عصر بازار

بازنشستگان کی عیدی می‌گیرند؟

عصر اعتبار- اعلام زمان پرداخت عیدی بازنشستگان کشوری،‌ آغاز سرشماری تعاونی‌ها از ۱۵ اسفندماه، ‌بیمه ۸۰۰ هزار کارگر ساختمانی در کشور و اجرای طرح مشاغل خانگی در هشت استان از عناوین مهم‌ترین خبرهای این هفته در بخش تعاون و اشتغال بود.

بازنشستگان کی عیدی می‌گیرند؟
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۹:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایسنا، این هفته مدیرکل صندوق بازنشستگی کشوری از تصویب مبلغ عیدی بازنشستگان در هیات وزیران خبر داد و گفت که میزان پاداش پایان سال 1396 بازنشستگان 847 هزار و 500 تومان است که با حقوق بهمن ماه آنها پرداخت خواهد شد.

    رونمایی از سامانه ثبت ایده‌ها در صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری بخش تعاون نیز از جمله رویدادهای این هفته بود. آنطور که حسین‌نژاد مدیرعامل این صندوق گفته، راه‌اندازی این سامانه به منظور ثبت ایده‌های تعاونی‌ها و فراهم کردن زمینه تجاری‌سازی و سرمایه‌گذاری بر آنهاست. وی همچنین از افزایش سقف ضمانت‌نامه‌های این صندوق از سه میلیارد تومان به 18 میلیارد تومان خبر داد.

    خبر دیگر این هفته پرداخت 600 میلیارد تومان تسهیلات به بنگاه‌های کوچک و متوسط در سال گذشته بود که از سوی مدیرعامل بانک توسعه تعاون اعلام شد. وی در ششمین جشنواره ملی تعالی مدیریت تعاونی‌ها، گفت: در طرح ضربتی ازدواج که با مشارکت 11 بانک اجرا شد، بانک توسعه تعاون رتبه سوم اجرای این طرح را به خود اختصاص داد.

    مدیرعامل بانک توسعه تعاون با اشاره به اجرای دو طرح اشتغال فراگیر و اشتغال روستایی، گفت: بانک توسعه تعاون در هر دو طرح مشارکت و عاملیت توزیع منابع را بر عهده دارد که در طرح اشتغال فراگیر سهم بانک از مجموع 20 هزار میلیارد تومان اعتبار پیش‌بینی شده 1500 میلیارد تومان و در طرح اشتغال روستایی از 12 هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده 2000 میلیارد تومان است.

    به گفته مهدیان، بانک توسعه تعاون 600 میلیارد تومان وام به بنگاه‌های کوچک و متوسط پرداخته کرده و پیش‌بینی می‌شود تا پایان امسال میزان تسهیلات بانک از مرز 6000 میلیارد تومان بگذرد.

    آغاز سرشماری تعاونی‌ها از 15 اسفند ماه خبر دیگری بود که این هفته اعلام شد. آنطور که تیموری - معاون امور استان‌های اتاق تعاون ایران - گفته، این طرح تا پایان خرداد ماه سال آینده ادامه دارد و مبنای سرشماری به شکل اینترنتی و خوداظهاری است.

    وی اجرای این طرح را موجب تکمیل بانک اطلاعات و آمار تعاونی‌ها و ارائه گزارش دقیق از وضع تولید و اشتغال تعاونی‌ها دانسته و گفته که همه تعاونی‌ها از 15 اسفند ماه امسال می‌توانند به سایت اتاق تعاون ایران مراجعه و ثبت‌نام کنند و تا پایان خرداد سال 97 فرصت ثبت‌نام دارند.

    تیموری همچنین از صدور جواز فعالیت تعاونی‌ها خبر داد و این حرکت را در راستای شناسنامه‌دار کردن فعالیت تعاونی‌ها و جلوگیری از برخی مزاحمت‌ها برای کسبه تعاونی عنوان کرد.

    اعلام بیمه 800 هزار کارگر ساختمانی در کشور از دیگر خبرهای این هفته بود. به گفته عضو هیات مدیره کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی، تا سال 1389 حدود 200 هزار کارگر ساختمانی در سطح کشور بیمه شدند اما از سال 1390 تاکنون این تعداد به 800 هزار نفر رسیده است.

    داوری وظیفه انجمن را احقاق حقوق کارگران ساختمانی عنوان کرد و گفت که مشکلات در حوزه کارگران ساختمانی زیاد و غرامت دستمزد یکی از این موارد است که در دست پیگیری انجمن صنفی قرار دارد.

    اجرای طرح مشاغل خانگی در هشت استان کشور خبر دیگری بود که از سوی رییس دبیرخانه ستاد ساماندهی مشاغل خانگی اعلام شد. آنطور که امامدادی گفته در طرح توسعه مشاغل خانگی همه دستگاه‌های متولی باید ظرفیت‌های استان را در این زمینه شناسایی کنند تا از توانمندی‌های افراد در توسعه مشاغل خانگی استفاده شود.

    وی با بیان اینکه 62 درصد اشتغال ایجاد شده در بخش مشاغل خانگی طی سال جاری را فعالیت‌های پشتیبان تشکیل می‌دهد، گفت که افراد تحت پوشش مشاغل پشتیبان از 209 نفر در سال 1392 به شش هزار و 700 نفر در سال 96 رسیده که نشان دهنده اشتغالزایی این بخش با وجود گستردگی کم آن است.

    رییس دبیرخانه ستاد ساماندهی مشاغل خانگی وزارت کار یکی از مهم‌ترین مشکلات پیش‌روی متقاضیان اشتغال در کشور را عدم شناخت کافی آنها از بازار ذکر کرد و گفت که در طرح مشاغل خانگی اصلی‌ترین مرحله تعریف شده، شناسایی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های بخش خصوصی و توان‌سنجی متقاضیان مشاغل خانگی است.

    در هفته‌ای که گذشت وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تداوم برنامه‌های اشتغال دولت سخن گفت و تاکید کرد که پاشیدن پول موجب اشتغالزایی نمی‌شود.

    به گفته ربیعی، با تدبیر دولت مصوب شده که اعتبارات لازم برای طرح‌های اشتغال‌زا بلافاصله ابلاغ نشود تا از پاشیدن پول در جامعه و بعضی سوء استفاده‌ها جلوگیری شود.

    وزیر کار بر لزوم برقراری بیمه قالیبافان تاکید کرد و درباره مشاغل سخت و زیان‌آور نیز گفته که کمیته‌های کاملا تخصصی درباره تعیین شغل‌های سخت و زیان‌آور وجود دارد که روی متناسب‌سازی شغل‌ها کار می‌کنند و برای آن ضریب اختصاص می‌دهند.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی