صندوق بینالمللی پول خبرداد؛
ایران چهارمین دولت فربه منطقه
عصر اعتبار- صندوق بینالمللی پول در جدیدترین گزارش خود نرخ بیکاری جوانان در عربستان را بالای ۳۰ درصد برآورد کرد که یکی از بالاترین نرخ ها محسوب می شود. نرخ بیکاری جوانان در ایران حدود ۲۵ درصد است که جزو نرخ های متوسط در بین کشورهای منطقه محسوب می شود.
شنبه ۲۳ تير ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۱:۰۰
به گزاش پایگاه خبری«عصر اعتبار» به نقل از ایسنا، صندوق بین الملل پول برنامه ششم توسعه ایران را استراتژی این کشور برای دستیابی به سطوح رشد بالاتر خوانده و افزوده است هدف این برنامه توسعه بخش خصوصی و کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی است. مقامات ایرانی هم چنین میخواهند در چارچوب این سند، جامعه زنان ایرانی را بیشتر به بازار کار وارد کنند. این صندوق ضمن تمجید از توجه بیشتر به بنگاههای کوچک و متوسط در ایران، خواستار بهرهگیری بیشتر از ظرفیت زنان شد.
نرخ بیکاری در ایران 5درصد کمتر از عربستان است
بیشترین نرخ بیکاری جوانان در منطقه متعلق به لیبی با نزدیک به 50 درصد است و پس از این کشور، فلسطین، عراق، تونس و اردن قرار دارند. کمترین نرخ بیکاری متعلق به قطر است و بحرین در رده بعدی جای گرفته است. نرخ بیکاری جوانان در عربستان نیز بالای 30 درصد است که یکی از بالاترین نرخ ها محسوب می شود. نرخ بیکاری جوانان در ایران حدود 25 درصد است که جزو نرخ های متوسط در بین کشورهای منطقه محسوب می شود.
به نوشته صندوق بین المللی پول، ایران در بین کشورهای منطقه دارای بالاترین میزان دسترسی به به نظام مالی است و جوانان بالای 15 سال در ایران، بیش از هر کشور دیگری در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا دارای حساب بانکی هستند. پس از ایران نیز امارات، بحرین و عمان قرار دارند. از سوی دیگر کمترین دسترسی به نظام مالی نیز متعلق به کشورهای یمن، سومالی و افغانستان است.
بیشترین استفاده از وامهای بانکی در منطقه متعلق به ایران است
همچنین بیشترین استفاده از تسهیلات بانکی متعلق به ایران است و پس از ایران، امارات، بحرین و کویت قرار دارند. کمترین تقاضا برای وام نیز در سومالی، یمن و افغانستان به ثبت رسیده است.
صندوق بینالمللی پول، اشتغال زایی را چالشی مهم تر از رشد بالاتر برای کشورهای منطقه دانسته است؛ به گونه ای که با وجود اشتغال زایی برای بیش از 27 میلیون نفر در پنج سال گذشته، تعداد بیکاران به 25.4 میلیون نفر افزایش یافته است. صندوق بین المللی پول پیشبینی کرده است که تا پنج سال آینده هر سال 5.5 میلیون نفر جذب بازارهای کار این کشورها شوند.
صندوق بین المللی پول در ادامه، وجود فارغ التحصیلان جوان و زنان تحصیل کرده را فرصتی بزرگ برای کشورهای منطقه دانسته و افزوده است که با به کارگیری این ظرفیت ها، کشورهای منطقه سالانه به طور متوسط 1.7 درصد رشد بیشتری را تجربه خواهند کرد.
شغلیابی زنان ، یک سوم مردان و احتمال اخراج آنان دو برابر مردان است
به نوشته صندوق بینالمللی پول، سهم زنان از بازار کار این کشورها از 23.3 درصد در سال 2000 به 26.8 درصد در سال 2016 افزایش پیدا کرده است اما احتمال یافتن شغلی برای زنان، یک سوم مردان و احتمال اخراج یا تعدیل آن ها نیز دو برابر مردان است.
سهم زنان قطری و بحرینی از بازار کار بیشتر از مردان است
ایران یکی از کمترین مشارکت های زنان را در بین کشورهای منطقه دارد و به جز تونس، زنان ایرانی کمترین میزان مشارکت در بازار کار را دارند. این در حالی است که سهم زنان قطری و بحرینی از بازار کار حتی از مردان نیز بیشتر و بالای 50 درصد است. بیشترین نرخ بیکاری زنان متعلق به عمان است و پس از این کشور، پاکستان و یمن قرار دارند. کمترین نرخ بیکاری زنان در قطر، بحرین و کویت به ثبت رسیده است.
ایران چهارمین دولت فربه منطقه است
اندازه بزرگ دولت یکی دیگر از مسائل مهم اقتصادی پیش روی این کشورها قلمداد شده است و کویت، مصر و مراکش، بیشترین سهم از اشتغال زایی دولتی را در بین کشورهای منطقه دارند. ایران در رده چهارم و قطر و اردن در ردههای پنجم و ششم قرار گرفته است. به نوشته صندوق بیشترین پول، اشتغال در اقتصاد غیررسمی متعلق به نوار غزه با 60 درصد، اردن با 40 درصد و تونس با 37 درصد است.
برچسب ها
صندوق بین المللی پولبرنامه ششم توسعهنرخ بیکاری