عصر بازار

وزن شرکت‌های چینی در سهام بازارهای نوظهور افزایش یافت؛

بازگشت طلا به کانال ۱۳۰۰

عصر اعتبار- دولت مرکزی چین قانونی را به تصویب رساند تا نگرانی سرمایه‌گذاران خارجی را نسبت به نابرابری حمایت از شرکت‌های داخلی مقابل شرکت‌های خارجی کمرنگ کند.

بازگشت طلا به کانال ۱۳۰۰
نسخه قابل چاپ
شنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۰:۲۴:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از دنیای اقتصاد، پیش از این سرمایه‌گذاری برای شرکت‌های برون‌مرزی تنها در صورتی که رقیب داخلی در زمینه فعالیت آنها وجود نداشت، ممکن بود، اما براساس قانون جدید این اولویت حذف شده است.

    تصمیم جدید دولت مرکزی چین همزمان با اخبار مبتنی بر پیشرفت مذاکرات تجاری با ایالات متحده اتخاذ شد. شاخص بورس‌های شانگهای و شنزن در روزهای گذشته باتوجه به داده‌های ضعیف تولیدات صنعتی که ظرف 17 سال گذشته بی‌سابقه بود، در مدار نزولی به سر می‌بردند. همچنین آمار خرده‌فروشی در ماه فوریه پیشرفتی نداشت، اما با سیگنال پکن درخصوص حمایت از سرمایه‌گذاران خارجی، روند بازارها معکوس شد. شاخص سهام این کشور از ابتدای سال 2019 میلادی بالغ‌بر 20 درصد افزایش داشته که بیشتر به بخش‌هایی که شرکت‌های کوچک‌تر فعال بودند وابسته بود. تفاوت بازدهی بورس شانگهای با شنزن نیز از همین وضعیت حکایت داشت.

    بازارهای سهام چین در واکنش به پیشرفت مذاکرات تجاری با آمریکا وارد کانال صعودی شدند. شاخص CSI 300 با رشد 3/ 1 درصدی به روند نزولی روزهای گذشته بازارهای سهام پایان داد.قیمت طلای جهانی روز پنج‌شنبه موقعیت 1300 دلاری خود را از دست داده بود؛ اما دیروز با عقب‌نشینی شاخص دلار بار دیگر به بالای این سطح صعود کرد. تضعیف چشم‌انداز رشد اقتصادی جهان یکی از عوامل بازگشت طلا به بالای سطح 1300 دلاری محسوب می‌شود. بانک مرکزی ژاپن در گزارش روز جمعه خود، پیش‌بینی نسبت به روند رشد اقتصاد‌های بزرگ جهان را کاهش داد. همچنین چشم‌انداز صادرات اقتصاد این کشور را نیز کاهش داد. نخست‌وزیر چین نیز چشم‌انداز رشد دومین اقتصاد بزرگ جهان را روبه کاهش نشان داد.

    علاوه‌ بر این، وزن شرکت‌های چینی در ارزیابی شاخص MSCI بازارهای نوظهور با افزایش روبه‌رو شد که این موضوع نیز از بورس‌های چینی حمایت کرد. برخی از تحلیلگران اقتصادی با اشاره به این موضوع که بازار سهام چین یکی از پرنوسان‌ترین بورس‌های دنیا از ابتدای سال 2018 میلادی محسوب می‌شود، نسبت به افزایش سهم شرکت‌های این کشور در ارزش‌گذاری شاخص MSCI را سیاسی عنوان کردند. شاخص بورس شانگهای در سال 2018 میلادی نزدیک به 25 درصد تضعیف شده بود، اما از ابتدای سال جاری میلادی با تقویت 23 درصدی همراه شده است. سیاست‌های حمایت‌کننده پکن مهم‌ترین عامل رشد چند ماه گذشته محسوب می‌شود.افت شاخص دلار آمریکا پس از اینکه قانون‌گذاران انگلیس به برگزیت بدون توافق تجاری با اتحادیه اروپا رأی منفی دادند وارد سیر نزولی شد.رد برگزیت بدون توافق تجاری با 312 رأی موافق در برابر 278 رأی مخالف، تصویب شد و نرخ برابری پوند در برابر دلار را به بالای 33/ 1 رساند. رشدبالغ ‌بر 2 درصدی پوند از آوریل سال 2017 میلادی بی‌سابقه محسوب می‌شد.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی