حمایت مالیاتی از مشاغل خرد، حقوقبگیران با معافیتهای هدفمند در لایحه بودجه ۱۴۰۴
عصر اعتبار- یک نماینده مجلس گفت: کاهش ۵ درصدی مالیات بخش تولید در بودجه به منظور حمایت از رشد اقتصادی و پوشش مشکلات تولید مصوب شد. در کنار این موضوع، حمایت مستقیم از حقوقبگیران و مشاغل خرد موجب شده است تا اولا فشار مالیاتی بر مشاغل خرد و حقوقبگیران تا سقف ۲۴ میلیون تومان در ماه کاهش یابد. از طرف دیگر تمرکز در سال آتی بر فراریان مالیاتی و دانهدرشتها خواهد بود.
پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۲:۰۰
به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایسنا، مالیات جزو مهمترین منابع درآمدی دولتهاست و وصول درآمدهای مالیاتی اهمیت زیادی دارد. در کنار این که باید تلاش کنیم مالیات حقه از همگان دریافت شود، لازم است حمایت از اقشار آسیبپذیر را هم مدنظر داشته باشیم.
اقشاری که درآمدهای خرد دارند و یا مبلغ ثابتی را ماهانه به عنوان حقوق دریافت میکنند، به شدت تحت تأثیر تورم قرار میگیرند. با توجه به فضای تورمی که در کشور داریم، حمایت از این اقشار ضرورت دارد. با همین رویکرد، افزایش سقف معافیت مالیاتی حقوقبگیران و مشاغل خرد به میزان 100 درصد مدنظر قرار گرفت.
تولید نیز جزو بخشهایی است که نیازمند حمایت حداکثری دولت است. با این هدف که انگیزهای برای تولید به وجود بیاید و بر میزان جذابیت این بخش در مقابل سوداگری بیافزاییم، باید حمایت از این حوزه در دستور کار باشد. در این زمینه نیز در لایحه بودجه 1404 شاهد کاهش 5 درصدی مالیات تولید بودیم.
همچنین در لایحه بودجه 1404 پیشبینی شد که طرح نشاندار کردن مالیات توسط مودیان طی سال آتی نیز ادامه پیدا کند. این طرح با هدف بهبود فضای مالیاتی کشور و برقراری ارتباط با مودیان در دستور کار قرار دارد.
نظرات فتحالله توسلی، نماینده بهار و کبودرآهنگ در مجلس را در خصوص حمایتهای به عمل آمده از مشاغل خرد، حقوقبگیران و بخش تولید در لایحه بودجه 1404 به لحاظ مالیاتی و ادامه طرح نشاندار کردن مالیات در سال آتی میخوانید.
توسلی با اشاره به این موضوع که در مجلس مفصل در ارتباط با لزوم افزایش سقف معافیت مالیاتی حقوق-بگیران و مشاغل خرد بحث شد و یکی از مباحث مهم در لایحه بودجه 1404 بود، تصریح کرد: یکی از مهم-ترین خواستههای مردم و حقوقبگیران، افزایش سطح حقوق و دریافتیهای کارکنان دولت و حقوق و دستمزدبگیران است. در مجلس بسیاری بر این اعتقاد بودند که بالا بردن حقوق به افزایش نقدینگی و تورم در کشور منجر میشود. به همین دلیل، تلاش کردیم از محل افزایش سقف معافیت مالیاتی این موضوع را پوشش بدهیم.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: در بودجه تلاش کردیم حتیالامکان به حمایت مالیاتی از حقوقبگیران و مشاغل خرد بپردازیم و از اعمال فشار بیشتر بر آنها جلوگیری کنیم.
این نماینده مجلس گفت: تولید با چالشهای اساسی مواجه است. یکی از مشکلات، کمبود برق و گاز است. قطعیها بر عملکرد کارخانجات و بخش تولید تأثیر منفی دارد. در این شرایط، حمایت از این بخش نیز ضروری بود. دولت و مجلس باید به بنگاههای اقتصادی و تولیدکنندگان کمک کنند که بتوانند شرایط سخت را پشت سر بگذارند.
وی در ادامه افزود: کاهش 5 درصدی مالیات بخش تولید در بودجه به منظور حمایت از رشد اقتصادی و پوشش مشکلات تولید مصوب شد. در کنار این موضوع، حمایت مستقیم از حقوقبگیران و مشاغل خرد موجب شده است تا اولا فشار مالیاتی بر مشاغل خرد و حقوقبگیران تا سقف 24 میلیون تومان در ماه کاهش یابد. از طرف دیگر تمرکز در سال آتی بر فراریان مالیاتی و دانهدرشتها خواهد بود.
این نماینده مجلس گفت: یکی از ابتکارات ارزشمند سازمان امور مالیاتی اجرای طرح نشاندار کردن مالیات توسط مودیان بود که نتایج خوبی از آن به دست آمد. با توجه به مزیتهایی که این طرح داشت، در لایحه بودجه 1404 پیشبینی شد که این طرح طی سال آتی هم ادامه پیدا کند.