عصر بازار

بزرگ‌شدن غول نقدینگی در سایه سپرده‌های مدت‌دار بانکی

عصر اعتبار- رشد ۲۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری‌های مدت‌دار در شبکه بانکی و ثبت رقم ۱۵۳۰ هزار میلیارد تومان نشان می‌دهد که به ناچار روند پرداخت سود و به دنبال آن، ورود حجم عظیم نقدینگی به جامعه همچنان تداوم خواهد یافت.

بزرگ‌شدن غول نقدینگی در سایه سپرده‌های مدت‌دار بانکی
نسخه قابل چاپ
جمعه ۱۹ مهر ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۸:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایرنا، حجم بالای نقدینگی در جامعه که اکنون به مرز 2000 هزار میلیارد تومان رسیده به عنوان مقصر اصلی تورم و ایجاد بی ثباتی در نظام اقتصادی به شمار می رود.

    نقدینگی عظیم سرگردان هر از چند گاه روانه یک بازار (ارز، خودرو، مسکن و ...) شده و تعادل بازارها را به هم می ریزد، همچنین با رشد تقاضا در برخی مقاطع، باعث افزایش قیمت قیمت و تورم نیز می شود.

    مهم ترین منبع تامین این حجم از نقدینگی به نظر اغلب کارشناسان، سودهای بانکی است. بنابراین تا زمانی که این معظل رفع نشود، نمی توان امیدی به کاهش نقدینگی داشت.

    در افزایش حجم سرمایه گذاری در شبکه بانکی هم مردم نقش دارند و هم بانک ها دخیل هستند. از یکسو بانک با هدف جذب سرمایه های بیشتر مردمی و رفع مشکل ناترازی مالی خود تلاش می کنند سودهای بالایی را برای سپرده های کوتاه و بلند مدت ارایه کنند و از سوی دیگر مردم نیز با هدف کسب سود مطمئن و پایدار اقدام به سرمایه گذاری در بانک ها می‌کنند.

    بررسی آمار بانک مرکزی نشان می‌دهد میزان سرمایه گذاری های مدت‌دار در خرداد 98 به 1530 هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به مدت مشابه پارسال 20.1 درصد و نسبت به پایان سال 97 حدود 4.5 درصد داشته است.

    سرمایه‌گذاری مدت‌دار در خرداد 97 معادل 1273 هزار میلیارد تومان و در اسفند پارسال 1464 هزار میلیارد تومان بوده است.

    رشد 39 درصدی سرمایه‌گذاری کوتاه مدت

    سرمایه گذاری کوتاه‌مدت در بانک‌ها در خرداد 98 حدود 610 هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به مدت مشابه پارسال رشد 39.3 درصدی داشته است.

    حجم سرمایه گذاری کوتاه مدت در شبکه بانکی در خرداد پارسال به 437 هزار میلیارد تومان و در اسفند 97 به 584 هزار میلیارد تومان رسیده بود.

    نکته قابل توجه در بررسی آمار سرمایه گذاری کوتاه مدت در سال های اخیر نشان می دهد که این نوع سرمایه گذاری در سال منتهی به خرداد 97 (دوره زمانی خرداد 96 تا خرداد 97) حدود 24 درصد کاهش داشته اما در دوره زمانی بعد، به یکباره جهش 39.3 درصدی را تجربه می کند.

    میزان رشد سرمایه گذاری کوتاه مدت در دوره سه ماهه اسفند 97 تا خرداد 98 حدود 4.3 درصد (معادل 25 هزار میلیارد تومان) بوده است.

    افزایش 40 هزار میلیارد تومانی سرمایه گذاری بلندمدت

    سرمایه گذاری بلند مدت نیز در خرداد امسال 920 هزار میلیارد تومان بود که نسبت به مدت مشابه پارسال 10 درصد افزایش را نشان می دهد.

    میزان رشد سرمایه گذاری بلند مدت در شبکه بانکی در فصل بهار امسال 4.6 درصد بوده که نشان می دهد در دوره سه ماهه اسفند 97 تا خرداد 98 حدود 40 هزار میلیارد تومان به حجم این نوع سرمایه گذاری افزوده شده است.

    در حالی که در دوره یکساله منتهی به خرداد 97 میزان سرمایه گذاری کوتاه مدت افت 24 درصدی داشته، اما حجم سرمایه گذاری بلند مدت در آن دوره زمانی افزایش 70 درصدی را ثبت کرده بود.

    حجم سایر روش های سرمایه گذاری نیز در خرداد 98 حدود 33 هزار میلیارد تومان بوده که رشد 9.1 درصدی نسبت به خرداد 97 داشته است.

    تغییر سیاست‌های بانک مرکزی درباره نرخ های مصوب سودهای روزشمار، کوتاه و مدت مدت بانکی از عوامل تاثیر گذار در استقبال مردم از انواع مختلف سپرده‌ها بوده است.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • بازار امروز ۳۹۹
        • بازار امروز ۳۹۰
        • بازار امروز ۳۸۸
        • ۱۵
        • اعتبار امروز
        • شماره ۸ اعتبار امروز
        • شماره ۷ اعتبار امروز
        • شماره ۶ اعتبار امروز
        • شماره پنجم
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو