عصر اعتبار- دولت اندونزی در نظر دارد شرکت های این کشور را مجبور کند سبد ارزی خود را تغییر داده و سهم پول ملی به نسبت سایر ارزهای خارجی را افزایش دهند.
به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایسنا، در دهه های اخیر شرکتهای اندونزیایی از کاهش ارزش روپیه به این استراتژی رسیده اند: برای محافظت از سود خود دلار نگه دارید. با این حال این رفتار شرکت ها باعث شده است فشار بیشتری به واحد پول ملی این کشور وارد شود و باعث افزایش مشکلات برای سیاست گذاران بزرگ ترین اقتصاد اتحادیه آ. سه. آن شود.
روپیه اندونزی یکی از ضعیف ترین عملکردها را در بین ارزهای آسیایی در سال جاری داشته است و در حال حاضر در ضعیف ترین وضعیت خود از سال 2015 میلادی به سر می برد. بانک مرکزی این کشور اقدامات متعددی برای حفظ ارزش روپیه انجام داده است که تازه ترین آن ها الزام شرکت های بین المللی این کشور به نگه داشتن نسبت معینی دلار و افزایش سهم روپیه از سبد ارزی خود است.
با این حال در نظرسنجی رویترز از این شرکت ها، اکثریت آن ها اعلام کرده اند به نگهداری دلار ادامه خواهند داد. این شرکت ها اعلام کرده اند با توجه به افزایش هزینهها نمیتوانند ریسک نگه داشتن روپیه را بپذیرند. آن ها هم چنین به این نکته اشاره کردند که پوشش ریسک دارایی های محلی و روپیه دشوار و پرهزینه است.
ویجو تیوس- مدیرعامل بزرگ ترین شرکت دارویی اندونزی- می گوید: هر 1 درصد کاهش ارزش روپیه باعث می شود هزینههای شرکت تحت امرش 0.35 درصد افزایش یابد. وی می افزاید: نگه داشتن دلار استراتژی بلندمدت این شرکت بوده است چرا که پوشش ریسک با ارز و حساب های داخلی پیچیده و گاهی دشوار برای پایش است و علاوه بر آن این کار هزینه هایی خواهد داشت.
صنعت داروسازی اندونزی یکی از حساس ترین صنایع این کشور نسبت به تغییرات نرخ ارز است چرا که بخش بزرگی از مواد اولیه موردنیاز این صنعت از خارج وارد می شود و اکثر تولیدات در بازار داخلی مصرف می شود.