بیمه آتش سوزی، ناشناخته اما مهم
عصر اعتبار- بیمه آتشسوزی را میتوان یکی از مهمترین و جامعترین رشتههای بیمهای، اما ناشناختهترین آنها دانست.
عصر اعتبار- بیمه آتشسوزی را میتوان یکی از مهمترین و جامعترین رشتههای بیمهای، اما ناشناختهترین آنها دانست.
به گزارش پایگاه خبری«عصر اعتبار» به نقل از اقتصادآنلاین، در حالیکه در این رشته میتوان تقریبا حدود 30 خطر اضافی دیگر همانند سیل، زلزله، ترکیدگی لوله آب، سنگینی برف و ضایعات ناشی از برف و باران و... را ارائه داد، اما نامگذاری این رشته با عنوان «آتشسوزی» باعث شده است که عموم مردم از پوششهای تبعی آن اطلاعی نداشته باشند.
از طرفی دیگر کشور ما ایران جزء 10 کشور بلاخیز در جهان بوده و احتمال وقوع زلزله با گستردگی گسلهای فراوان، احتمال وقوع سیل و... در آن زیاد است که با بیمههای آتشسوزی میتوان تا حد بسیار زیادی خسارات مالی وارده به افراد و اقشار جامعه را جبران کرد، اما با تمام تفاسیر فوق، بیمههای آتشسوزی سهم چندانی در پرتفوی کل صنعت بیمه را ندارند.
گرچه راهاندازی صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی میتواند تا حدودی مشکل نبود بیمه و جبران خسارت در هنگام وقوع حادثه را برای همه جامعه برطرف کند، اما واقعیت این است که پوششهای بیمهنامه آتشسوزی جامع است و سقف تعهدات آن را نیز مشتری میتواند انتخاب کند. ضمنا همانگونه که از نام صندوق مشخص است مربوط به حوادث طبیعی بوده و خطری همانند آتشسوزی را پوشش نمیدهد.
نگاه صفر و صدی به حوادث، گاه باعث شده است که مردم نسبت به این بیمهنامه بیتوجه باشند. عموم کسانی که اتومبیل دارند، برای آن بیمهنامه بدنه خریداری میکنند، چراکه از وقوع حادثه میترسند، اما هنوز مشخص نیست چرا کسانی که صاحب ملک هستند، نسبت به خطرهایی که ملک و اموال موجود در آن را تهدید میکند، توجهی ندارند؟ این در صورتی که است که ممکن است با یک آتشسوزی، در چند دقیقه ملکی را که برای خرید آن سالها زحمت کشیدهاند از دست بدهند.
تجربه نشان داده است که پس از وقوع حوادث بزرگی چون آتشسوزی ساختمان پلاسکو، سیل فروردینماه سال 1398، زلزله سرپلذهاب یا سقوط یک هواپیما در نزدیکی مناطق مسکونی، تمایل برای خرید بیمهنامه آتشسوزی به صورت جهشی افزایش مییابد، اما پس از فروکشکردن تبوتاب این حوادث، بار دیگر همه چیز به روال قبل بر میگردد.
بیمهگران تلاش کردهاند با انتخاب حقبیمه مناسب و حتی ارائه تخفیفهای مناسبتی، مردم را به خرید این بیمهنامه ترغیب کنند، اما باید نتایج چنین رویکردهایی را در آمار و ارقام صدور بیمهنامه آتشسوزی جستوجو کرد.
شرکت بیمه ملت که از سال 1382 بیمهنامه آتشسوزی را به مشتریان خود عرضه کرده است، در این زمینه موفقیت خوبی داشته و تعداد بیمهنامههای آتشسوزی صادره در سال 1400 نسبت به زمان سال نخست بیش از یک هزار برابر شده است. همچنین بیمهگزاران بزرگ صنعتی، اکنون سالهاست که برای سالیان پیاپی مشتریان مهم شرکت بیمه ملت در این رشتهاند و این نشان از خدمات پس از فروش مناسب شرکت به آنهاست.
امید که با توسعه فرهنگ بیمه، مردم با مزایای این خدمت بزرگ به ویژه در حوزه بیمههای آتشسوزی بیش از پیش آشنا شوند و خود و اموال خود را در مقابل خطرهایی که هر لحظه در کمین است، تحت پوشش بیمهای قرار دهند.