عصر بازار

شگرد مخوف متهمان برای طلبکار شدن از بانک سرمایه

ذوق هنری متهم امان کی یکانی در نوشتن نمایش نامه

عصر اعتبار- در سومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده داریوش امان کی یکانی و ۴ متهم دیگر موضوعات متعددی مطرح شد.

ذوق هنری متهم امان کی یکانی در نوشتن نمایش نامه
نسخه قابل چاپ
شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۵:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر اعتبار» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، سومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده "داریوش امان کی یکانی" و 4 متهم دیگر به اتهام اخلال عمده در نظام اقتصادی صبح امروز (شنبه 26 بهمن ماه) در شعبه سوم دادگاه‌ ویژه مفاسد اقتصادی به ریاست قاضی مسعودی مقام آغاز شد.

    در جلسه اول دادگاه ضمن قرائت کیفرخواست از سوی رسول قهرمانی نماینده دادستان، «داریوش امان کی یکانی» متهم ردیف اول پرونده به ارائه دفاعیاتش پرداخت.

    در دومین جلسه دادگاه، متهمان «داریوش امان کی یکانی» و «مرتضی فتحی» و وکیل مدافع آن‌ها به ارائه دفاعیات خود پرداختند.

    قاضی مسعودی مقام رئیس شعبه سوم دادگاه ویژه جرایم اقتصادی پیش‌تر گفته بود: این پرونده 16 متهم دارد که اتهام 5 نفر از آن‌ها معاونت و مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی است. میزان تخلفات در این بخش از پرونده بیش از 60 میلیارد تومان است که البته «داریوش امان کی یکانی» متهم ردیف اول، سابقه محکومیت کیفری دیگری هم در پرونده گروه آبداران اصفهانی دارد که اخیرا رأی آن صادر شده است.

    در ابتدای جلسه دادگاه قاضی از رسول قهرمانی نماینده دادستان خواست تا در جایگاه قرار گیرد و صحبت کند.
    ذوق هنری متهم امان کی یکانی در نوشتن نمایش نامه

    قهرمانی نماینده دادستان اظهار کرد: در جلسه قبل وکیل متهم داریوش امان کی یکانی گفت که نماینده دادستان از اجرای عدالت خوشحال نمی‌شود که باید بگویم آقای وکیل اگر شما از اجرای عدالت خوشحال نمی‌شوید ما خوشحال می‌شویم.

    وی افزود: وکیل متهم امان کی گفته است که بنده موکلش را تحقیر کردام و گفته‌ام که متهم نمایش نامه نوشته است، من متهم را تحقیر نکردم بلکه از ذوق هنری متهم صحبت کردم و گفتم که آقای امان کی نامه‌ای نوشته‌اند که شبیه نمایش نامه است.

    قهرمانی بیان کرد: متهمان خانم کلاهدوزان را از پای دم کردن برنج به بانک برده‌اند و تسهیلات گرفته‌اند، در صورتی که خانم کلاهدوزان از هیچ چیزی خبر ندارد و من از این ذوق هنری متهمان صحبت کردم.

    نماینده دادستان گفت: آقای وکیل ابتدا معنای تحقیر را بدانید و بعد اظهارنظر کنید. وقتی کارشناس بانک اعلام می‌کند نباید به شرکتی تسهیلات پرداخت شود، اما بدون هیچ تشریفاتی 65 میلیارد تومان پول مفت مملکت را به یک شرکت بدون سند تسهیلات می‌دهند، جرم است.
    احداث بانک در زمین های برهوت

    قهرمانی گفت: متهم امان کی یکانی در نامه‌ای ادعا کرده است که ملک آبشار اصفهان کاربری تجاری دارد، در صورتی که شهرداری اعلام کرده ملک فاقد تراکم تجاری است.

    وی افزود: متهمان ملک آبشار را در سال 91 به قیمت 10 میلیارد تومان می‌خرند و در سال 95 آن را به بانک 153 میلیارد تومان می‌اندازند.

    قهرمانی خطاب به وکیل امان کی یکانی گفت: آقای وکیل اول پرونده را مطالعه کنید و بعد به دفاع بپردازید، نه اینکه فقط حق الوکاله دریافت کنید.

    نماینده دادستان ادامه داد: آقایان ادعا دارند که 170 هزار هکتار تراکم تجاری برای بانک سرمایه گرفته‌اند، کجای دنیا چنین چیزی وجود دارد.

    قهرمانی افزود: کارشناس بانک اعلام کرده است که 170 هزار هکتار زمین ارائه شده به بانک همه تپه‌های برهوت است و آن‌ها می‌خواستند در زمین‌های برهوت بانک احداث کنند.

    قهرمانی گفت: در سال 97 شورای برنامه‌ریزی استان اصفهان مصوبه‌ای برای زمین‌ها می‌دهد که در آن یک طبقه تجاری و 1 و نیم برابر پارکنیگ اجازه احداث دارد، در حالی که متهمان گفته‌اند مجوز 25 هزار هکتار تجاری و 25 هزار هکتار پارکینگ دارند.
    گران نمایی املاک برهوت برای طلبکار شدن از بانک

    قهرمانی در مورد شگرد متهمان پرونده گفت: من این پرونده را یک پرونده مخوف می‌دانم و شگرد متهمان این بود که با گران نمایی از بانک طلبکار شوند، در پرونده‌های دیگر متهمان با گران نمایی بدهی خود را صفر می‌کردند، اما این متهمان از بانک طلبکار شدند.

    قهرمانی گفت: متهمان 65 میلیارد تومان از بانک تسهیلات گرفتند، اما آنقدر در املاک معرفی شده به بانک گران نمایی کردند که 120 میلیارد از بانک طلبکار شدند و جای طلب املاک مرغوب بانک را صاحب شدند.

    وی افزود: کارشناس متخلف زمین‌های برهوت را 153 میلیارد تومان قیمت گذاری کرده است و متهمان جای طلب خود 4 میلیارد نقد و 29 میلیارد تومان چک از بانک می‌گیرند و همان روز از بانک 3 زمین مرغوب دریافت می‌کنند.

    در ادامه مدیرعامل شرکت توسعه ساختمان در رابطه با نحوه دریافت سه ملک بانک سرمایه توسط متهمان پرونده گفت: برای متهمان 120 میلیارد تومان اوراق موسسه آرمان صادر شد.

    وی گفت: متهمان بعد از تهاتر ملک با بانک، 4 میلیارد تومان نقد و 29 میلیارد تومان چک می‌گیرند که این چک 29 میلیارد تومانی در تاریخ 95/11/2 به دو چک 14 و 15 میلیارد تومانی تبدیل می‌شود.

    مدیر عامل شرکت توسعه ساختمان افزود: همان روز آقایی به نام حمید حاجی اسفندیاری با مراجعه به شرکت درخواست خرید ملکی متعلق به بانک سرمایه در میدان آزادی اصفهان را به صورت نقد و اقساط می‌دهد، جالب این است که این فرد جای سمن قرارداد چکی 14 میلیارد تومانی را ارائه می‌دهد که همان روز بانک سرمایه به نماینده خانم کلاهدوزان جای طلب او از بانک داده است.
    سرانجام مبهم تسهیلات دریافتی از بانک سرمایه به بهانه ساخت و ساز

    در ادامه نماینده دادستان گفت: دو نفر از متهمان به نام‌های حمیدرضا حاجی اسفندیاری و سیدرضا حسینی در کشور بودند، اما متواری هستند؛ در ردیابی‌ها پول تسهیلات به حسابشان رفته است و همین دو نفر هستند که بعد از تهاتر‌، املاک به نام آن دو خریداری می‌شود، حال آقای فتحی باید پاسخ دهد که اولا این‌ها کجا هستند و چرا این املاک را به نام خودشان خریداری نکرده‌اند.

    قهرمانی ادامه داد: آقایان در جلسه قبل عنوان کردند که پول را در ساخت و ساز بردیم. حال سوال من اینجاست خانم سمانه صرافان، آقای سید رضا امانی، آقای سید عباس ذکاوت خوی و آقای بشیر شیرانی چه چیزی برای شما ساخته‌اند که پول به حساب شان رفته است، البته یک مقداری اسکلت‌های ساختمان زده و خرج‌هایی نیز شده است، اما بخش کمی از آن در ملک رفته و باقی پول‌ها به سمت ساخت و ساز نرفته است.

    نماینده دادستان بیان کرد: ما آنچه که از پروژه می‌دانیم آن است که در منطقه یافت آباد یک ملک نبوده، بلکه دو ملک بوده است.

    قهرمانی با اشاره به فاکتور‌های ارائه شده از سوی متهمان گفت: همه فاکتور‌ها در ملک نرفته است، حال سوال این است که باقی پول‌ها کجا رفته است و اگر در ملک هزینه شده، ما از کجا باید بدانیم که آن ملک، ملک بانک سرمایه بوده است، از سوی دیگر چرا این ملک به نام خانم کلاهدوزان شده است.

    در ادامه متهم فتحی گفت: خانم کلاهدوزان امین من بود، برای همین این ملک‌ها را به نام ایشان زدم.
    درخواست قاضی از نماینده دادستان برای تعقیب متهمان بانک سرمایه به اتهام پولشویی

    در ادامه قاضی خطاب به متهم ذکاوت خوی گفت: شما چه کاره هستید؟ خانم کلاهدوزان شرکت ندارند، اما شما از ایشان استفاده کردید.

    در ادامه قاضی به نماینده دادستان گفت: باید این‌ها را به اتهام پولشویی تعقیب کنید که نماینده دادستان گفت: حتما پیگیری می‌کنیم.

    در ادامه نماینده دادستان خطاب به متهم رسول ذکاوت خوی همسر خانم کلاهدوزان گفت: سوال اینجاست که خانم کلاهدوزان در ازای چه چیزی این ملک را دریافت کرد، شما که می‌خواستید وکالت بگیرید، پس ملک را به نام خودتان می‌زدید.

    قهرمانی ادامه داد: فرآیند در پرونده مجرمانه بوده است. آقای ذخاوت خوی و همسرش، مدیران شرکت آریس بودند و آقای فتحی میدان دار موضوع بوده و رفت و آمد به بانک را برعهده داشته و سرشاخه اصلی آقای امان کی بوده است. آقای امان کی کارت ویزیت داشته و خودشان را مدیر شرکت پایه سازان آریس معرفی کرده است. شرکت قبل از اخذ تسهیلات محل اقامتش را به یافت آباد تغییر می‌دهد. محل قبلی شرکت الهیه خیابان بیدار بوده، الهیه خیابان بیدار دفتر شخصی آقای امان کی و برادرش بوده است.

    قهرمانی ادامه داد: محمدرضا خانی که تهاتر ظالمانه را به نفع متهمان انجام داده و به بانک سرمایه تحمیل کرده است و آقای امان کی می‌گوید او را نمی‌شناسم و می‌گوید خانی را یکبار در رستوران دیدم. باید بگویم بعد از دستگیری خانی که بیم آن می‌رفت او در بازداشت حرف‌هایی را بزند به ناگاه ملاحظه کردیم فردی به نام کیوان ذرخش وثیقه آزادی او را تأمین کرده است. کیوان ذرخش کیست؟ آرمان علمایی و او را بابت پرونده صندوق ذخیره بازداشت کردیم و ما به او گفتیم اگر حرف بزند و همه چیز را بگوید، تخفیف به او می‌دهیم. او حدود 500 صفحه نوشت و آنجا علمایی اعلام کرد من زمانی که به دفتر آقای امان کی رفتم، برادر آقای خانی را آنجا دیدم و گفت که آمدم برای آقای خانی که بازداشت است وثیقه را تأمین کنم، بعد از آن کیوان ذرخش وثیقه می‌گذارد.

    در ادامه متهم کفیلی با حضور در جایگاه در پاسخ به سوال نماینده دادستان در خصوص آشنایی اش با آقای بخشایش گفت: بنده بخشایش را یک دفعه در دوبی زمانی که با آقای رضایی به صرف ناهار به رستوران بیرون رفته بودیم، دیدم که مشکلی در بانک سرمایه داشتم، ارزی داده بودم و آن را پرداخت نمی‌کردند که گفتیم یا پول ما را پس بدهید یا ارز را بدهید.
    ماجرای جابجایی هزار سکه شرکت اسپادانا در پرونده بانک سرمایه

    قهرمانی از کفیلی پرسید: ماجرای هزار سکه شرکت اسپادانا چه بوده است؟ شما گفتید که جیب امان کی را پر کردید.

    متهم پاسخ داد: نه به ولله، من از آن خبر ندارم. من توان ندارم که هزار سکه را جابجا کنم.

    قهرمانی ادامه داد: ملک آبشار اصفهان 17 میلیارد تومان بیشتر ارزش نداشت که آن‌ها با قیمت 153 میلیارد تومان آن را به بانک سرمایه تحمیل کردند و مالک اولیه آن شرکت اسپادانا بوده است.

    در ادامه کارشناس پرونده در جایگاه قرار گرفت و درباره نحوه قیمت گذاری زمین 170 هزار هکتاری ارائه شده به بانک سرمایه توضیحاتی داد.
    پرداخت رشوه به یورو برای دریافت مجوز ساخت و ساز

    کارشناس پرونده گفت: شورای شهرسازی و معماری در سال 95 برای این زمین کاربری فرا شهری زده بود که شهرداری در 97 مصوبه می‌دهد که 2 و نیم هکتار زمین فقط تجاری است، به همین دلیل ما ملک را 17 میلیارد تومان قیمت گذاری کردیم.

    قهرمانی نماینده دادستان گفت: شهرداری برای این زمین در سال 97 فقط 2 و نیم هکتار تجاری اعلام کرده است، در حالی که آقای امان کی در سال 95 گفته است که زمین 25 هزار هکتار مجوز تجاری دارد.

    قهرمانی خطاب به امان کی گفت: وکیل شما یک مصوبه به دادگاه ارائه دهد که زمین سال 95 مجوز تجاری داشته است.

    متهم امان کی گفت: مجوز دارد و قبلا ارائه داده‌ایم.

    قاضی مسعودی مقام خطاب به متهم امان کی گفت: من این زمین‌ها را در اصفهان می‌شناسم و سر زمین هم حاضر شدم و این خبر‌ها هم نیست.

    در ادامه قهرمانی نماینده دادستان بیان کرد: آقای امان کی هیچ وقت با حساب‌های خودشان کار نمی‌کردند، به همین دلیل مشمول دریافت یارانه هستند و فقط با ارز کار می‌کردند و به یورو رشوه می‌دادند.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی