عصر بازار

رئیس پلیس فتا پایتخت:

ماجرای پیامک‌های دردسرساز

عصر اعتبار- سرهنگ کاظمی بهتر است اینترنتی سفارش دهید، اما نقدی پرداخت کنید.

ماجرای پیامک‌های دردسرساز
نسخه قابل چاپ
جمعه ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۸:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از میزان، شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که پس از ثبت آگهی در برخی نرم افزار‌های خرید و فروش ایرانی، پیامکی مبنی بر پرداخت هزینه برای انتشار آگهی دریافت کرده باشید.

    اما به نظر می‌رسد پیامک‌ها کلاهبرداری بوده و متعلق به این نرم افزار‌های خرید و فروش نیستند.

    سرهنگ تورج کاظمی رئیس پلیس فتا پایتخت در گفت‌وگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان گفت: کلاهبرداران از هر راهی به دنبال کسب منافع خود هستند و متاسفانه عدم شناخت کافی شهروندان از فضای مجازی کار این مجرمان را راحت‌تر می‌کند.

    وی افزود: کلاهبرداران با وعده‌های مختلف مانند شارژ موبایل ارزان‌تر یا تخفیف بیشتر، سایت یا درگاه‌های جعلی ساخته و پس از اینکه مردم اطلاعات حساب بانکی خود را در این درگاه‌ها وارد می‌کنند؛ اقدام به کلاهبرداری می‌کنند.

    سرهنگ کاظمی اظهار کرد: وارد شدن به درگاه‌های غیرمجاز و یا استفاده از سایت‌های جعلی جزء مواردی است که باید مورد توجه شهروندان قرار گیرد.

    رئیس پلیس فتا پایتخت گفت: ممکن است در این کلاهبرداری‌ها از اسامی شرکت‌ها و نرم افزار‌ها مختلف استفاده شود، اما شهروندان باید پیش از هرگونه اقدامی، از صحت این پیامک‌ها مطلع شوند.

    وی در پاسخ به این سوال که این نرم افزار‌ها در این رابطه وظیفه‌ای ندارند گفت: مسئولیت این کلاهبرداری‌ها با این نرم افزار‌ها نیست و تاکنون در این رابطه شاکی خصوصی در پایتخت نداشتیم.

    اینترنتی سفارش دهید، اما نقدی پرداخت کنید
    سرهنگ کاظمی درباره پرداخت بیعانه توسط متشریان و عدم دریافت کالا در موعد مقرر در نرم افزار‌های خرید اینترنتی گفت: اگر طرف مقابل، به تعهد خود وفادار نماند، شما می‌توانید شکایت کرده و پرونده خود را به جریان بیاندازید.

    وی درباره مسئولین این سایت‌ها درباره اینگونه کلاهبرداری‌ها اظهار کرد: اگر مشتری به حساب این نرم افزار‌ها مبلغی را واریز کرده باشد، می‌تواند از سایت شکایت کند، اما اگر به حساب شخصی آگهی دهنده واریز کرده باشد، مسئولیتی برای سایت‌ها ندارد.

    رئیس پلیس فتا پایتخت افزود: بهتر است شهروندان سفارش خود را اینترنتی ثبت کنند، اما مبلغ آن را هنگام دریافت کالا و به صورت نقدی پرداخت کنند.

    احراز هویت در سایت‌ها وجود ندارد
    سرهنگ کاظمی با اشاره به سایت‌های خرید و فروش اینترنی گفت: متاسفانه در این سایت ها، تنها شماره تلفن و نام افراد ذخیره می‌شود که این اطلاعات برای یافتن مجرمان کافی نیست.

    وی افزود: ما پینشهاد کردیم نوعی احراز هویت قوی‌تر در این نرم افزار‌ها و سایت‌ها اعمال شود تا در صورت ارتکاب اعمال مجرمانه، افراد قابل پیگیری باشند.

    رئیس پلیس فتا پایتخت ادامه داد: این سایت‌ها باید کاربران خود را شناسایی کرده و مطمئن باشند چه کسی در سایت آن‌ها ثبت نام کنند.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی