عصر بازار

اطلاعات بازار ارز نامتقارن شد؛

گران فروشی در بازار ارز

عصر اعتبار- روز سه‌شنبه دلار در میان دلالان حتی تا محدوده ۵ هزار و ۲۰ تومان پایین آمد؛ با این حال، بخشی از عرضه‌کنندگان ارز از کم‌اطلاعی خریداران سوءاستفاده کردند و دلار خود را با قیمت‌های بسیار بالاتری به فروش رساندند. خریداران دلار گران بیشتر بازیگران آماتوری بودند که با هدف سرمایه‌گذاری یا از سر نیاز وارد بازار شده بودند؛ آنها از روند قیمت‌ها در حجم کلان اطلاع چندانی نداشتند و عرضه‌کنندگان ارز از ولع آنها برای خرید استفاده کردند و دلار را بعضا در قیمت‌هایی نزدیک به ۵ هزار و ۲۰۰ تومان به آنها فروختند.

گران فروشی در بازار ارز
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۱۵ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۰:۱۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از دنیای اقتصاد، این در حالی بود که در سطوح کلان، قیمت‌ها در محدوده‌های بسیار پایین‌تری قرار داشت و خرید و فروش‌ها هم در حجم‌های بالاتری بود.

    روز سه‌شنبه دلار در حجم کلان در نهایت با قیمت 5 هزار و 50 تومان به کار خود پایان داد که 40 تومان کمتر از روز انتهایی هفته گذشته بود. البته بسیاری از صرافی‌ها قیمت دلار خود را 4 هزار و 888 تومان درج کرده بودند، ولی بیشتر آنها حاضر نبودند در این قیمت اقدام به عرضه کنند.
    دشواری خرید ارز

    روز گذشته، خرید دلار برای افراد عادی در بازار دشوار بود، ولی در میان معامله‌گران قیمت‌ها رویه احتیاطی و نزولی داشت. به گفته برخی از فعالان، روز سه‌شنبه یکی از صرافی‌های بزرگ دولتی اقدام به عرضه دلار و یورو کرد. در این شرایط دلالان که در ایام نوروز خریدهای خود را بالا برده بودند، روز گذشته تمایل زیادی به معامله نداشتند. با توجه به کاهش خریدها، قیمت دلار در روز چهاردهم فروردین ماه در بازار آزاد به 5هزار و 50 تومان رسید. بیشتر معامله‌گران تصور می‌کردند که پس از افزایش روزهای ابتدایی فروردین قیمت با یک اصلاح مواجه خواهد شد. روز سه‌شنبه یکی از صرافی‌های بزرگ دولتی در کانال تلگرام خود قیمت عرضه دلار را زیر 5 هزار تومان اعلام کرد. این صرافی اعلام کرد که به صرافی‌های مجاز با قیمت 4 هزار و 883 تومان در حجم خرد دلار عرضه خواهد کرد. صرافی‌های دریافت‌کننده می‌توانستند ارز دریافتی را 5 تومان بالاتر از این قیمت عرضه کنند. در این شرایط بیشتر صرافی‌ها قیمت دلار را بر تابلوی خود 4 هزار و 888 تومان تعیین کردند. با این حال، به گفته فعالان بخش زیادی از این صرافی‌ها با رقم یاد شده دلار را عرضه نمی‌کردند.

    حتی برخی متقاضیان اعلام کردند که شماری از صرافی‌ها نرخ فروش دلار را به آنها بالای 5هزار و 100 تومان عنوان کردند. در چنین فضایی می‌توان گفت خرید دلار در بازار سخت بود. به گفته فعالان، اگر قیمت بازارساز به نرخ‌های معامله‌گران نزدیک شود، شفافیت بیشتری بر بازار حاکم خواهد شد و سودجویی را دشوار خواهد کرد.قیمت صرافی‌های دریافت‌کننده ارز بانکی نیز حدود 160 تومان با نرخ بازار فاصله داشت.

    برخلاف کاهش قیمت دلار در بازار آزاد، روز گذشته سکه تمام بهار آزادی راه افزایش را در پیش گرفت. روز سه‌شنبه، سکه با 5هزار تومان افزایش به قیمت یک میلیون و 730 هزار تومان رسید. عده‌ای از فعالان رشد بهای اونس در بازارهای جهانی را عاملی دانستند که قیمت فلز گرانبهای داخلی را تحریک کرد. سکه‌های نیم و ربع نیز در روز چهاردهم فروردین رشد قیمت داشتند؛ نیم سکه به کانال 840 هزار تومان رفت و ربع سکه در کانال 530 هزار تومان قرار گرفت.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی