عصر بازار

یک پژوهشگر اقتصادی:

سه مدل برای دوره جدید مدیریت بانک مرکزی ضرورت دارد

عصر اعتبار- یک پژوهشگر مسائل اقتصادی به ضرورت اعمال سه رویکرد جدید در بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: خلق پول توسط شبکه بانکی اتفاق می‌افتد و بانک مرکزی نیز به گروگان شبکه بانکی درآمده است.

سه مدل برای دوره جدید مدیریت بانک مرکزی ضرورت دارد
نسخه قابل چاپ
جمعه ۰۵ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۰:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر اعتبار» به نقل از فارس، تیرداد احمدی  با اشاره به تغییر رئیس کل بانک مرکزی اظهار داشت: آقای همتی که در این شرایط سمت ریاست بانک مرکزی را قبول کرده است، به معنای آن است که مدیر راحت‌طلبی نیست و می‌داند با چه مسئولیت خطیر و حساسی روبه‌رو شده و پذیرش مسئولیت نقطه شروع حسن نیت این فرد را نشان می‌دهد.

    این پژوهشگر مسائل اقتصادی تأکید کرد: آمریکا رئیس کل سابق بانک مرکزی را تحریم کرده و همه باید به فردی که در توپخانه اقتصادی نشسته است، کمک کنند. خاصیت ویژه آقای همتی این است که استاد اقتصاد کلان دانشگاه تهران بوده و خبره شبکه بانکی است.

    این پژوهشگر به تغییر پارادایم (الگوی مسلط) و رویکرد سیاست ارزی در دوره جدید بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: ارزان فروشی ارز در قالب ارز دولتی و شبکه نیما سیاست غلطی است که پیگیری می‌شود که البته به مظور کنترل بازار است، اما هیچ خاصیتی نداشته جز اینکه پول بیت‌المال در جیب عده‌ای خاص رفته است، بنابراین  ضرورت دارد.

    وی با تاکید بر اینکه تغییر اکوسیستم ارزی و به رسمیت شناختن نرخ بازار ضرورت دارد به نقش صرافی‌ها پرداخت و یادآور شد: صرافی‌ها بخشی از اکوسیستم ارزی کشور هستند. آنها امروز ابزار تحریم‌شکن هستند و باید در این شرایط حفظ شوند.

    احمدی به موضوع انطباق نقشه ارزی با نقشه تجاری کشور به عنوان یک رویکرد جدید اشاره کرد و گفت:‌ در شرایط کنونی ارز کشور ناشی از فروش نفت رت در کشورهای مقصدی تحویل می‌گیریم که الزاماً در آنجا مخارج نداریم.

    این پژوهشگر افزود:‌ سیستم بانکی به دلیل تحریم‌ ما را قفل می‌کند. برخی خریدها و نیاز واردات ما در کشورهایی نیست که به آنها نفت فروخته‌ایم. هنر تیم جدید ارزی بانک مرکزی باید منطبق کردن نقشه ارزی با سیاست‌های تجاری باشد.

    وی با بیان اینکه معاونت اقتصادی بانک مرکزی نیاز به تغییر الگو و مدل دارد، گفت: اکنون در نظام اقتصادی درگیر خلق نقدینگی منفعل هستیم و این خلق پول توسط شبکه بانکی اتفاق می‌افتد و بانک مرکزی نیز به گروگان شبکه بانکی درآمده است.

    این پژوهشگر مسئله دیگر را متوجه معاونت نظارتی بانک مرکزی دانست و افزود: اصطلاحاً مسئولان این بخش با شبکه بانکی درب گردان را دارند، یعنی کسانی در این مسئولیت حضور داشتند که قبلاً در شبکه بانکی کار می‌کردند که منجر می‌شود تا اعمال نظارت و کنترل به درستی صورت نگیرد و رابطه‌ای ضعیف برقرار باشد. نمی‌شود که فردی در مقام ناظر باشد و بعد از یک دوره مجددا به بانک بازگردد. بنابراین باید کسی باشد که دچار مغلطه درب‌گردان با شبکه بانکی نباشد.

    وی افزود: اصلاح نظام بانکی به نظام ارزی کمک می‌کند و این رابطه مستمر برقرار است و بخشی از مشکلات ارزی ناشی از پدیده نقدینگی است، بنابراین نیاز به تغییر پارادایم داریم.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی