عصر بازار

کدام کشور، بزرگ‌ترین اقتصاد خاورمیانه را دارد؟

عصر اعتبار- اتاق بازرگانی تهران در جدیدترین گزارش خود به بررسی وضعیت اقتصاد کشورهای منطقه منا (خاورمیانه و شمال آفریقا) پرداخته و پیش‌بینی‌ها از وضعیت رشد اقتصادی این کشورها در سال جاری میلادی را ارزیابی کرده است.

کدام کشور، بزرگ‌ترین اقتصاد خاورمیانه را دارد؟
نسخه قابل چاپ
شنبه ۲۶ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایسنا، با وجود اختلالاتی که در وضعیت رشد اقتصادی جهانی در سال 2022 به وجود آمد و از تداوم محدودیت‌های کرونا گرفته تا جنگ روسیه و اوکراین، موانعی را بر سر اقتصاد جهانی به وجود آوردند اما کشورهای منطقه خاورمیانه و به طور خاص کشورهای فروشنده نفت توانستند رشد مثبت خود را ادامه دهند.

    آمارها نشان می‌دهد که میانگین رشد اقتصادی در منطقه خاورمیانه 5.8 درصد بود که در این میان کشورهای عضو شورای خلیج فارس توانسته‌اند رشد 7.3 درصدی داشته باشند و در میان کشورهای در حال توسعه نیز رشد 4.9 درصدی به ثبت رسیده است. البته با توجه به پیش‌بینی کاهش جدی رشد اقتصادی در سال جاری میلادی، کشورهای منطقه نیز از این موضوع آسیب خواهند دید.

    در سال 2022، بالاترین رشد اقتصادی منطقه به عربستان سعودی با رشد 8.7 درصدی اختصاص پیدا کرده و پس از آن عراق و کویت با رشد 7.9 درصدی و مصر و امارات متحده عربی با رشد 6.6 درصدی قرار گرفته‌اند.

    در سال جاری میلادی اما رشد اقتصادی کشورهای منطقه کاهش خواهد یافت و فقط عمان و جیبوتی با رشد 4 درصدی، عددی بالاتر از سال قبل را تجربه می‌کنند. رشد اقتصادی ایرانی نیز در سال 1401، 2.7 درصد تخمین زده شده و پیش‌بینی می‌شود با توجه به افت جهانی، رشد ایران در 1402 نیز به دو درصد کاهش پیدا کند که پایین‌تر از میانگین منطقه است.

    در میان کشورهای منطقه، عربستان سعودی فعلا بالاترین حجم و اندازه اقتصادی را دارد. این کشور تولید ناخالص داخلی خود را به 1019 میلیارد دلار رسانده است. پس از آن امارات متحده عربی با 486 میلیارد دلار و مصر با 477 میلیارد دلار قرار گرفته‌اند و اقتصاد ایران نیز با تولید ناخالص 407 میلیارد دلار در رده بعدی قرار گرفته است.

    پس از ایران عراق با 247 و قطر با 225 میلیارد دلار در رده بعدی قرار دارند. در میان کوچک‌ترین اقتصادهای منطقه نیز جیبوتی با چهار، سوریه با 12، فلسطین با 19 و لبنان با 22 میلیارد دلار قرار دارند.

    در درآمد سرانه قطر با 78 هزار و 220 دلار در صدر قرار دارد و حتی در این حوزه توانسته از ایالات متحده آمریکا نیز عبور کند. امارات متحده عربی، کویت، بحرین و عربستان در رده‌های بعدی قرار دارند و ایران نیز درآمد سرانه 4809 دلاری را به ثبت رسانده است.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • بازار امروز ۳۹۹
        • بازار امروز ۳۹۰
        • بازار امروز ۳۸۸
        • ۱۵
        • اعتبار امروز
        • شماره ۸ اعتبار امروز
        • شماره ۷ اعتبار امروز
        • شماره ۶ اعتبار امروز
        • شماره پنجم
        آخرین بروزرسانی ۱۲ ماه پیش
        آرشیو
        آخرین اخبار