عصر اعتبار- مدیرکل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه از زمان شروع به کار صندوق درمان تکمیلی (اول خرداد ۹۴) تا اول خرداد ۹۵ بیش از ۹ میلیون و ۹۰۰ هزار پرونده و سند پزشکی واصل، رسیدگی و پرداخت خسارت شده است گفت: همچنین به طور متوسط روزانه بیش از چهارده میلیارد ریال خسارت به حساب بیمهشدگان واریز میشود.
به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایسنا، با بیان اینکه انعقاد قرارداد بیمه تکمیلی درمان با شرکت سهامی بیمه ایران تحت عنوان "بیمه طلایی فرهنگیان" برای اولین بار در آموزش و پرورش در سال 1389 انجام شد که هم اکنون برای ششمین سال متوالی در آموزش و پرورش در حال اجراست اظهار کرد: این وزارتخانه از سال 1389 تا 1393 از طریق ارائه خدمات به روش بیمهگری و از طریق شرکتهای بیمهای، پوشش بیمه تکمیلی درمان را ارائه کرده و در سال ششم پس از بررسیهای کارشناسی مقرر شد بیمه تکمیلی درمان از طریق صندوق درمان انجام شود که در این روش بیمهگر وزارت آموزش و پرورش بوده و شرکت آتیه سازان حافظ مجری پوشش و رسیدگی به اسناد این بیمه است.
وی افزود: این نوع از قرارداد از ابتدای خرداد 94 به صورت چهارماه آزمایشی و 12 ماهه با شرکت آتیهسازان حافظ منعقد شد. البته علی رغم آنکه رشد نرخ حق بیمه نسبت به سالهای گذشته 2.5 برابر بود، آموزش و پرورش از ابتدای خرداد 94 با کمترین افزایش نرخ حق بیمه نسبت به سال گذشته و با نرخ 300 هزار ریال بیمه تکمیلی را اجرا کرد که از این مبلغ نیمی توسط فرد و نیمی نیز توسط وزارت آموزش و پرورش پرداخت میشود.
سیاری ادامه داد: با این حال علیرغم افزایش نرخ حق بیمه در صنعت بیمه کشور تلاش شد که با مدیریت صحیح منابع، انتخاب روش مناسب اجرا و حداقل افزایش نرخ، قرارداد بیمه تکمیلی به روش صندوق درمان اجرا شود.
مدیرکل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش به برخی محاسن استمرار روش صندوقی پوشش درمان تکمیلی اشاره کرد و گفت: دریافت کمترین نرخ حق بیمه از بیمهشدگان (300 هزار ریال که 50 درصد سهم کارمند و 50 درصد سهم دولت است)، عدم پرداخت 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده (مبلغی بالغ بر 480 میلیارد ریال در یک سال)، عدم پرداخت سهم 15 درصدی بیمه مرکزی، بهرهمندی از رسوب ناشی از انباشت مبالغ حق بیمه در حساب صندوق درمان تکمیلی و تقویت بنیه مالی صندوق مذکور (مبلغ 80 میلیارد ریال در یک سال گذشته)، نظارت مستقیم آموزش و پرورش در رسیدگی و پرداخت هزینههای درمانی بیمهشدگان، پرداخت هزینههای درمانی به بیمهشدگان در مراکز غیرطرف قرارداد با دقت بیشتر و با میانگین 15 روز کاری و افزایش تعهدات مربوط به بیماریهای صعبالعلاج از این جمله است.
وی با بیان اینکه از زمان شروع به کار صندوق درمان تکمیلی یعنی از اول خرداد 94 تا تاریخ اول خرداد 95 بیش از 9 میلیون و 900 هزار پرونده و سند پزشکی واصل، رسیدگی و پرداخت خسارت شده است. همچنین بر اساس اسناد و مدارک موجود به طور متوسط روزانه بیش از 14 میلیارد ریال خسارت به حساب بیمهشدگان واریز میشود.
سیاری افزود: همچنین حدود 200 نفر از بیمهشدگان خساراتی بالای 500 میلیون ریال دریافت کردهاند که از جمله آنها میتوان به خسارت بیش از شش میلیارد ریالی یکی از بیمهشدگان (جهت تأمین هزینههای معالجه بیماری سرطان خون) در استان همدان اشاره نمود.
به گفته مدیرکل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش تعیین دقیق تعرفههای مراکز درمانی فرهنگیان متعلق به وزارت متبوع بر اساس مصوبه آذرماه 94 هیات وزیران، انعقاد تفاهمنامه با بنیاد بیماریهای خاص جهت مساعدت و کاهش هزینههای دارویی بیماران خاص دانش آموزان و فرهنگیان در کشور ، پیشبینی میانگین سالانه 120 میلیارد ریال بابت پرداخت به بیماران صعبالعلاج از محل بیمه حوادث تحصیلی دانشآموزی (مازاد بر تعهدات پیشبینی شده در قرارداد) و پرداخت 336 میلیارد ریال در سه سال گذشته به بیماران دانشآموز و کارکنان فرهنگی که دارای بیماریهای صعبالعلاج و پرهزینه بودهاند، از دیگر اقدامات انجام شده در اداره بیمه و درمان است.