اقتصاد هوشمند باید مانع از فرار مالیاتی و تحول در تجارت خارجی شود

عصر اعتبار- وزیر اقتصاد با اشاره به کارکردهای اقتصاد هوشمند گفت: این ابزار باید مانع از فرار مالیاتی و مانع از ایستایی در تجارت خارجی شود.

پنجشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۱:۰۰

اقتصاد هوشمند باید مانع از فرار مالیاتی و تحول در تجارت خارجی شود

به گزارش پایگاه خبری«عصر اعتبار» به نقل از ایسنا، صبح امروز همایش اقتصاد هوشمند با حضور فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی در 6 محور در حال برگزاری است.

وزیر اقتصاد در مراسم افتتاحیه این همایش با اشاره به مدرن‌سازی و نوسازی ابزارها، اظهارداشت: این ابزارها برای افزایش توانمندی انسان و بهره‌برداری از عوامل طبیعی، تولید و پیرامونی به کار گرفته خواهد شد. در این مدل به آنچه داریم اکتفا نمی‌شود و در مقام خلق هستیم. برای عامل انسانی، ظرفیت ایستا قائل نیستیم و بدان معناست که وقتی در مقام بهره‌مندی برمی‌آید می‌تواند اقدامات زیادی انجام دهد و پروسه تولید را به پروسه عوامل تولید تبدیل کند.

وی با اشاره به اینکه تحولات به صور گوناگون شکل پیدا می‌کند، تصریح کرد: مثلا یک روز از نفت به شکلی بهره‌برداری می‌شود و امروز به شکل دیگری. همچنین حضور دولت و دخالت آن در بازار (دخالت حداقلی و افراطی ترین شکل) به شکل‌های گوناگونی وجود دارد، از نظر آدام اسمیت اولین چیزی که در اقتصاد برمی‌شمرد، امنیت است و دولت‌ها قائل به این موضوع هستند.

وزیر اقتصاد به رمزارزها اشاره کرد و گفت: رمزارزها فقط دیوارهای اتوریته (اقتدار) بانک مرکزی را هدف قرار نداده، بلکه رابطه دولت و ملت را هم تحت تاثیر قرار داده است. در اقتصاد هوشمند باید از هوش انسانی کمک گرفت و اینکه گفته می‌شود هوش مصنوعی می‌تواند جای هوش انسانی را بگیرد، برداشت صحیحی نیست و هیچ‌گاه به پایان هوش انسانی نمی‌رسیم.

دژپسند تأکید کرد: در محدودیت منابع دچار نگرش دیگری می‌شویم و اقتصاد هوشمند به این دلیل مورد توجه قرار می‌گیرد که در مسیر موثرتر تحقق منابع قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به آیات قرآن یادآور شد: باید از تمام توانمندی‌های انسانی و خدادادی به گونه‌ای استفاده کنیم که متناسب با شرایط روز باشد و اگر به گذشته برگردیم، احساس خسران نکنیم. در وفور منابع هستیم، اما احساس فقر می‌کنیم. دامنه بهینه‌یابی محدود به عقل ظاهری شده است. باید به ذات آنچه خداوند خلق کرده پی ببریم.

وزیر اقتصاد با تأکید بر اینکه با استفاده از ابزارهای هوشمند گفت: 13 درصد از حامل انرژی را برق تشکیل می‌دهد اگر 43 درصد بشود چه اتفاقی می‌افتد؟ رابطه تکامل ابزار و انسان رابطه تکاثری است. خوشبختانه در نقطه‌ای قرار داریم که از نظر ذخایر معدنی ویژگی‌های تکاثری وجود دارد.

دژپسند به استفاده از ابزارهای هوشمند در مالیات‌ستانی اشاره کرد و گفت: مؤدی مالیاتی در مقام اینکه مالیات بدهم یا ندهم، قرار نمی‌گیرد، در صورتی که ابزارهای درست وجود داشته باشد؛ یعنی ابزار شرایطی را فراهم کرده که وقتی خرید می‌کنید سهم مالیات جدا شده و پرداخت می‌شود. ابزار فضا را بسته که امکان نپرداختن وجود ندارد.

وی تاکید کرد: یک روز به دنبال مکانیزه کردن، الکترونیکی کردن، دیجیتالی کردن بودیم و وقتی به مرتبه هوشمند رسیدیم پیامی را دیکته می‌کند. از مغزافزار عبور می‌کنیم و به مغزافزا می‌رسیم. نمی‌توانید در تفکرات اجتماعی تخلف کنید؛ چراکه ابزارها مانع می‌شوند یا فرار مالیاتی داشته باشید، چون ابزارها نمی‌گذارند. ما اقتصادخوانده‌ها وقتی از بازار رقابتی کامل صحبت می‌کنیم، انگار از مدینه فاضله حرف می‌زنیم.

وی به رمزارزها اشاره کرد و گفت: امروز شاید مقاومت کنیم اما فردا نمی‌توانیم. مسیر تحول با سرعت طی مسیر می‌کند. بیم معنی ندارد، بلکه برنامه ریزی و مدیریت موضوعیت دارد؛ ‌مثلا استفاده از اقتصاد هوشمند در تجارت خارجی ایستایی و مانع نخواهد بود که بدانیم در یک کانتینر و تریلی چه کالایی وجود دارد، یا اینکه فردی دست در جیبش کرد یا نه. مرزبانی اقتصادی مفهومش تغییر می‌کند، همین موضوع را برای خزانه‌داری نیز می‌توان متصور شد. در حال حاضر خزانه‌داری ذی حسابان زیادی در دستگاه‌ها و در سراسر کشور دارد که باید طبق قانون منابع و مصارف را کنترل کنند. اگر ابزارها باشد، می‌توان به صورت متمرکز و با چند مدیر آن را دنبال کرد.

وزیر اقتصاد اظهار داشت: در وزارت اقتصاد مسئولیت سنگینی در رابطه با اقتصاد هوشمند داریم. اگر همین ابزارها نبود، در شرایط کرونا چقدر تلفات می‌گرفت. حتما اقتصاد هوشمند اقتصاد دیجیتال نیست. منتظر نباشید که اقتصاد دیجیتال به بلوغ برسد، بلکه گام بعدی را در باب هوشمندسازی بردارید. سرعت اقتصاد هوشمند در وزارت اقتصاد و کشور قابل قبول نیست. باید عمیق‌تر و سبک‌بال‌تر جلو برویم و امیدواریم در برنامه هفتم و چشم‌انداز دوم مورد توجه قرار گیرد.

برچسب ها

اقتصاداقتصاد هوشمند
مطالب مرتبط بیشتر
برگشت به بالا