به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایرنا، اسماعیل لله گانی به مناسبت سالگرد تاسیس این بانک گزارشی از اقدامات این بانک طی سال گذشته و امسال در زمینه پرداخت تسهیلات، مشارکت در تامین مالی طرحهای زیربنایی و حمایت از بازنشستگان را ارائه کرد.
وی درباره اقدامات بانک رفاه طی امسال و سال گذشته، اظهارداشت: انعقاد قرارداد عاملیت تسهیلات ارزی با صندوق توسعه ملی به میزان 300 میلیون دلار، صدور انواع اوراق مرابحه به میزان 53 هزار میلیارد ریال و صدور انواع گواهی سپرده مدتدار خاص 39 هزار میلیارد ریال در سال جاری که برای اولین بار در شبکه بانکی انجام میشود.
مدیرعامل بانک رفاه توضیح داد: بانک رفاه در سه بخش عمده در زمینه تولید فعالیت میکند، نخست اینکه ابزاری را طراحی کردیم به عنوان انتشار اوراق گواهی سپرده خاص که منابع را از سطح جامعه برای پروژههایی که نیاز به تامین مالی دارد جمع آوری کنیم و در این راستا پرونده پروژههای نیازمند تامین مالی به ارزش 400 هزار میلیارد ریال تکمیل شده و در حال ارسال به بانک مرکزی است.
وی افزود: در جلسهای که با استانداریها و ائمه جمعه سه استان هرمزگان، خوزستان و بوشهر داشتیم مقرر شد با انتشار اوراق منابع سرگردان در سطح این استانها را جمعآوری کنیم و به پروژههای اشتغالزا و ارزآور اختصاص دهیم.
لله گانی با بیان اینکه پس از اجرای آزمایشی طرح در سه استان، این طرح به سراسر کشور تعمیم داده میشود، افزود: این اوراق به صورت علی الحساب اصل و سود آن توسط بانک تضمین میشود و در پایان پروژه و سودآوری آن، بانک کارمزد خود را برمیدارد و مانده سود به سپردهگذاران پرداخت میشود.
وی تاکید کرد: بانک به عنوان نماینده سپردهگذاران وارد پروژه میشود و بسیاری از طرحهای اقتصادی و زیربنایی کشور از این طریق تامین مالی میشود.
پرداخت 101 میلیارد ریالی اوراق گام
مدیرعامل بانک رفاه درباره دیگر اقدامات این بانک بیان کرد: صدور اوراق گام از دیگر اقدامات بانک رفاه است که بانک مرکزی صدور حدود 126 هزار میلیارد ریال اوراق را برای این بانک مصوب کرده که از این میزان 101 هزار میلیارد ریال اوراق در بانک صادر شده است و این اوراق مورد تاکید بانک مرکزی است و زنجیره ارزش واحدهای تولیدی را افزایش میدهد.
مشارکت در طرحهای زیربنایی و مقابله با خشکی
وی درباره دیگر اقدامات بانک رفاه گفت: مشارکت در تامین مالی طرحهای آبرسانی به میزان 17 هزار و 944 میلیارد ریال، مشارکت در تامین مالی طرحهای راهسازی و بهسازی جادهها به مبلغ 19 هزار میلیارد ریال، مشارکت در احداث مراکز درمانی و بیمارستانها به مبلغ 23 هزار و 480 میلیارد ریال که به طور عمده در مناطق محروم است.
به گفته لله گانی مشارکت در کنسرسیومهای بانکی به مبلغ 17 هزار میلیارد ریالی در رابطه با طرحهای زیربنایی کشور همچون آبرسانی و جادهای و پرداخت تسهیلات برای حمایت از واحدهای تولیدی و بنگاههای اقتصادی به مبلغ 303 هزار و 442 میلیارد ریال از دیگر اقدامات بانک رفاه کارگران است.
وی افزود: مصوب نمودن ضمانت نامههای بانکی به رقم 203 هزار میلیارد ریال، گشایش اعتباری اسنادی داخلی که به طور عمده در بخش تولید است برابر 215 هزار میلیارد ریال، عاملیات و انتشار اوراق گام برای سازمان تامین اجتماعی که برای نخستین بار است که انجام میشود به میزان 62 هزار میلیارد ریال، پذیرش رکن ضامن در انواع اوراق در بخشهای تولیدی از جمله ذوب آهن اصفهان حدود 20 هزار میلیارد ریال است.
800 هزار فقره تسهیلات بازنشستگان
مدیرعامل بانک رفاه گفت: در بانک رفاه علاوه بر تسهیلات تکلیفی که برعهده بانک است امسال 256 هزار و 500 فقره تسهیلات قرض الحسنه به بازنشستگان امسال تامین اجتماعی پرداخت شده است و از ابتدای طرح حدود 794 هزار و 500 فقره تسهیلات قرض الحسنه به ارزش 67 هزار میلیارد ریال به بازنشستگان تامین اجتماعی پرداخت شده است و این تسهیلات به صورت الکترونیکی و بدون ضامن انجام شده است.
وی با بیان اینکه بانک رفاه تسهیلات تکلیفی نیز داشته است، گفت: سال گذشته 40 هزار و 697 فقره به مبلغ 55 هزار میلیارد ریال تسهیلات ازدواج و در پنج ماه امسال نیز 13 هزار و 594 فقره تسهیلات به مبلغ 27 هزار و 242 میلیارد ریال پرداخت شده است و سهمیهای که بانک مرکزی برای ما تعیین کرده به صورت کامل پرداخت خواهد شد.
لله گانی اضافه کرد: سهمیه بانک رفاه در بخش تسهیلات ازدواج سال گذشته 75 هزار میلیارد ریال بود و برای امسال 90 هزار میلیارد ریال است و تا کنون 30 هزار میلیارد ریال از مبلغ تعیین شده پرداخت شده است.
مدیرعامل بانک رفاه اظهارداشت: در بحث فرزندآوری سال گذشته 52 هزار و 210 فقره تسهیلات به مبلغ 20 هزار میلیارد ریال پرداخت شده و امسال نیز در پنج ماه نخست 12 هزار و 927 فقره به مبلغ 7 هزار و 469 میلیار ریال پرداخت شده است و سهمیه بانک رفاه در سال جاری برابر 30 هزار میلیارد ریال است.
وی ادامه داد: سایر تسهیلات تکلیفی که سال گذشته از سوی بانک پرداخت شد میتوان به تسهیلات کمیته امداد امام خمینی (ره) 16 هزار فقره به مبلغ 14 هزار میلیارد ریال، سازمان بهزیستی نزدیک 6 هزار و 500 فقره تسهیلات به مبلغ 5 هزار و 492 میلیارد ریال است. در بحث مشاغل خانگی وزارت تعاون 15 هزار و 869 فقره تسهیلات به مبلغ 9 هزار و 152 میلیارد ریال، اشتغالهایی که توسط استانداریها معرفی میشود برابر 3 هزار و 672 فقره به مبلغ 3 هزار و 998 میلیارد ریال تسهیلات اعطا شده است.
لله گانی گفت: وام ودیعه مسکن که مورد تاکید دولت هم بود بانک رفاه 24 هزار و 337 فقره تسهیلات به مبلغ 13 هزار میلیارد ریال اعطا کرد و در بحث مسکن شهدا، جانبازان و آزادگان 1 هزار و 928 فقره وام به میزان 5 هزار و 910 میلیارد ریال و در مقوله مسکن روستایی سه هزار و 344 فقره به مبلغ 1 هزار و 384 میلیارد ریال پرداخت شده است.
وی تصریح کرد: بانک رفاه تلاش دارد امسال تسهیلات تکلیفی که از سوی بانک مرکزی تعیین شده را به صورت کامل پرداخت کند و به شعب تاکید کردیم که سختگیری نکنند و با کمترین ضامن و شرایط سهل و آسان تسهیلات پرداخت کنند و آمارها نیز نشان میدهد که کوتاهی انجام نشده و اگر موردی هم باشد رسیدگی میکنیم.
سازمان تامین اجتماعی بزرگترین بدهکار بانک رفاه، تسویه کرد
مدیرعامل بانک رفاه گفت: بانک رفاه خیلی بدهکار کلان بانکی ندارد و بزرگترین بدهکار ما سازمان تامین اجتماعی بود که 106 هزار میلیارد تومان بدهی سازمان تامین اجتماعی به بانک رفاه به وسیله تهاتر شرکتهایی که دولت به سازمان اجتماعی واگذار شده براساس مصوبه سران قوا در اختیار بانک رفاه قرار گرفت و کل بدهی سازمان تامین اجتماعی از این طریق تسویه شد.
وی تاکید کرد: براین اساس بانک رفاه دیگر بدهکار کلان دیگری ندارد و در این بانک میزان مطالبات نسبت به تسهیلات 2.3 درصد است و این رقم ناچیزی است که با پیگیری همکاران و رعایت بهداشت پروندهها کمک میکند که بدهکار کلان نداشته باشیم
راهاندازی سامانه بتا برای خرید اقساطی بازنشستگان
لله گانی گفت: یکی دیگر از اقدامات بانک رفاه برای بازنشستگان تامین اجتماعی راهاندازی سامانهای به نام بتا است که در اختیار بازنشستگان قرار میگیرد و بازنشستگان میتواند به صورت اقساطی از 6 هزار فروشگاه سراسر کشور کالای خود را تهیه کنند. از ابتدای امسال تا کنون (25 مردادماه) یک میلیون نفر از بازنشستگان تامین اجتماعی از این سامانه خریداری کردند.
افزایش سرمایه 660 هزار میلیارد ریالی بانک رفاه
وی با اشاره به بهبود سرمایه بانک رفاه گفت: در بانک رفاه افزایش سرمایه خوبی اتفاق افتاد و سرمایه آن از 23 هزار میلیارد ریال به 192 هزار میلیارد ریال و سپس به 660 هزار میلیارد ریال رسید که این رقم یکی از بالاترین سرمایه در شبکه بانکی است و نسبت کفایت سرمایه بانک بهبود یافت و این افزایش سرمایه به شاخصهای سلامت بانک کمک کرد.
مدیرعامل بانک رفاه گفت: سودآوری بانک رفاه از 50 هزار میلیارد ریال به 176 هزار میلیارد ریال رسید و این بانک رشد 330 درصدی در سودآوری داشت و این رقم بیانگر رشد بالای سودآوری در این بانک است.
وی ادامه داد: در سال 1402 با توجه به میزان سودآوری بانک در مجمع، تلاش میکنیم این سودآوری و افزایش سرمایه داشته باشیم و دوباره افزایش سرمایه بانک انجام شود چرا که این افزایش سرمایه کمک میکند خدماترسانی بهتری داشته باشیم.
احداث بیمارستان و احداث واحد تولیدی
لله گانی در ادامه صحبتهای خود توضیح داد: بانک رفاه در بخش در احداث چهار بیمارستان و یک مرکز جراحی و خدمات پزشکی با اعتبار 7 هزار میلیارد ریال و منابع ارزی 9 میلیون یورو مشارکت داشت.
وی افزود: در حوزه حمایت از تولید نیز اقدامات موثری انجام شد که از آن جمله میتوان به بهرهبرداری از پنج واحد تولیدی صنعتی با اعتبار نزدیک به چهار هزار میلیارد ریال توسط بانک اشاره کرد همچنین بزرگترین و مهمترین تصفیه خانه کشور در شهر مشهد توسط بانک رفاه انجام شد.
پرداخت 100 هزار میلیارد ریال تسهیلات به بازنشستگان
مدیرعامل بانک رفاه گفت: بانک رفاه قراردادی با سازمان تامین اجتماعی برای حمایت از بازنشستگان منعقد کرده که براساس آن تا پایان امسال تسهیلات قرضالحسنه به میزان 100 هزار میلیارد ریال پرداخت میشود.
راهاندازی سامانه فرارفاه (افتتاح حساب غیرحضوری مشتریان)، تولید پنلهای خورشیدی با همکاری بسیج مستضعفان و راهاندازی زنجیره تامین شرکتها از دیگر اقدامات بانک رفاه در سالهای اخیر بود.