پایان گواهی سپرده ۳۰ درصد بانکی؛ گزینه‌های جایگزین برای سود بالاتر چیست؟

عصر اعتبار- گواهی سپرده ۳۰ درصد بانکی هفته جاری به‌ پایان می‌رسد، در یکسال گذشته صندوق طلا ۱۰۴ درصد، صندوق سهامی ۴۰ درصد و صندوق درآمدثابت ۳۵ درصد بازدهی داشت.

شنبه ۰۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۸:۰۰

پایان گواهی سپرده ۳۰ درصد بانکی؛ گزینه‌های جایگزین برای سود بالاتر چیست؟

به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از مهر، با نزدیک شدن به پایان مهلت گواهی سپرده 30 درصدی بانک مرکزی که سال گذشته منتشر شد، بررسی بازدهی بازارهای مالی نشان می‌دهد که گزینه‌های جایگزین مانند صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلا، سهامی و حتی صندوق درآمدثابت، بازدهی بالاتری نسبت به این سپرده داشتند.

 

آیا گواهی سپرده بانکی با نرخ 30 درصد تمدید می‌شود؟

هنوز بانک مرکزی در خصوص تمدید یا تغییر نرخ سود این سپرده‌ها تصمیمی نگرفته است و شنیده‌ها حاکی از آن است که نرخ سود این سپرده‌ها در سال آینده ٪25 خواهد بود.

اما بالاترین سود سپرده ثابت را سال گذشته صندوق‌های درآمد ثابت داشتند. برای مثال صندوق درآمدثابت افران طی یکسال ٪35 سود روزشمار به سپرده‌گذاران این صندوق تخصیص داد.

مقایسه بازدهی طلا و سهام با گواهی سپرده بانکی

در یکسال گذشته تحولات سیاسی و اقتصادی بر سایر دارایی‌های مالی تأثیرگذار بوده است. صندوق‌های طلا حدود ٪104 و صندوق‌های سهامی بورس حدود ٪40 رشد قیمت را تجربه کردند.

صندوق طلای تمشک که امکان سرمایه‌گذاری همزمان در سکه و شمش‌طلا را دارد و پشتوانه خزانه بانک مرکزی و بورس‌کالا است را می‌توان گزینه‌ای برای سرمایه‌گذاری در طلا نام برد.

بازار سهام گرچه در یکسال گذشته نوسان‌های زیادی داشت ولی در 4 ماه‌گذشته وارد کانال صعودی شد و بازدهی صندوق‌های سهامی مانند «صندوق ETF سرو» به ٪40 رسید.

باید منتظر تصمیم بانک‌مرکزی در خصوص گواهی سپرده‌بانکی بود، ولی چیزی که واضح است عقب‌ماندن این سپرده‌ها از تورم، دلار، طلا و سهام بوده است.

گواهی سپرده بانکی 30 درصدی حتی برای افرادی که می‌خواهند سود ثابت داشته باشند، بهترین گزینه نبود. صندوق درآمدثابت افران در این یکسال ٪35 سود روزشمار برای سپرده‌گذاران به ارمغان آوردند.

بزرگترین مزیت صندوق درآمدثابت سود روزشمار است، یعنی حتی به چندهفته سرمایه‌گذاری هم معادل ٪35 سالانه سود تعلق می‌گرفت و افراد می‌توانستند به راحتی دارایی خود را تبدیل کنند و مانند بانک مشمول نرخ شکست نشوند.

برچسب ها

بانک مرکزیطلاگواهی سپرده
مطالب مرتبط بیشتر
برگشت به بالا