عصر بازار

دلار از رقبایش عقب افتاد

عصر اعتبار- ارزش دلار مقابل رقبای مهمش کاهش یافت.

دلار از رقبایش عقب افتاد
نسخه قابل چاپ
شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۶:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایسنا، نرخ بیکاری بزرگ ترین اقتصاد جهان تا پایان ماه اکتبر باز هم کاهشی شد و رقم 4.6 درصد را ثبت کرد. این نرخ بیکاری که 0.2 درصد کمتر از ماه قبل بوده، کمترین نرخ بیکاری این کشور در طول 20 ماه اخیر است. از آوریل پارسال که نرخ بیکاری آمریکا با رسیدن به 14.8 درصد رکوردشکنی کرد، روند نزولی نرخ بیکاری آمریکا ادامه داشته است. طی این مدت شمار جمعیت بیکاران با تغییری محسوس نسبت به ماه قبل به هفت میلیون و 400 هزار نفر کاهش پیدا کرده است. 

    کسری حساب تجاری آمریکا کماکان رو به افزایش است و این مساله فشار را روی دلار بیشتر می‌کند. در ماه سپتامبر میزان واردات آمریکا 207.6 میلیارد دلار بوده که این رقم 80.9 میلیارد دلار بیشتر از صادرات این کشور بوده است. در مقایسه با ماه قبل، صادرات آمریکا 1.4 درصد و واردات این کشور 3.0 درصد بیشتر شده‌اند. کماکان بیشترین کسری حساب تجاری مربوط به تجارت با چین ( 31.5 میلیارد دلار) بوده  و پس از چین نیز، مکزیک 8.8 میلیارد دلار بیشتر از وارداتش از آمریکا، به این کشور صادرات داشته است.

    رئیس بانک مرکزی اروپا تلویحا احتمال افزایش نرخ بهره در سطح منطقه یورو را رد کرده است. کریستین لاگارد با بیان اینکه چشم انداز تورمی کوتاه مدت و میان مدت در منطقه یورو در وضعیت نامناسبی قرار دارد گفته است احتمال افزایش نرخ بهره در سال آینده اگر چه غیرممکن نیست اما بسیار بعید است. نرخ بهره منطقه یورو اکنون در محدوده منفی 0.25 تا منفی 0.5 درصدی قرار دارد که کمترین نرخ بهره تاریخی ثبت شده برای آن از زمان تشکیل این منطقه محسوب می‌شود.

    روابط بین فرانسه و انگلیس بار دیگر رو به وخامت رفته و این مساله بدان معنا است که یورو و پوند که همین حالا نیز به دلیل تورم بالای کشورهای اروپایی تحت فشارند، روزهای سخت‌تری در پیش دارند. پاریس و لندن که پیشتر بر سر مساله قرارداد زیردریایی‌های استرالیا با یکدیگر به مشکل خورده بودند اکنون بر سر حقوق ماهیگیری در دریای شمال، یکدیگر را به استفاده از زبان زور تهدید کرده‌اند. انگلیس و اتحادیه اروپا بزرگ‌ترین شرکای بانکی و گمرکی همدیگر هستند و این روابط در خطر قرار دارد. 

    افزایش میزان درآمدهای مالیاتی و کمتر شدن کسری بودجه دولت آمریکا تا پایان ماه اکتبر که حالا به دو تریلیون و 788 میلیارد و 728 میلیون دلار رسیده است، می‌تواند خبر خوبی برای تقویت دلار باشد. در حال حاضر بزرگ‌ترین اقلام بودجه‌ای آمریکا شامل مراقبت‌های درمانی با یک تریلیون و 240 میلیارد و 770 میلیون دلار، تامین اجتماعی با یک تریلیون و 88 میلیارد و 885 میلیون دلار، هزینه‌های دفاعی با 716 میلیارد و 516 میلیون دلار و بهره پرداختی بدهی با  415 میلیارد و 779 میلیون دلار است.

    در خبری خوب برای یورو و اروپا، تا پایان ماه سپتامبر متوسط نرخ بیکاری در بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا به 3.4 درصد رسید که در مقایسه با ماه قبل 0.2 درصد کمتر شده است. بدین ترتیب پایین‌ترین نرخ بیکاری آلمان در 18 ماه اخیر به ثبت رسید. طی این مدت شمار بیکاران آلمانی با 1.1 درصد کاهش نسبت به ماه قبل به یک میلیون و 440 هزار نفر رسیده و جمعیت شاغلان نیز در این ماه با 0.1 درصد افزایش نسبت به ماه قبل به 44 میلیون و 360 هزار نفر رسیده است.

    شاخص دلار

    شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با 0.14 درصد کاهش نسبت به روز گذشته، در سطح 94.207 واحد بسته شد.

    شاخص دلار معمولا در برابر شش ارز مهم جهانی یا 10 ارز برتر جهانی بیان می‌شود که شاخص دلار شاخص 10 ارزی و در بردارنده تغییرات قیمتی دلار مقابل ارزهای یورو، پوند انگلیس، روپیه هند، دلار استرالیا،  دلار کانادا،  دلار سنگاپور،  فرانک سوییس،  رینگت مالزی،  ین ژاپن و یوان چین است.

    نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل 1.096 دلار اعلام شد. 

    ارزهای اروپایی

    در تازه‌ترین دور از معاملات،  پوند با 0.07 درصد کاهش نسبت به روز قبل خود و به ازای 1.349 دلار مبادله شد. یورو  0.04 درصد پایین رفت و با  ماندن در کانال 1.15 به 1.155 دلار رسید.

    ارزهای آسیایی

    در معاملات بازارهای ارزی آسیایی،  هر دلار با 0.43 درصد کاهش به 113.420 ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای 1.351 دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل 6.398 یوان چین اعلام شد.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی