عصر بازار

شیوه بازنشستگی پیش از موعد معلولان مشمول قانون تامین اجتماعی

عصر اعتبار- مدیر کل امور فنی مستمری های سازمان تامین اجتماعی، نحوه بازنشستگی پیش از موعد معلولان مشمول قانون تامین اجتماعی را تشریح کرد.

شیوه بازنشستگی پیش از موعد معلولان مشمول قانون تامین اجتماعی
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۰۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایرنا، سید محمدعلی جنانی گفت: بازنشستگی پیش از موعد افراد دارای معلولیت طبق قانون نحوه بازنشستگی جانبازان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی، معلولین عادی و شاغلان مشاغل سخت و زیان آور مصوب یکم آذر ١٣٦٧قانون اصلاح قانون مذکور مصوب بیست و یکم اردیبهشت ١٣٨٣مجلس شورای اسلامی و نیز آئین نامه موضوع بند ٣ ماده واحده قانون اصلاح قانون یاد شده مصوب دهم اردیبهشت ١٣٨٥ هیات وزیران است.
    وی تصریح کرد: معلولان حوادث ناشی از کار، معلولان عادی مشمول قانون تامین اجتماعی شاغل در تمامی وزارتخانه ها، شرکت ها، موسسات دولتی، شهرداری ها، بانک ها، موسسات و شرکت ها و سازمان هایی که شمول قانون به آنها مستلزم ذکر نام است، به شرط داشتن حداقل ٢۰ سال سابقه خدمت قابل قبول از لحاظ بازنشستگی و یا بیمه پردازی بدون شرط سنی می توانند بازنشسته شوند.
    جنانی ادامه داد: طبق بند ٢ و ٣ ماده واحده قانون یادشده معلولیت های مربوط به حوادث ناشی از کار و بیماری های ناشی از شرایط خاص کار در درجات بین ٢۰درصد تا ٤۰درصد نقص عضو یا کاهش توانایی ها برای انجام کار حداقل ٢ و حداکثر ٥ و در درجات بین ٤۰درصد تا آستانه ازکارافتادگی کامل حداقل ٥ و حداکثر ٨ سال به تناسب درجات فوق به سنوات خدمت مستخدم افزوده می شود.
    مدیر کل امور فنی مستمری های سازمان تامین اجتماعی اظهار داشت: همچنین سنوات ارفاقی برای معلولین عادی که به دلایل غیر ناشی از کار معلول شده اند در درجات بین ٢۰درصد تا ٤۰درصد نقص عضو یا کاهش توانایی ها برای انجام کار حداقل ٢ و حداکثر ٣ و در درجات بین ٤۰درصد تا آستانه ازکارافتادگی کامل حداقل ٣ و حداکثر٦ سال به تناسب درجات فوق به سوابق خدمت مستخدم اضافه می شود.
    وی گفت: بر اساس قانون و آئین نامه یادشده معلولین حوادث ناشی از کار، بیماران ناشی از شرایط خاص کار، معلولان عادی شاغل در بخش خصوصی از جمله شرکت ها، صنوف از شمولیت این قانون خارج هستند.
    جنانی افزود: همچنین در تبصره ٦ ماده واحده قانون یادشده قانونگذار نحوه پرداخت هزینه های ناشی از قانون را برای دستگاههای دولتی و دستگاههای غیر دولتی مشخص کرده و هیچ اشاره ای به بخش خصوص نداشته است و حکم مشمول قانون کار نیز در تبصره فوق اشاره به کارکنانی دارد که در دستگاههای دولتی و نهادهای عمومی غیر دولتی شاغل هستند.
    وی تصریح کرد: هزینه های ناشی از اجرای قانون طبق تبصره مذکور توسط دستگاه های محل اشتغال متقاضی به سازمان تامین اجتماعی پرداخت می شود.
    جنانی خاطرنشان کرد: بر اساس تبصره ٢ ماده ١ آئین نامه اجرائی مربوطه تمامی دستگاههای اشاره شده در ماده ١ آئین نامه مذکور باید برای بازنشستگی کارکنان معلول خود مجوزهای لازم را اعم از موافقت یا مخالفت با بازنشستگی و تعیین مدت سنوات ارفاقی این قبیل مشمولان را از شورای امور اداری و استخدامی کشور (صندوق بازنشستگی کشوری) اخذ کنند و همراه با درخواست بازنشستگی فرد به سازمان تامین اجتماعی ارائه کنند.
    مدیر کل امور فنی مستمری های سازمان تامین اجتماعی اظهار داشت: خدمت مازاد بر ٣۰سال مشمولان این قانون در تعیین حقوق بازنشستگی قابل محاسبه نخواهد بود.
    براساس آمار، اکنون سازمان تامین اجتماعی حدود ٤٢ میلیون بیمه شده دارد که دو میلیون و ٩۰۰ هزار نفر از آنان مستمری بگیران و بازنشستگان هستند.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • بازار امروز ۳۹۹
        • بازار امروز ۳۹۰
        • بازار امروز ۳۸۸
        • ۱۵
        • اعتبار امروز
        • شماره ۸ اعتبار امروز
        • شماره ۷ اعتبار امروز
        • شماره ۶ اعتبار امروز
        • شماره پنجم
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو