عصر بازار

بانک جی‌پی مورگان تحلیل کرد؛

قیمت طلا بین نرخ بهره آمریکا و تقاضای هند گرفتار شده است

عصر اعتبار- بانک آمریکایی جی پی مورگان در تازه ترین گزارش خود اعلام کرد که بازار جهانی طلا در شرایط کنونی تحت تاثیر نیروهای متناقض و متضادی قرار گرفته است.

قیمت طلا بین نرخ بهره آمریکا و تقاضای هند گرفتار شده است
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۰۳ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۲:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از سایت طلا،  رویترز در گزارشی نوشت: بانک جی پی مورگان در تحلیلی عنوان کرد به نظر می رسد بازار طلا در شرایط فعلی تحت تاثیر نیروهای ساختاری موثر  وی متناقضی قرار گرفته است.

    تاریخ و منطق این گونه حکم می کند که زمانی که فدرال رزرو آمریکا سیاست های انقباضی پولی را در پیش می گیرد و نرخ بهره را افزایش می دهد،  قیمت جهانی طلا با کاهش روبرو می شود چرا که افزایش نرخ بهره موجب رشد ارزش دلار می شود.

    فدرال رزرو در نشست 15 مارس برای دومین بار در 3 ماه اخیر نرخ بهره را افزایش داده است. گمانه زنی ها نشان می دهد که فدرال ررزو نرخ بهره را تا پایان امسال حداقل 22 بار دیگر افزایش خواهد داد.

    ولی این بار پس از افزایش نرخ بهره فدرال رزرو قیمت طلا با افزایش روبرو شده است. ولی علت اصلی افزایش قیمت جهانی طلا پس از افزایش نرخ بهرهفدرال رزرو چیست؟

    بخشی از پاسخ این سئوال آن است که سرمایه گذاران بین المللی به نرخ بهره واقعی توجه دارند نه نرخ بهره اسمی و این مساله موجب تقویت قیمت جهانی طلا شده است.

    کاهش ارزش دلار نیز تاثیر زیادی بر افزایش قیمت جهانی طلا داشته است. در چرخه کنونی ارزش دلار 22 درصد رشد داشته و پیش بینی می شود تا اواسط امسال نیز 2 درصد دیگر افزایش یابد ولی تا سه ماه نخست 20188 میلادی بخشی از ارزش دلار کاهش خواهد یافت.

    عامل مهم دیگری که می تواند موجب رونق قیمت طلا در سال جاری شود، تقاضای هند است. تقاضای طلای هند سال گذشته با 21 درصد کاهش به کمتر از 675 تن رسیده است این رقم در سال 2015 به بیش از 8577 تن رسیده بود.

    اجرای اصلاحات اقتصادی و ارزی در هند تاثیر زیادی بر افت شدید واردات طلای این کشور داشته است. ولی نشانه های مثبتی از افزایش واردات طلای هند در سال 2017 وجود دارد به طوری که در ماه فوریه واردات طلای این کشور بیش از 82 درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته و به 50 تن رسیده است.

    رشد فزاینده صنعت جواهرات مهمترین عامل رشد واردات طلای هند بوده است. البته این مساله در بازار چین ظاهرا با اهمیت کمتری روبرو بوده است. تقاضای نه چندان قوی جواهرات در چین و افت تقاضای سرمایه گذاری کاملا مشهود بوده است.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • بازار امروز ۳۹۹
        • بازار امروز ۳۹۰
        • بازار امروز ۳۸۸
        • ۱۵
        • اعتبار امروز
        • شماره ۸ اعتبار امروز
        • شماره ۷ اعتبار امروز
        • شماره ۶ اعتبار امروز
        • شماره پنجم
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو