عصر بازار

جی‌پی ‌مورگان:

بحران بانکی آمریکا هنوز تمام نشده است

عصر اعتبار- مدیرعامل بانک آمریکایی "جی‌پی مورگان چیس" معتقد است که آشفتگی در صنعت مالی این کشور که در پی فروپاشی بانک سیلیکون ولی (SVB) رخ داد، هنوز تمام نشده است و تأثیر آن سال‌ها احساس خواهد شد.

بحران بانکی آمریکا هنوز تمام نشده است
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۱۶ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۴:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از تسنیم، جیمی دیمون، مدیرعامل بانک آمریکایی "جی‌پی مورگان چیس" معتقد است که آشفتگی در صنعت مالی این کشور که در پی فروپاشی بانک سیلیکون ولی (SVB) رخ داد، هنوز تمام نشده است و تأثیر آن سال‌ها احساس خواهد شد.

    این بانکدار روز سه شنبه در نامه سالانه خود به سهامداران تأکید کرد که این چرخش وقایع "به طور قابل توجهی انتظارات بازار را تغییر داده است، قیمت اوراق قرضه به طور چشمگیری بهبود یافته، بازار سهام سقوط کرده و احتمال رکود در بازار افزایش یافته است.

    دیمون ضمن اشاره به اینکه رویدادهای اخیر هیچ شباهتی به آنچه که در طول بحران مالی جهان در سال 2008 رخ داد، ندارند، هشدار داد که "بحران کنونی هنوز تمام نشده است، و حتی زمانی که از آن عبور کنیم، عواقب آن سال‌های آینده وجود خواهند داشت.

    به گفته رئیس بانک جی‌پی مورگان، بحران اخیر "نگرانی‌های زیادی را در بازار برانگیخته است و به وضوح باعث بدتر شدن شرایط مالی خواهد شد، زیرا بانک‌ها و سایر وام دهندگان محافظه‌کارتر می‌شوند.

    در اوایل ماه مارس، هجوم گسترده مردم برای برداشت سرمایه از سپرده‌های خود باعث شد بانک‌های سیلیکون ولی SVB و سیگنچر Signature  ظرف چند روز با شکست مواجه شوند.

    سومین وام دهنده یعنی بانک فرست ریپابلیک First Republic نیز در نهایت دریافت کننده کمک 30 میلیارد دلاری از بانک‌های بزرگ وال استریت، از جمله جی‌پی ‌مورگان، به شکل سپرده شد.

    وام دهندگان بزرگ در بحبوحه ترس سرمایه گذاران مبنی بر اینکه فرست ریپابلیک ممکن است تبدیل به بانک بعدی ایالات متحده شود که ورشکست می شود، وارد عمل شدند.

    سپس این بحران به اروپا سرایت کرد، جایی که بانک کردیت سوئیس Credit Suisse با مشکل مواجه شد و در نهایت در یک معامله عجولانه با میانجیگری بانک مرکزی این کشور، تحت کنترل رقیب خود یعنی بانک یوبی‌اس UBS قرار گرفت.

    دیمون در اظهارات خود همچنین خواستار مقررات بیشتر در بخش مالی آمریکا شد و مدعی شد که سیاستگذاران باید نسبت به فشار بالقوه برخی خدمات مالی به غیربانکی‌ها و به اصطلاح بانک های سایه احتیاط بیشتری داشته باشند.

    پورسعید خلیلی