شاخص ارزی به محدوده ۸۳ هزار تومان وارد شد؛

تغییر فاز بازار دلار

عصر اعتبار- قیمت دلار آزاد از ابتدای خرداد در محدوده ۸۱ تا ۸۲ هزار تومان نوسان داشت. با این حال تصویب قطعنامه شورای حکام درباره عدم پایبندی ایران به تعهدات هسته‌ای باعث شد تا دلار در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته به محدوده قیمتی ۸۳ هزار تومان وارد شود. از سوی دیگر حمله رژیم صهیونیستی به ایران در ساعات اولیه روز جمعه نیز باعث شد تا دلار فردایی با نرخ بالاتری معامله شود.

يکشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۰:۰۰

تغییر فاز بازار دلار

به گزارش پایگاه خبری «عصراعتبار» به نقل از دنیای اقتصاد، بانک مرکزی نیز برای کنترل نوسانات بازار، فعالیت خرید و فروش صرافی‌های رمزارز را متوقف و این اقدام به کنترل شوک اولیه بازار کمک کرد.

 

در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته، دلار آزاد با تغییر روزانه 1.52 درصدی در قیمت 83 هزار و 350 تومان به فروش رسید. این در حالی است که از ابتدای خرداد، تغییرات روزانه دلار کمتر از یک درصد بود. تحلیلگران نوسان قیمت این روز را به تصویب قطعنامه شورای حکام درباره عدم پایبندی ایران به تعهدات هسته‌ای نسبت دادند.

روز جمعه، با شروع حملات اسرائیل به ایران، فضای بازار ارز تغییر کرد. به همین ترتیب، قیمت دلار فردایی در عصر روز گذشته در نرخ‌های بالاتری معامله شد. موضوعی که با توجه به شرایط کنونی کشور طبیعی به نظر می‌رسد. از طرف دیگر، بانک مرکزی برای جلوگیری از التهاب در بازار، فعالیت خرید و فروش صرافی‌های رمزارز را متوقف کرد. این تصمیم کمک کرد تا شوک اولیه‌ای که بازار را تحت تاثیر قرار داده بود، تا حدودی مهار شود و فضای بازار را آرام‌تر کند. به نظر می‌رسد امروز با باز شدن بازارها، قیمت‌ها در سطوحی قرار بگیرند که کمتر خرید و فروشی در آنها انجام شود. این نرخ‌ها بیشتر بازتاب‌دهنده انتظارات فعالان بازار در شرایط فعلی است. تحلیلگران معتقدند که احتمالا در این هفته بازار عمق زیادی نداشته باشد و قیمت‌ها نوسانات قابل‌توجهی را تجربه کنند. در این شرایط، بسیاری از معامله‌گران ترجیح می‌دهند معاملات خود را متوقف کرده و منتظر بمانند تا روند بازار مشخص شود. از سوی دیگر، ششمین دور مذاکرات که قرار بود یکشنبه برگزار شود، به دلیل تنش‌ها در ابهام است و براساس اخبار تصمیم تهران برای حضور در این گفت‌وگوها تا لحظه تنظیم این گزارش مشخص نیست. اگرچه عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران تداوم مذاکرات در شرایط کنونی را غیرقابل توجیه دانست.
سکه در کانال 75 میلیون تومانی

روز گذشته همسو با افزایش قیمت دلار آزاد، این ارز در بازار رسمی نیز با رشد ارزش مواجه شد. به‌طوری که هر دلار مرکز مبادله در این روز در رقم 71 هزار و 325 تومان به فروش رسید.  روز پنج‌شنبه انواع قطعات سکه به پشتوانه رشد ارزش دلار در بازار داخلی و رشد بهای طلای جهانی با افزایش قیمت مواجه شدند. به‌طوری که هر سکه طلای طرح جدید که در روز چهارشنبه در رقم 73 میلیون و 505 هزار تومان معامله می‌شد، در این روز به 75 میلیون و 890 هزار تومان رسید. بررسی‌ها نشان می‌دهد که این رقم، بالاترین قیمت سکه تمام از 15 اردیبهشت تاکنون است. از سوی دیگر حباب این سکه در روز پنج‌شنبه نیز بزرگ‌تر شد و به 9 میلیون و 300هزار تومان رسید. همچنین نیم سکه و ربع سکه در این روز در رقم 42 میلیون و 400 هزار تومان و 24 میلیون و 800هزار تومان معامله شدند.

 

برچسب ها

بانک مرکزیدلارخرید و فروش
مطالب مرتبط بیشتر
برگشت به بالا