۱۳ مصوبه برای ایجاد حداقل یکمیلیون شغل در سال ۱۴۰۲
عصر اعتبار- «فعالسازی واحدهای تولیدی تعطیل و نیمهتعطیل»، «توجه به اشتغال مرزی برای مرزنشینان با ایجاد بازارچههای مرزی» و «اقدام جهادی برای اشتغالآفرینی» از جمله دستورات رئیسجمهور برای تحقق اهداف دولت در حوزه اشتغال در سال جاری است.
پنجشنبه ۱۰ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۷:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از تسنیم، نیروی انسانی، یکی از مهمترین و اساسیترین عوامل تولید است که از طریق مشارکت در تولید چه بهلحاظ یدی و فیزیکی و چه بهلحاظ فکری و مدیریتی و تکنولوژیکی نقش بسیار برجستهای را در روند تولید ایفا میکند.
یکی از مهمترین منابع تولید برای هر جامعه، کمّیت و کیفیت نیروی کار آن است. یکی از دغدغههای اساسی برنامههای توسعه در کشور نیز، تلاش برای کاهش معضل بیکاری است که همواره بهعنوان یکی از اهداف مهم این برنامهها مدنظر بوده است. ساختار جمعیتی خاص کشور و عرضه فراوان نیروی کار از یکسو و عدم تکافوی فرصتهای شغلی موجود و نیز فقدان امکانات مناسب با ویژگیها و نیازهای نیروی کار از سوی دیگر، امروزه بیکاری را بهعنوان مهمترین چالش اقتصادی ـ اجتماعی ایران درآورده، بهنحوی که متغیرهای اقتصادی، اجتماعی دیگر را نیز تحت تأثیر خود قرار داده است.
بازار کار بین بازارهای پنجگانه اقتصاد (بازار سرمایه، بازار پول، بازار تأمین اطمینان، بازارهای کالاها و خدمات و بازار کار)، در تنظیم روابط عرضه و تقاضای نیروی کار و تعادل در متغیرهای کلان اقتصادی، از جمله اشتغال جایگاهی ویژه و نقشی محوری و تعیینکننده دارد و بهدلیل وجود عامل انسانی در عرضه و تقاضای این بازار، آن را از دیگر بازارهای اقتصاد متمایز مینماید. ایجاد اشتغال از ضروریات رشد اقتصادی و افزایش تولید و کاهش تورم است.
«آیتالله سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور در هشتاد و چهارمین جلسه شورایعالی اشتغال، با اشاره به نقش مهم اشتغال در تحقق شعار سال گفت: آمارهای سال گذشته نشاندهنده کاهش بیکاری است، اما قطعاً نمیتوان به این میزان از اشتغالزایی اکتفا کرد و باید با کار و اقدام جهادی زمینه تحقق شعار سال را فراهم کرد.
رئیس جمهور بر ضرورت تمرکز ویژه بر اشتغالآفرینی در استانهای دارای نرخ بیکاری بالاتر تأکید کرد و به وزیر کار مأموریت داد اشتغالزایی و کاهش معضل بیکاری بهویژه ایجاد اشتغال برای اقشار تحصیلکرده در این استانها را بهصورت ویژه در دستور کار قرار دهد.
مأموریت رئیسی به وزارت کار/ رفع موانع کسبوکار در دستور کار
تداوم روند رفع موانع اشتغال و کسبوکارها در سال جدید دومین دستور رئیس جمهور در این جلسه بود.
رئیسی با بیان اینکه برداشتن موانع از پیشپای متقاضیان ایجاد اشتغال از جمله وظایف مهم دولت است، اظهار داشت: تسهیل و ساماندهی صدور مجوز کسبوکارها یکی از اقدامات بسیار خوب و مؤثر دولت در زمینه اشتغالآفرینی بود و با توجه به فراهم بودن زمینه اشتغال در کشور، استمرار این رویه در راستای رفع موانع اشتغال، نقش مهمی در اشتغالزایی و کاهش بیکاری ایفا خواهد کرد.
آیتالله رئیسی با تأکید بر اهمیت تأمین مالی و تخصیص بهموقع اعتبارات افزود: نگاه دستگاههای مسئول در زمینه تأمین مالی نیز صرفاً نباید به بانکها معطوف باشد، بلکه باید زمینه مشارکت مردم با تضمین سود و سرمایه در این بخش مورد توجه قرار گیرد.
رئیس جمهور در جلسه شورایعالی اشتغال همچنین به برخی اقدامات برای کمک به افزایش اشتغال در کشور اشاره و دستگاههای مسئول را مکلف به انجام آنها کرد.
رئیسی راجع به نقش مراکز مشاوره کارآفرینی در حوزه اشتغال نیز گفت: اگر این مراکز بهصورت مؤثر به وظایف خود در زمینه پرورش مهارتهای کارآفرینی و ارتقای توانمندیهای دانشجویان و دانشآموختگان نسبت به کارآفرینی بپردازند، قطعاً نقش قابلتوجهی در ایجاد اشتغال در کشور ایفا خواهند کرد.
رئیس جمهور همچنین آموزش و پرورش و آموزش عالی کشور را مکلف کرد کنار آموزش، مهارتآفرینی و افزایش مهارت در دانشآموزان و دانشجویان را بهصورت ویژه در دستور کار قرار دهند.
آیتالله رئیسی همچنین با تأکید بر اهمیت نقش مشاغل خانگی در کاهش نرخ بیکاری به وزیر کشور مأموریت داد فرمانداران و شهرداران را در استانها و شهرستانها به ایجاد بازارچههایی برای عرضه محصولات مشاغل خانگی، مکلف کند.
«تلاش برای فعالتر کردن تعاونیها و بخش خصوصی»، «توجه به دیگر شاخههای اقتصاد از جمله اقتصاد روستا، دیجیتال، دریا و گردشگری»، «اهتمام ویژه به افزایش بهرهوری و شغل باکیفیت»، «فعالسازی واحدهای تولیدی تعطیل و نیمهتعطیل» و «توجه به اشتغال مرزی برای مرزنشینان با ایجاد بازارچههای مرزی» از جمله دستورات رئیس جمهور برای تحقق اهداف دولت در حوزه اشتغال در این جلسه بود.
در این جلسه 13 مصوبه در راستای حمایت از توسعه و پایداری اشتغال، تسریع، تسهیل و تداوم ایجاد سالانه یکمیلیون فرصت شغلی به تصویب اعضا رسید.