عصر اعتبار- عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی با تاکید بر لزوم حذف ارز ترجیحی در اقتصاد ایران، تکنرخی شدن ارز را باعث حذف نوسانات و ایجاد ثبات دانست.
به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایبِنا، سیاست ارزی ایران در 5 دهه اخیر با تعیین نرخ و تزریق ارز ترجیحی و سیاستهای مقطعی همراه بوده است که به اعتقاد برخی کارشناسان ناشی از تحریمها و محدودیتهای متاثر از آن بوده است. عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با اشاره به ضرورت تک نرخی شدن ارز و همچنین ثبات قیمت ها اظهار کرد: نوسانات نرخ ارز ضربه سنگینی به بخش تولید و صادرات کشور وارد میکند.
فریدون همتی با تاکید براینکه ارز چند نرخی ایجاد رانت می کند و رقابت سالم را از بین می برد، افزود: اینکه به تازگی سقف قیمتی نیما را برداشته اند و صادرکنندگان می توانند ارز خود را به قیمت بازار آزاد بفروشند اقدام بسیار ارزشمند و موثری است. در سال 97 نرخ ارز نیما و سنا اختلاف 40 درصدی داشتند و صادرکنندگان تمایلی به بازگشت ارز نداشتند چرا که باید ضرر می کردند، اما در حال حاضر این مشکل برطرف شده است.
وی ادامه داد: سالهاست با سیاست های مقطعی ارزی در کشور و همچنین تعیین نرخ و نوسانات قیمتی مواجه هستیم که شاید ناشی از تحریم ها و مشکلات عدیده متاثر از آن باشد که قیمت ارز را بالا می برد و دولت ها نیز به دلیل حمایت از مصرف کننده مجبور بودند که نرخهای رسمی مانند ارز 4200 تومانی تعیین کنند که البته باید دید واقعا سود این اتفاق به جیب مردم و مصرف کننده واقعی رفته است یا خیر.
به گفته عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، با تک نرخی شدن ارز و تعیین قیمت در بازار دیگر شاهد نوسانات قیمت و به دنبال آن ضرر و زیان تجار و فعالان اقتصادی نخواهیم بود. در نتیجه تصمیم گیران اقتصادی ایران باید از تعیین نرخ دستوری و همچنین ارز ترجیحی دست بکشند، تا شاهد ثبات نسبی در بازار و بخش های مختلف باشیم.