عصر بازار

برقراری عدالت مالیاتی با اجرای مالیات بر مجموع درآمد

عصر اعتبار- کارشناس اقتصادی در خصوص مالیات بر مجموع درآمد گفت: این مالیات در کشور‌هایی که اجرایی شده، نتایج خوبی داشته، اول سهم معافیت‌ها کم می‌شود و ضمن افزایش عدالت مالیاتی، سهم وصول مالیات هم بیشتر می‌شود.

برقراری عدالت مالیاتی با اجرای مالیات بر مجموع درآمد
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۲ - ۲۲:۱۰:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از صداوسیما؛ سیاوش غیبی پور با اشاره به سابقه لایحه مالیات بر مجموع درآمد گفت: در کتاب مالیات‌های مستقیم از سال 1366 تا سال 1380 ماده قانونی، معروف به ماده 129 وجود داشت و موضوع آن مالیات بر مجموع درآمد بوده است. در اصلاحیه قانون سال 1380 و بعد در اصلاح قانون سال 94 هر دو دوره این ماده قانونی ابطال شد و علت آن فراهم نبودن بستر‌های لازم برای اجرای آن بود.

    وی ادامه داد: هم اکنون عزم بر این است که با توجه به فراهم شدن نسبی بسترها، مالیات بر مجموع درامد به قانون تبدیل شود.

    این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: فایده مالیات بر مجموع درآمد این است که وقتی مجموع درامد‌ها مشخص شود، مالیات تصاعدی افزایش پیدا می‌کند و متناسب با افزایش درآمد، نرخ بیشتر مالیاتی دریافت می‌شود و از طرف دیگر معافیت مالیاتی هم یکبار اعمال می‌شود و به این ترتیب اجرای این لایحه عدالت مالیاتی را نیز به همراه دارد.

    غیبی پور تاکید کرد: این مالیات در کشور‌هایی که اجرایی شده هم نتایج خوبی داشته، اول سهم معافیت‌ها کم می‌شود و ضمن افزایش عدالت مالیاتی، سهم وصول مالیات بیشتر می‌شود.

    وی خاطرنشان کرد: ملاک مالیات بر مجموع درآمد، اظهارات خود افراد جامعه است که اگر افراد اظهار اشتباهی داشته باشند، مشمول جریمه‌های بسیار سنگین خواهند شد.

    این کارشناس اقتصادی گفت: الان افرادی که از چند شغل، درآمد دارند، از چند محل معافیت می‌گیرند، اما با اصلاح شیوه مالیات ستانی همه درآمد‌های افراد به هم وصل می‌شود و یک معافیت کلی داده می‌شود.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی