عصر اعتبار- اقتصاددانها عقیده دارند دنیا باید حدود یک دهه رشد پایین اقتصادی را پشت سربگذارد و اقتصادهای توسعهیافته باید به رشد سالانه یکدرصدی قانع باشند.
به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از تسنیم، اقتصاددانها عقیده دارند اقتصاد دنیا یک دهه رشد پایین را تجربه خواهد کرد. اقتصادهای سراسر دنیا با شوکهای بسیاری از حمله روسیه به اوکراین گرفته تا سیاست کرونای صفر چین و محدودیتهای شدید کرونایی در این کشور مواجه شدهاند که باعث افزایش تورم و تضعیف فعالیتهای تجاری شدهاست.
صندوق بینالمللی پول حالا پیشبینی میکند رشد تولید ناخالص داخلی دنیا از 6 درصد در 2021 تا 3.2 درصد در 2022 و 2.7 درصد در 2023 کاهش یابد که ضعیفترین رشد اقتصاد دنیا از 2001 بجز بحران مالی جهانی و دوره همهگیری کروناست.
دراینبین پیشبینی میشود تورم جهانی از 4.7 درصد در 2921 تا 8.8 درصد در سال جاری میلادی افزایش یابد و در سال آینده به 6.5 درصد برسد. تورم در 2024 هم 4.1 درصد خواهد بود، یعنی همچنان بالاتر از هدف بسیاری از بانکهای مرکزی بزرگ دنیا.
چین در روز سهشنبه با اعلام پایان رسمی قرنطینه برای مسافران ورودی از هشتم ژانویه تا حدی باعث راحتی خیال اقتصادهای دنیا و شرکتکنندگان بازار شد و به سیاست کرونای صفر خود که حدود 3 سال پابرجا بود پایان داد.
تحلیلگران عقیده دارند بازگشایی اقتصاد چین نهتنها برای رشد سایر نقاط دنیا بلکه مخصوصاً برای رشد اقتصاد آمریکای لاتین و آفریقا اهمیت دارد اما باعث نمیشود رشد اقتصاد بهسرعت به سطح قبلاز بحران کرونا بازگردد.
متخصصین بازار عقیده دارند دنیا باید حدود یک دهه رشد پایین اقتصادی را پشت سربگذارد و اقتصادهای توسعهیافته باید به رشد سالانه یکدرصدی قانع باشند.