نقش سیاستگذار پولی در دولت جدید
عصر اعتبار- یک کارشناس مسائل اقتصادی گفت: استقلال بانک مرکزی یک بستر سازمان یافته است تا بتوان به معیارهای اصلی اقتصاد کلان مانند تراز مالی رسید.
عصر اعتبار- یک کارشناس مسائل اقتصادی گفت: استقلال بانک مرکزی یک بستر سازمان یافته است تا بتوان به معیارهای اصلی اقتصاد کلان مانند تراز مالی رسید.
به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایبِنا، محمد واعظ برزانی با اشاره به اینکه مهمترین فعالیت دولت جدید مسائل اقتصادی و معیشت مردم است، معتقد است: نقش سیاست گذار پولی، اجرای برنامه تثبیت اقتصادی در چارچوب دو اصل اساسی یعنی تراز مالی در اقتصاد کلان و دوم رعایت عدالت در تخصیص منابع پولی است.
این اقتصاددان تصریح کرد: در توضیح اصل اول باید گفت که سیاست گذار پولی اگر سیاست تثبیت اقتصادی را در چارچوب تراز مالی اقتصاد کلان برای همه بخش های اقتصادی دنبال نکند عملا در بلند مدت موجبات رشد حجم پول و نقدینگی را فراهم خواهد کرد.
وی ادامه داد:به عبارت دیگر سیاستگذار پولی لازم است سیاست تثبیت اقتصادی را در قالب یک برنامه تکثیر بدهی تعقیب نکند چرا که در غیراینصورت در بلند مدت ناکام میشود.
به گفته این اقتصاددان، از سوی دیگر سیاست گذار پولی لازم است سیاست تثبیت اقتصادی را به صورت عادلانه اجرا کند به طوری که امکان بهره مندی عادلانه در منابع پولی بطور اعم و منابع بانکی به طور خاص فراهم شود و در این خصوص مقابل رانت های ناشی از زد و بند افراد پرنفوذ با بانک های تجاری برای اخذ تسهیلات بانکی یا تحت پوشش تسهیلات تجاری و تولید نیز گرفته شود.
واعظ برزانی همچنین با بیان اینکه استقلال بانک مرکزی متاسفانه مانند برخی دیگر از راهبردهای اقتصادی در کشور ما به طور عمیق مورد تحلیل و استفاده قرار نگرفته است، افزود: استقلال بانک مرکزی یک بستر سازمان یافته است برای آنکه بتوان به معیارهای اصلی اقتصاد کلان مانند تراز مالی رسید.
وی تصریح کرد: در غیراینصورت استقلال بانک مرکزی می تواند پوششی شود برای توسعه مالی بی کیفیت مبتنی بر تکثیر بدهی در طی زمان که زمینه ساز انواع بحرانهای مالی است.