عصر بازار

آیین رونمایی از سامانه نیما؛

سیف: ۹هزار فقره گشایش اعتباری با دلار ۴۲۰۰ تومانی انجام شد

عصر اعتبار- رییس کل بانک مرکزی حجم گشایش اعتبار بر مبنای دلار ۴۲۰۰ تومان را ۹۲۱۰ فقره اعلام کرد و گفت: برای تامین ارز مسافرت‌های خارجی، دانشجویان و بیماران تصمیماتی گرفته شد.

سیف: ۹هزار فقره گشایش اعتباری با دلار ۴۲۰۰ تومانی انجام شد
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۰:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایبِنا، ولی الله سیف در آیین رونمایی از سامانه الکترونیکی نیما که با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور در بانک مرکزی برگزار شد، افزود: این حجم از گشایش اعتبار معادل 2 میلیارد و 361 میلیون دلار بوده است.

    وی ادامه داد: در بخش یورو نیز 5250 فقره با ارزش یک میلیارد و 555 میلیون دلار از تاریخ 22 فروردین تا سوم اردیبهشت ماه تخصیص داده شده است. رییس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: همچنین 6085 فقره به ارزش یک میلیارد و 342 میلیون دلار نیز ارزهای محتلف با دلار 4200 تومانی تخصیص داده شده است.

    سیف با اشاره به اعلام آمادگی صرافی بانک‌ها برای همکاری گفت: صرافی‌های بانک‌ها اعلام آمادگی کرده‌اند که بدون هیچ محدودیتی ارز را خریداری کنند البته هیچ محدودیتی برای آنها وجود ندارد.

    رییس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه اولویت اصلی به حرکت در آمدن سامانه نیما است، تصریح کرد: بر همین اساس واردات و صادرات کشور در شرایط مناسبی جریان پیدا می کند، البته برای تامین ارز مسافرت‌های خارجی، دانشجویان و بیماران تصمیماتی گرفته شده و با امکاناتی که ممکن است در سامانه نیما ایجاد شود، اقدامات جدیدی در این موارد انجام می‌شود.

    رییس شورای پول و اعتبار با اشاره به قابلیت‌های سامانه نیما گفت: تمام منابع و مصارف در یک محل جمع و بر اساس برنامه سیاست‌گذار عرضه تعیین می‌شود. رییس کل بانک مرکزی بیان داشت: واردکنندگان کالا و خدمات و همچنین صادرکنندگان که شامل دولت و بخش خصوصی است، می توانند از این سامانه بهره‌گیری کنند. همچنین واسطه‌گران شامل بانک‌ها و صرافی‌ها منابع را از سمت عرضه‌کنندگان به متقاضیان هدایت می‌کنند.

    سیف با بیان اینکه نیما یک ابزار اطلاعاتی برای رصد لحظه‌ای بازار است، گفت: از طریق این سامانه امکان سیاست‌گذاری در زمینه ارز فراهم می‌شود. وی درباره ویژگی‌های این سامانه تصریح کرد: گردآوری داده‌ها و اطلاعات واقعی، فرآیند تامین منابع و مصارف، فرآیند تجارت خارجی از ثبت سفارش تا تامین کالا و قابلیت پوشش نیازهای خرد از ویژگی‌های این سامانه است.

    رییس کل بانک مرکزی تصریح کرد: با عملیاتی شدن نیما، رویکرد سیاست‌گذار و بازار مشخص و نوسانات هیجانی، مقطعی و سیستمی قابل کنترل می‌شود، همچنین این سامانه به سامانه توسعه تجارت، پرتال ارزی و سامانه‌های مختلف متصل است.

    وی با اشاره به نقش شبکه صرافی‌ها نیز گفت: شبکه صرافی‌ها مکمل نقش بانک‌ها است و براساس نیازهای اعلام شده امکان تخصیص، اولویت‌بندی و سیاست‌گذاری وجود دارد. به گفته وی، با اطلاعات این سامانه نیازمندی‌ها تخمین زده و منابع و مصارف به صورت سیستماتیک کنترل می‌شود.

    رییس شورای پول و اعتبار اظهارداشت: نیما از ابتدای امسال آغاز به فعالیت کرده و با ورود داده‌ها در سطوح مختلف فعال شد، البته قرار بود بهره‌گیری صددرصدی از آن اواخر خرداد انجام شود اما به دلیل ضرورت‌های ایجاد شده نیما به سرعت کامل شد.

    سیف با تاکید بر اینکه سامانه ای با این حجم و عظمت از روز اول فعالیت نمی‌تواند کامل باشد، گفت: تلاش‌های زیادی برای کاهش نواقص انجام شده تا بتوانیم بهترین بهره‌گیری را از آن انجام دهیم.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی