عصر بازار

معاون تولید، صادرات و فناوری مناطق آزاد تشریح کرد:

جزییات عملکرد واردات و صادرات مناطق آزاد

عصر اعتبار- معاون تولید، صادرات و فناوری مناطق آزاد با اعلام جزییات عملکرد صادرات و واردات در مناطق آزاد، گفت: در مناطق ویژه برنامه‌هایی برای فعالیت استارتاپ‌ها داریم.

جزییات عملکرد واردات و صادرات مناطق آزاد
نسخه قابل چاپ
شنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۸:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایبِنا، اکبر افتخاری درباره آمار واحدهای تولیدی موجود و درخواست تاسیس واحدهای جدید در مناطق آزاد، اظهار داشت: تا پایان 6 ماهه سال جاری تعداد واحدهای بازرگانی موجود 19219 واحد، تعداد اصناف 25460 واحد و همچنین تعداد شرکت‌های ثبت شده نیز 22113 شرکت بوده است.

    وی ادامه داد: همچنین تعداد واحدهای تولیدی فعال 1100 واحد و تعداد واحدهای نوآور و فناور نیز 412 واحد در مناطق آزاد به ثبت رسیده است. معاون تولید، صادرات و فناوری مناطق آزاد درباره آمار واردات در این مناطق در سال گذشته، توضیح داد: میزان واردات از محل های مسافری 670 میلیون دلار، مصرفی 430 میلیون دلار، مواد اولیه 281 میلیون دلار، نقلیه 426 میلیون دلار و عملکرد صادرات در این سال نیز 1048 میلیون دلار گزارش شده است.

    افتخاری درباره میزان سرمایه گذاری داخلی و خارجی جلب شده در سال 96، گفت: در سال گذشته میزان سرمایه گذاری داخلی، 118627 میلیارد ریال و میزان سرمایه گذاری خارجی جلب شده در همین سال، 3500 میلیون دلار بوده است.

    وی درباره تراز تجاری در مناطق آزاد توضیح داد: در سال 96 بالغ بر 3 میلیارد و 200 میلیون دلار صادرات به ثبت رسیده و میزان کل واردات نیز در سال گذشته کمتر از دو میلیارد بود که این آمار نشان دهنده این است که تراز تجاری در سال گذشته مثبت بوده است.

    تاسیس مراکز حمایت از استارتاپ‌ها

    معاون تولید، صادرات و فناوری مناطق آزاد درباره برنامه های حمایتی از استارتاپ‌ها و کسب و کارهای نوین در این مناطق، گفت: در مناطق ویژه،مراکز نوآوری و فناوری در نظر گرفته شده و تاکنون از 7 منطقه، 4 منطقه ساختمان تاسیس شده و در این مراکز چرخه ایده تا محصول طراحی و دستورالعمل‌ها نیز ابلاغ شده است.

    وی درباره این مراکز توضیح داد: این مراکز محلی برای استقرار بهره‌برداران بخش خصوصی است تا شرکت‌های دانش بنیان بتوانند با استفاده از این مراکز ایده‌ها و نوآروی‌های خود را به مرحله اجرا برسانند.

    افتخاری در ادامه از مذاکره و تفاهم با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی خبر داد و گفت: تاکنون حمایت هایی شامل امکانات فیزیکی به صورت کاملا رایگان، تفاهم برای اعطای تسهیلات، صدور ضمانت نامه های مورد نیاز از این کسب و کارهای نوین انجام شده همچنین پس از اینکه استارتاپ ها به یک شرکت فعال تبدیل شوند، می توانند از مزایای جدیدی نیز بهره‌مند شوند.

    معاون تولید، صادرات و فناوری مناطق آزاد با تاکید بر اینکه اکنون در مرحله انتخاب شتاب دهنده برای این کسب و کارها هستیم، گفت: تاکنون 2.5 برابر میزان جذب استارتاپ ها در سال 97 محقق شده است.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی