بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۳
متناسبسازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ اجرایی میشود
عصر اعتبار- در بررسی جزییات لایحه بودجه مصوب شد که منابع حاصل از افزایش یک درصدی مالیات بر ارزشافزوده صرف متناسب سازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری شود.
عصر اعتبار- در بررسی جزییات لایحه بودجه مصوب شد که منابع حاصل از افزایش یک درصدی مالیات بر ارزشافزوده صرف متناسب سازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری شود.
به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایرنا، نمایندگان در نشست علنی نوبت صبح امروز (چهارشنبه 4 بهمن ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش هزینهای لایحه بودجه سال 1403 کل کشور، با بندهای(الف) (د) (ج) (چ) و (س) تبصره (6) ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
در (الف) تبصره (6) ماده واحده آمده است: مالیات و عوارض موضوع کالاهای بند «الف» ماده (26) قانون مالیات بر ارزشافزوده، بهعنوان جزئی از قیمت تمامشده این کالاها منظور میشود و قابل استرداد نمیباشد.
در بند (د) تبصره (6) ماده واحده آمده است: انواع خودروی سواری و وانت دو اتاق (کابین) دارای شماره انتظامی شخصی در اختیار مالکان اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی که قیمت روز خودروی آنها بیش از 35 میلیارد ریال است نسبت به مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات سالانه خودرو به نرخ یک درصد میگردند. مأخذ محاسبه مالیات خودرو موضوع این بند، قیمت روز خودرو تعیینشده توسط سازمان امور مالیاتی کشور میباشد. سازمان مزبور مکلف است مراتب را بهنحو مقتضی بر اساس اطلاعات دریافتی از پلیس راهور که میبایست تا پایان خردادماه سال 1403 بهصورت برخط به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال گردد، بهاطلاع اشخاص مشمول برساند. کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی مکلفند مالیات سالانه مربوط به خودروهای تحت تملک خود و فرزندان کمتر از هجده سال و محجور تحت تکفل را حداکثر تا پایان بهمنماه سال 1403 پرداخت نمایند. درصورت عدم پرداخت مشمول حکم ماده(190) قانون مالیاتهای مستقیم مصوب سال 1366 و اصلاحات بعدی میباشد. ثبت نقل و انتقال خودروهایی که به موجب این بند برای آنها مالیات وضع گردیده است قبل از پرداخت بدهی مالیاتی مورد انتقال، شامل مالیات بر دارایی، نقل و انتقال قطعی و اجاره ممنوع است. متخلفان از حکم این بند در پرداخت مالیات متعلقه مسؤولیت تضامنی دارند. پلیس راهور فرماندهی نیروی انتظامی مکلف است فهرست مالکین و خودروهای مشمول را مطابق با درخواست سازمان امور مالیاتی حداکثر تا پایان فروردینماه سال 1403 به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال و امکان دسترسی برخط جهت استعلام موردی را برای این سازمان فراهم کند. مالیات تعیینشده در اجرای این بند قطعی است و اعتراض اشخاص در اجرای تبصره (1) ماده (216) قانون مالیاتهای مستقیم قابل رسیدگی خواهد بود
در بند (ج) تبصره (6) ماده واحده آمده است: در صورتی که جمع مبلغ و دفعات واریز به حسابهای غیرتجاری هر شخص حقیقی در هر ماه، از جمع مبلغ و دفعات واریزی که تا پایان اردیبهشتماه سال 1403 توسط شورای پول و اعتبار تعیین میشود، بیشتر باشد، اثبات درآمدی نبودن تراکنشها و ارائه اسناد و مدارک بهعهده صاحب حساب میباشد. منظور از حساب غیرتجاری، حسابی است که نزد سازمان امور مالیاتی کشور بهعنوان حساب مرتبط با فعالیت مؤدی ثبت نشده باشد.
همچنین در در بند (چ) تبصره (6) ماده واحده نیز آمده است: به وزارت امور اقتصادی و دارایی (سازمان امور مالیاتی کشور) اجازه داده میشود مالیات و عوارض ارزشافزوده مؤدیان مالیات بر ارزشافزوده بابت هر یک از دورههای سنوات 1387 تا 1400 که اظهارنامههای خود را در موعد مقرر تسلیم ننموده و تاکنون مورد رسیدگی قرار نگرفتهاند و مالیات آنها نیز برآورد نگردیده است را از طریق حسابرسی سامانهای(سیستمی) بر اساس میزان فعالیت، اطلاعات موجود در سامانههای مالیاتی، سوابق مالیاتی پرونده عملکرد و با توجه به میزان اعتبارپذیری خرید کالا و خدمات فعالیت مؤدیان مذکور، بر اساس دستورالعملی که به پیشنهاد سازمان امور مالیاتی کشور ظرف یکماه پس از لازم الاجراء شدن این قانون بهتصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی میرسد، تعیین و اظهارنامه برآوردی تولید نماید. در صورت اعتراض اینگونه مؤدیان به مالیات تعیینشده پرونده قابل طرح در هیأت موضوع تبصره (1) ماده (216) قانون مالیاتهای مستقیم خواهد بود.
جرایم مودیانی که مجموع مالیات تعیین شده در اجرای این بند 5 برابر سقف موضوع ماده 48 قانون مالیاتی مستقیم در سال 1403 باشد مشروط به پرداخت مالیات و عوارض حداکثر ظرف یک سال از تاریخ ابلاغ برگ مالیات قطعی بخشیده میشود، حکم این بند با پروندههای مالیات بر ارزش افزوده سنوات مذکور و همچنین سنوات 1401 تا 1402 صاحبان مشاغل، اشخاص حقیقی که پرونده هر یک از آنها قطعی نشده است تسریع مییابد.
در بند (س) تبصره (6) ماده واحده آمده است: در سال 1403 نرخ مالیات بر ارزشافزوده موضوع ماده (7) قانون مالیات بر ارزشافزوده مصوب سال 1400 به میزان یک واحد درصد افزایش مییابد. متناسبسازی حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و صندوق فولاد از محل منابع حاصل از این بند انجام میشود.