عصر اعتبار- از زندگی و احوالات عارفان ایرانی مانند شمس و مولانا اطلاعات زیادی در دسترس نیست. به همین سبب نویسندگان، پژوهشگران و محققان بسیاری تاکنون به جستجو در زندگی این دو عارف ایرانی پرداختهاند.
به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار»، کتاب «ملک گرسنه» نوشته نهال تجدد درباره زندگی شمس تبریزی استاد مولانا است. طوریکه این اثر با نام تقویم شمس تبریزی برای دوستداران شمس و جلال الدین محمد بلخی مشهور به مولوی به شمار میرود. نویسنده با کاوش و جستجو در زندگی شمس و مولانا توانسته اثر «ملک گرسنه» را برای علاقهمندان بنویسد. از زندگی شمس تبریزی و احوالات شخصی او خبر زیادی در دسترس نبود تا اینکه مقالات شمس کشف شدند.
شمس در مقالات به دست آمده از پدر و مادرش به مهربانی و لطافت و نازک دلی یاد کرده بود. همانطور که میدانیم شمس تبریزی از برخی بزرگان زمانش تأثیر گرفته است. بزرگانی نام آشنا مانند فخررازی، اوحدالدین کرمانی و محی الدین ابن عربی که شمس در کنار آنها به کسب معرفت پرداخته است. او که عاشق سیر و سفر بود، بیشتر عمر خود را به سیاحت گذراند. شمس تبریزی در 26 جمادیالثانی 642 به قونیه میرسد و با مولانا ملاقات میکند. کتاب ملک گرسنه حاوی اطلاعات مفید و مناسبی درباره زندگی فیلسوفان و عارفان ایرانی شمس و مولانا را برای دوستداران گردآوری کرده است.
کتاب شامل سه بخش است. ابتدا روایتی از کودکی شمس و ترک خانواده او همچنین برخورد شمس با مولانا برای مخاطب بیان میشود. سپس بخش دیگر کتاب به آشنایی شمس با دیگر عارفان میپردازد، که مهمترین آنها تعامل و رابطه با مولاناست. سرانجام روایت کتاب حسودی یاران مولوی که باعث جدایی اجباری این دو نفر از یکدیگر میشود را برای خواننده بازگو میکند.
نهال تجدد نویسنده و پژوهشگر ایرانی است. او در سال 1338 به دنیا آمد. تجدد در فرانسه زندگی میکند و دکترای زبان و ادبیات چینی از فرانسه دارد. او همسر ژان کلود کریر فیلنامه نویس شناخته شده فرانسوی است. از دیگر کتابهای تجدد میتوان به «عارف جان سوخته» و «در جستجوی مولانا» را نام برد.
قسمتی از مقدمه ژان کلود کریر بر کتاب «ملک گرسنه» را باهم میخوانیم: «شمس تبریزی شخصیت شگفت انگیزی است. شفاف و تیره در جست وجوی دوباره زاییدن، شکل دادن و ساختن پیر و مرادی است که باید او را ترک، انکار و شاید فراموش کند. این مراد، این شیخ، این شهنشه بیان، این شاعر تنومند، شخص او نیست. می پنداشت شاید ابن عربی باشد که نبود (ابن عربی بدو نیازی نداشت). و سرانجام با مولانا برخورد کرد و ازین واقعه هزاران بیت نو زاییده شد. نهال تجدد، با تکیه بر مقالات شمس تبریزی، بر آن شده تا این واقعه را از دید خود شمس بیان کند. این دیدار نادری که، برون از مکان و زمان، برون از عقل و منطق، برون از عاطفه و احساس، اجازه داد تا درویشی تندخو از واعظی مشهور یکی از بزرگ ترین شاعران و شاید بزرگ ترین شاعر جهان را پدید آورد..»
کتاب «ملک گرسنه» را نشر چشمه برای علاقهمندان و دوستداران مطالعه چاپ و منتشر کرده است. اگر تمایل به تهیه و خرید آنلاین کتاب را دارید؛ به بنوبوک مراجعه فرمایید.