عصر بازار

جزئیات افزایش هزینه سبد خوراکی کارگران

عصر اعتبار- جزئیات افزایش هزینه سرانه «مصرف حداقلی» مواد غذایی یک خانوار کارگری که در کمیته دستمزد شورای عالی کار، مورد توافق قرار گرفته، اعلام شد.

جزئیات افزایش هزینه سبد خوراکی کارگران
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۲۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۲:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از مهر، در نشست عصر دوشنبه کمیته دستمزد شورای عالی کار با دستور کار «بررسی راهکارهای افزایش قدرت خرید جامعه کارگری»، وضعیت معیشت جامعه کارگری (تمام کارکنان مشمول قانون کار) و راهکارهای کاهش فاصله بین معیشت با دستمزد مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت، نمایندگان دولت و کارفرمایان نیز کاهش قدرت خرید کارگران را پذیرفتند.

    در این کارگروه با مقایسه هزینه سبد معیشت کارگران در شهریورماه 97، نسبت به اسفند 96 مشخص شد که هزینه‌های اقلام خوراکی سبد معیشت جامعه کارگری 212 هزار و 600 تومان طی 6 ماه گذشته رشد داشته است؛ ضمن اینکه با احتساب رشد هزینه‌های سایر ردیف‌های هزینه‌ای سبد معیشت خانوار از جلمه مسکن، پوشاک، بهداشت و درمان، آموزش، تفریحات و سرگرمی، دخانیات و غیره، قدرت خرید کارگران 800 هزار تومان کاهش پیدا کرده؛ به این معنا که هزینه ماهانه یک خانوار کارگری حداقل 800 هزار تومان افزایش داشته است.

    بررسی تغییرات قیمتی اقلام خوراکی یک خانوار کارگری طی 6 ماه گذشته (مطابق جدول زیر)، که به تائید کمیته دستمزد شورای عالی کار رسید، حاکی از این است که «حداقل هزینه» سرانه «مصرف روزانه» اقلام خوراکی 9 هزار و 183 تومان است؛ این هزینه‌ استخراج شده، مجموع مبلغ مصرف اقلام خوراکی «برای یک نفر در روز» است، به نحوی که صرفا از حداقل مصرف مواد غذایی برخوردار باشد.

    به این ترتیب، «حداقل هزینه مصرف ماهیانه مواد غذایی» یک خانوار 3.3 نفره (بُعد خانوار اعلامی از سوی مرکز آمار) به استناد جدول بالا حدود 910 هزار تومان برآورد می شود که در کمیته دستمزد شورای عالی کار با احتساب تاثیر سهم 25.7درصدی مواد خوراکی در سبد معیشت به استناد آمار بانک مرکزی، هزینه معیشت ماهیانه یک خانوار کارگری حدود 3 میلیون و 450 هزار تومان تعیین شد.

    به این ترتیب هزینه معیشت ماهیانه یک خانوار کارگری که در اسفند سال گذشته 2 میلیون و 670 هزار تومان بود، بر اساس محاسبات مورد توافق در کمیته دستمزد شورای عالی کار به دلیل شرایط اقتصادی به 3 میلیون و 450 هزار تومان رسید. به عبارتی حداقل درآمد مورد نیاز برای یک زندگی حداقلی در ماه با احتساب میانگین کل کشوری ماهیانه 3 میلیون و 450 هزار تومان است.

    راهکار پیشنهادی جبران قدرت خرید روزی میز شورای عالی کار

    آنچه که در کمیته دستمزد مورد توافق قرار گرفت این بود که کاهش قدرت خرید جامعه کارگری، از طریق ساز و کارهای غیرنقدی جبران و به صورت بن کارت در شبکه توزیع موجود، ارائه شود.

    اکنون این توافق اعضای کمیته دستمزد شورای عالی کار، باید در اولین نشست شورای عالی کار با حضور وزرای کار، اقتصاد و صنعت و نمایندگان کارگری و کارفرمایی مورد بررسی قرار گیرد تا در نهایت، تصمیم نهایی برای جبران قدرت خرید جامعه کارگری در سال 97 گرفته شود.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی