عصر بازار

بانک قرض الحسنه به حقوق بگیران تسهیلات می دهد

اعتبار- مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر از طرح پرداخت تسهیلات قرض الحسنه به حقوق بگیران خبر داد و گفت: شرکت ها ، سازمان ها ، نهادها و کارخانه هایی که به کارکنان خود تسهیلات قرض الحسنه می دهند می توانند از طریق این بانک و در مقابل به همان نسبت که بانک قرض الحسنه مهر کمک می کند و دو برابر میزان سپرده،‌ تسهیلات در اختیار حقوق بگیران قرار می گیرد

بانک قرض الحسنه به حقوق بگیران تسهیلات می دهد
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۰۵ مهر ۱۳۹۰ - ۰۹:۰۷:۵۴

    به گزارش پایگاه خبری اعتبار، غلامرضا مصطفی پور در گفتگو با رادیو اقتصاد افزود: آسان ترین شرایط را برای ارائه تسهیلات قرض الحسنه داریم.

    \r\n

    وی گفت: منابع این بانک از1700 میلیارد ریال در سال 88 به 3000 میلیارد ریال در پایان سال 90 افزایش می یابد و کمترین معوقه بانکی را هم داریم.

    \r\n

    مصطفی پور افزود: آمار سپرده گذاران 600 هزار نفر و دریافت کنندگان تسهیلات نیز300 هزار نفر است.

    \r\n

    وی با اشاره به اینکه سقف تسهیلات قرض الحسنه 100 میلیون ریال است، گفت: این میزان تسهیلات به صورت مشارکتی تا 200 میلیون ریال پرداخت می شود.

    \r\n

    آقای مصطفی پور با اشاره به اینکه تسهیلات این بانک برای تعاونی و کارگاه های کوچک اشتغال زایی و نیازهای افراد حقیقی پرداخت می شود، افزود: بانک درباره افراد خیری که می خواهند به افراد مورد نظر قرض الحسنه پرداخت کنند بازگشت سرمایه گذاری آنها را تضمین می کند.

    \r\n

    مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر گفت: مطالبات و معوقات این بانک کمتر از یک درصد است.

    \r\n

    مصطفی پور گفت: در اجرای دقیق قانون بانکداری اسلامی و تحول نظام بانکی مقرر شد فعالیت قرض الحسنه متمرکز شود و نخستین بانک تخصصی قرض الحسنه ایجاد شد.

    \r\n

    وی افزود: در نظام بانکداری سنتی جهان موتور محرکه فعالیت ها نرخ بهره است و اگر نرخ بهره را از آن بگیریم همه ساختار آن از هم می پاشد.

    \r\n

    مصطفی پور گفت : در نظام بانکداری ما که نظام بانکداری تجاری است ، نرخ سود جایگزین بهره شده است و معاملات تجاری انجام می شود که نتیجه آن سود است و سپرده گذاران با دریافت سود، انگیزه دارند و بانک ها با پرداخت تسهیلات و دریافت سود، انگیزه فعالیت پیدا می کنند.

    \r\n

    مدیر عامل بانک قرض الحسنه مهر اظهار داشت: اما در نظام بانکی قرض الحسنه، سودی وجود ندارد، و انحصارا قرض الحسنه است و البته کارمزد در فعالیت های قرض الحسنه دریافت می شود که سود محسوب نمی شود.

    \r\n

    مصطفی پور گفت : بانک منابع را به صورت قرض الحسنه تجهیز می کند و سپرده گذاران در بانک قرض الحسنه یک ریال هم به عنوان سود یا بهره دریافت نمی کنند ، اما برای بانک که این منابع را تجهیز و برای پرداخت به افراد واجد شرایط و متقاضی به صورت تسهیلات قرض الحسنه ساماندهی می کند ، هزینه دارد که بخش زیاد آن از طریق کارمزد تسهیلات تامین می شود.

    \r\n

    وی تاکید کرد: هزینه تجهیز منابع و پرداخت تسهیلات با دریافت کارمزد تامین میشود و به هیچ عنوان نباید کارمزد دریافتی بانک از هزینه های تجهیز منابع قرض الحسنه و پرداخت تسهیلات، بیشتر باشد.

    \r\n

    مصطفی پور گفت: قیمت تمام شده پول براساس تجربه ای که ما داریم 6 درصد است اما 4 درصد دریافت می کنیم و 2 درصد هم عدم درآمد داریم که از محل دیگری تامین می شود.

    \r\n

    مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر افزود: بانک قرض الحسنه مهر علاوه بر خدمات قرض الحسنه همه خدمات دیگر بانکی را هم ارائه می کند و خدمات مربوط به حواله جات، بروات ، ضمانت ها و اعتبارات اسنادی، وصول چک های مشتریان و خدمات بانکداری الکترونیک و مجازی درآمدزا هستند و سود دارد و به تامین بخش دیگری از هزینه بانک کمک می کند.

    \r\n

    بنابراین گزارش بانک قرض الحسنه مهر به منظور ترویج بانکداری اسلامی آذر 1386 بدستور رئیس جمهور و با سرمایه اولیه 15 هزار میلیارد ریال با مشارکت بانک های دولتی تاسیس شد اما پس از چندی به صورت بانک مستقل و نخستین بانک تخصصی قرض الحسنه به فعالیت خود ادامه داده و اکنون در سراسر کشور دارای 340 شعبه است.

    \r\n
    پورسعید خلیلی