عصر بازار

ارزهایی که خریدار ندارد!

عصر اعتبار- در یک هفته اخیر، حدود شش میلیارد و ۲۲۵ میلیون یورو در سامانه نیما عرضه شده اما در این مدت فقط ۸۵۳ میلیون یورو معامله در این سامانه صورت گرفته است.

ارزهایی که خریدار ندارد!
نسخه قابل چاپ
جمعه ۰۱ مهر ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۰:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایسنا، بانک مرکزی اعلام کرد که از 23 شهریور ماه اطلاعات مربوط به حجم عرضه، تقاضا و معاملات سامانه نیما (حواله) و بازار متشکل ارزی (اسکناس) را منتشر می‌کند.

    در این بین، بررسی گزارش بانک مرکزی از 23 تا 31 شهریور ماه نشان می‌دهد که در 23 شهریور ماه، معادل 967.8 میلیون یورو در سامانه نیما عرضه شده و از این میزان 218 میلیون یورو معامله شده است.

    در بازار متشکل ارزی نیز، 11.3 میلیون دلار به میانگین قیمت 30 هزار و 211 تومان و 1.5 میلیون یورو با میانگین قیمت 30 هزار و 289 تومان معامله شده است.

    در 24 شهریور نیز، 774 میلیون یورو در سامانه نیما عرضه شده که 49 میلیون یورو معامله شده است.

    در بازار متشکل ارزی، 10 میلیون دلار به میانگین قیمت 30 هزار و 281 تومان و 900 هزار یورو به میانگین قیمت 30 هزار و 260 تومان معامله شده است.

    در تاریخ 27 شهریور ماه، 885 میلیون یورو در سامانه نیما عرضه که 117 میلیون یورو معامله شد و در بازار متشکل ارزی نیز، 12 میلیون دلار با میانگین قیمت 30 هزار و 562 تومان و یک میلیون یورو با میانگین قیمت 30 هزار و 762 تومان معامله شد.

    در روز دوشنبه این هفته نیز، یک میلیارد و 36 میلیون یورو در سامانه نیما عرضه شد که فقط 237 میلیون یورو معامله شد و در بازار متشکل ارزی نیز 11 میلیون دلار با میانگین قیمت 30 هزار و 400 تومان و یک میلیون یورو با میانگین قیمت 30 هزار و 500 تومان معامله شد.

    در ادامه، 29 شهریور در سامانه نیما 962 میلیون یورو عرضه شد که 99 میلیون یورو معامله شد و در بازار متشکل ارزی 12 میلیون دلار با میانگین قیمت 30 هزار و 262 تومان و یک میلیون یورو با میانگین قیمت 30 هزار و 430 تومان معامله شد.

    در سامانه نیما 30 شهریور ماه، 865 میلیون یورو عرضه شد که فقط 116 میلیون یورو معامله شد و 11 میلیون دلار در بازار متشکل ارزی با میانگین قیمت 30 هزار و 74 تومان و یک میلیون یورو با میانگین قیمت 30 هزار و 280 تومان معامله شد.


    در 31 شهریور ماه، 735 میلیون یورو در سامانه نیما عرضه شد که فقط 17 میلیون یورو معامله در این بازار صورت گرفته است.

    در بازار متشکل ارزی نیز، 6 میلیون دلار با میانگین قیمت 30 هزار و 119 تومان و یک میلیون یورو با میانگین قیمت 30 هزار و 304 تومان معامله شده است.

    اعداد و ارقام از ارزهای عرضه شده در سامانه نیما بیانگر این است که در طول هشت روز حدود شش میلیارد و 225 میلیون یورو عرضه شده اما فقط 853 میلیون یورو معامله شده است.

    با این تفاسیر، با وجود اینکه قیمت ارز در سامانه نیما به نسبت بازار آزاد کمتر است اما واردکنندگان حتی نسبت به خرید ارز با قیمتی پایین‌تر از نرخ بازار آزاد نیز رغبت چندانی نشان نمی‌دهند. موضوعی که فعالان اقتصادی دلیل آن را صبر واردکنندگان برای خرید ارز به قیمتی پایین‌تر اعلام می‌کنند.

    در حال حاضر، دلار در سامانه نیما در کانال 27 هزار تومان قرار دارد و دلار توافقی در بازار متشکل ارزی نیز در کانال 30 هزار تومان قرار دارد. 

    سامانه نیما و بازار متشکل ارز را بشناسید

    طبق این گزارش، سامانه نیما، نظام یکپارچه‌ی معاملات ارزی است که با هدف تسهیل تامین ارز راه‌اندازی شده و با استفاده از آن، خریداران (واردکنندگان) و فروشندگان (صادرکنندگان) ارز متناسب با نیازهای خود نسبت به انجام عملیات ارزی در محیط الکترونیک اقدام می کنند.

    بنابراین، سامانه نیما محل تأمین ارز کالاهای وارداتی به کشور و بازار میان صادرکنندگان و واردکنندگان است و حجم معاملات انجام شده در آن در فرایند تعیین نرخ ارز نقشی تعیین کننده دارد.

    بازار متشکل ارزی نیز مکانی برای عرضه و تقاضای بی‌واسطه ارز است که بر معاملات آنی و نقدی اسکناس متمرکز خواهد شد و کانون صرافان، کانون بانک‌های خصوصی و شورای هماهنگی بانک‌های دولتی به عنوان بازیگران اصلی این بازار هستند و بانک مرکزی به عنوان بازیگردان اصلی، نرخ ارز را مدیریت می‌کند که نظارت بانک مرکزی بر این بازار به صورت سیستماتیک و غیرمستقیم خواهد بود.

    همچنین، بازار متشکل ارزی، ارزها به‌ صورت نقد معامله می‌شوند و نرخ‌ها در این بازار بر اساس عرضه و تقاضا تعیین شده و دستوری نخواهد بود که خریداران و فروشندگان با سازوکاری مانند بورس، پیش از آغاز معاملات، تقاضاهای خود را ثبت کرده و در نهایت بر اساس نزدیک‌ترین قیمت، معاملات انجام خواهد شد.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • بازار امروز ۳۹۹
        • بازار امروز ۳۹۰
        • بازار امروز ۳۸۸
        • ۱۵
        • اعتبار امروز
        • شماره ۸ اعتبار امروز
        • شماره ۷ اعتبار امروز
        • شماره ۶ اعتبار امروز
        • شماره پنجم
        آخرین بروزرسانی ۱۲ ماه پیش
        آرشیو