عصر بازار

تشریح جزئیات مرحله اول ساماندهی سهام عدالت

عصر اعتبار- پس از ارائه صورت حساب‌های سهام عدالت توسط سامانه‌ www.samanese.ir برای تعدادی از مشمولان این سهام ابهاماتی ایجاد شده که در این گزارش برای حل ابهامات مشمولان توضیح داده شده است.

تشریح جزئیات مرحله اول ساماندهی سهام عدالت
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر اعتبار» به نقل از مهر، روز گذشته در سالن اجلاس سران، مراسم رونمایی از ساماندهی طرح سهام عدالت با حضور وزیر اقتصاد و دارایی و رییس کل سازمان خصوصی‌سازی برگزار شد. ساماندهی سهام عدالت سه مرحله دارد در مرحله اول که از روز گذشته شروع شد به مشمولین سهام عدالت از طریق سامانه www.samanese.ir صورت حساب‌شان اعلام می‌شود.

    در مرحله‌ی دوم چگونگی ایجاد صندوق‌های ETF بررسی می‌شود. البته پیشنهاد ایجاد صندوق‌های ETF از طریق دولت و سازمان خصوصی‌سازی صورت گرفته که باید این پیشنهاد در مجلس بررسی شود. در مرحله سوم نیز سهام عدالت قابلیت خرید و فروش پیدا می‌کند.

    صورت‌حساب‌ها مشخص می‌کند که در 10 سال گذشته چه مقدار سود توسط سازمان خصوصی‌سازی از شرکت‌های سرمایه‌پذیر وصول و به حساب خزانه ریخته شده است که این عدد برای تمام مشمولین مقدار ثابت 532 هزار تومان است.

    در این صورت‌حساب ردیفی وجود دارد تحت عنوان سودهای دریافتی از سنوات قبل؛ در سال‌های 1386 و 1388 بعضی‌ها 40 هزار تومان و بعضی‌ها معادل 80 هزار تومان و بعضی‌ها 120 هزار تومان بابت سهام عدالت سود گرفته‌اند که این رقم‌ها برای این افراد از مبلغ 532 هزار تومان کسر خواهد شد.

    ردیف دیگری در این صورت‌حساب تحت عنوان تخفیف‌های ویژه وجود دارد. مطابق قانون دو دهک پایین درآمدی جامعه شامل 50 درصد تخفیف می‌شود که آن دو دهک شامل سه گروه هستند. گروه اول مدجویان کمیته امام خمینی (ره)، گروه دوم افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی و گروه سوم روستاییان فاقد شغل می‌باشند.

    در پایان این صورت‌حساب نیز مشخص می‌شود که تا سقف یک میلیون تومان چقدر اقساط برای مشمول مورد نظر باقی مانده است البته آن دو دهک پایینی که دارای 50 درصد تخفیف هستند لازم نیست هیچ مبلغی را پرداخت کنند.

    در این گزارش مثالی می‌زنیم تا جزئیات این موضوع برای هموطنان واضح شود. فرض کنید شخص «الف» در سال‌های 1386 تا 1388، 40 هزار تومان بابت سهام عدالت‌اش سود دریافت کرده است و جزو دو دهک پایین درآمدی هم نیست.

    برای تمام مشمولین از جمله این شخص 532 هزار تومان در این 10 سال سود تولید شده که مبلغ آن 40 هزار تومان از 532 هزار تومان کسر می‌شود و 492 هزار تومان برایش باقی می‌ماند. از 492 هزار تومان تا یک میلیون تومان 508 هزار تومان باقی است که اگر شخص «الف» تمایل داشته باشد می‌تواند این مبلغ را واریز کرده و معادل یک میلیون تومان سهام عدالت داشته باشد.

    باید توجه کرد که با توجه به اظهارات مسوولان سازمان خصوصی‌سازی این یک میلیون تومان بعدها در بازار دو میلیون تومان ارزش خواهد داشت. البته این گونه که مسئولان سازمان خصوصی سازی اعلام کرده اند، اگر شخص «الف» مبلغ 508 هزار تومان را پرداخت نکند، هم سودی که برایش مانده (492 هزار تومان) باز هم در بازار دو برابر ارزش خواهد داشت.

    همچنین این شخص می‌تواند هر مقداری که خواست از کف 10 هزار تومان تا سقف 508 هزار تومان پرداختی داشته باشد که در این صورت مبلغ 492 هزار تومان به علاوه آن مبلغی که به صورت نقدی واریز کرده در بازار ارزش دو برابر خواهد داشت.

    لازم به ذکر است که در صورتی که این مبلغ اشتباها پرداخت شود فعلا ترتیبی برای آن صورت نگرفته که شخص بتواند مبلغ خود را پس بگیرد در نتیجه مشمولین سهام عدالت باید در مبلغی که واریز می‌کنند دقت لازم را داشته باشند.

    اگر کسی مبلغی را به درستی واریز کرده باشد و به هر علتی بخواهد مبلغ را پس بگیرد برای این مورد هم فعلا موضوعی در نظر گرفته نشده و این مبلغ برای وی بلوکه خواهد شد مگر این‌که دولت و یا سازمان خصوصی‌سازی در این رابطه تصمیم جدیدی اتخاذ و آن را رسما اعلام کند.

    گفتنی است پیگیری‌های صورت‌حساب مشمولان سهام عدالت از طریق سامانه این سهام با توجه به رقم یکان کد ملی انجام می‌شود. به عنوان مثال امروز که 18 اسفندماه سال 1395 است افرادی می‌توانند به این سامانه مراجعه کنند که عدد یکان کد ملی آنها 8 است و فردا افرادی مراجعه خواهند کرد که رقم یکان کد ملی‌شان 9 باشد.

    پس از این‌که افرادی که رقم یکان کد ملی‌شان 6 است نیز در سامانه اطلاعات صورت‌حساب خود را دیدند تا شش ماه تمامی افراد فرصت دارند تا به سامانه سهام عدالت مراجعه کنند صورت‌حساب خود را ببینند و در صورت تمایل اقساط خود را تا سقف یک میلیون تومان پرداخت کنند. البته در مواردی دیده شده که افرادی با کد ملی که رقمشان غیر از 8 بوده امروز توانسته اند به سامانه سهام عدالت وارد شوند. بد نیست بدانید این سامانه از خارج از ایران قابلیت دسترسی ندارد.

    شاید تعدادی سوال داشته باشند که سود سال 1395 را چه زمانی پرداخت می کنند سهام عدالت طرحی 10 ساله داشت که در اسفند 1394 به اتمام رسید و سازمان خصوصی سازی سود سال 1394 را اواخر سال 1395به خزانه واریز کرد.

    سال 1395 مشمول طرح سهام عدالت نیست چرا که طرح تمام شده و سود آن متعلق به صاحبان این سهام است در نتیجه نباید به حساب خزانه داری وارد شود بلکه باید پس از اینکه شرکت های سرمایه پذیر سودشان را در سال 1395 اعلام کردند به سهامداران پرداخت شود که احتمال زیاد این سود در اواخر سال 1396 پرداخت خواهد شد.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • بازار امروز ۳۹۹
        • بازار امروز ۳۹۰
        • بازار امروز ۳۸۸
        • ۱۵
        • اعتبار امروز
        • شماره ۸ اعتبار امروز
        • شماره ۷ اعتبار امروز
        • شماره ۶ اعتبار امروز
        • شماره پنجم
        آخرین بروزرسانی ۳ ماه پیش
        آرشیو