عصر بازار

کمیسیون تلفیق بودجه ۹۶ تصویب کرد؛

افزایش ۲۲.۶ درصدی درآمدهای مالیاتی در سال ۹۶

عصر اعتبار- نایب رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۹۶ از مصوبه امروز این کمیسیون برای رشد ۲۲.۶ درصدی درآمدهای مالیاتی خبر داد.

افزایش ۲۲.۶ درصدی درآمدهای مالیاتی در سال ۹۶
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۹:۰۰

به گزارش پایگاه خبری«عصر اعتبار» به نقل از ایسنا، هادی قوامی  اظهار کرد: کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 96 در جلسه صبح امروز وارد بررسی جزئیات لایحه بودجه در بخش درآمدی شد و بخش‌هایی از درآمدهای مالیاتی را به تصویب رساند.

وی افزود: در جلسه امروز کمیسیون تلفیق این سوال مطرح شد که رشد 22.6 درصدی درآمدهای مالیاتی در بودجه 96 نسبت به عملکرد سال 95 بر چه پایه‌ای بوده و دولت هم دفاع کرد که این رشد بر اساس میانگین برنامه پنج‌ساله پنجم، توجه به پوشش مالیاتی، رشد اقتصادی و تورم بوده است. البته ما دوباره سوالی مطرح کردیم که رشد عملکرد درآمدهای مالیاتی در سال 95 نسبت به عملکرد سال 94 و آنچه در طول برنامه پنجم وصول شده و رشد پیدا کرده مربوط به پوشش مالیاتی نبوده بلکه مربوط به تورم بوده و متناسب با تورم مالیات هم 15 درصد رشد داشته است. در واقع پوشش مالیاتی به این معنا که پایه‌های مالیاتی را گسترش دهند و کسانی که مالیات نمی‌دهند را در طول مالیاتی قرار دهند نبوده است.

نماینده مردم اسفراین در مجلس ادامه داد: ما پیشنهادی داریم که دولت را موظف می‌کند در سال 96 هر سه ماه یکبار گزارشی به کمیسیون اقتصادی مجلس دهد که مشخص می‌کند چقدر از افزایش درآمدهای مالیاتی مربوط به پوشش مالیاتی است.

وی با اشاره به تصویب کلیات بخش درآمدهای مالیاتی در بودجه 96 در جلسه صبح امروز کمیسیون تلفیق، اضافه کرد: البته چند بند از بخش مربوط به درآمدهای مالیاتی نیز مراعا ماند که در تبصره‌ها بررسی می‌شود مثل مالیات مشاغل. آنچه دولت در بودجه 96 پیش‌بینی کرده 5 هزارو 400 میلیارد تومان است که نسبت به سال 95،‌ 20 درصد رشد داشته است اما به اعتقاد ما این رشد زیاد است و به اصناف و مشاغل خصوصی فشار وارد می‌کند، لذا پیشنهاد تعدیل آن را داریم.

قوامی یادآور شد: کمیسیون تلفیق بودجه 96 همچنین اصلاحیه‌ای داشت که تقریباً درآمدهای مالیاتی را 1000 میلیارد تومان شفاف می‌کند و آن را افزایش می‌دهد. یکی از آنها مربوط به فرآورده‌های نفتی است. در حال حاضر از هزار تومان دریافتی برای هر لیتر بنزین درصدی بابت مالیات فرآورده‌های نفتی اختصاص پیدا می‌کند. ما برای مصرف بنزین 5 درصد رشد در نظر گرفتیم که موجب کسب 400 تا 500 میلیارد تومان درآمد اضافی می‌شود. همچنین در مصوبه مجلس در برنامه ششم  27صدم درصد از 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده به تربیت بدنی اختصاص یافته که چون 3 درصد آن مربوط به شهرداری‌هاست درآمد شهرداری‌ها 300 تا 400 میلیارد تومان کم می‌شود و ما باید این درآمد را از جایی جبران کنیم که آن را در بودجه پیش‌بینی خواهیم کرد.

برچسب ها
پورسعید خلیلی