عصر بازار

افزایش تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در سه سال گذشته

عصر اعتبار- بررسی روند پرداخت بیمه بیکاری طی سالهای ۹۶ تا ۹۸ نشان می‌دهد که تعداد مقرری بگیران جدید در این مدت روند افزایشی داشته است.

افزایش تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری در سه سال گذشته
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۰۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۱:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایسنا، بررسی بیمه بیکاری و افراد بهره‌مند از این مزیت، یکی از مواردی است که می تواند در تحلیل بازار کار کشورها مفید واقع شود. در حال حاضر رویکرد جهانی در این خصوص کاهش تعداد مقرری بگیران با تاکید بر حفظ اشتغال است چرا که افزایش این امر می‌تواند بیانگر مشکلات اقتصادی کارگاهها و تعطیلی آنها باشد.

    گزارش مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از بررسی مقرری بگیران جدید طی سالهای 1396-1398 روند افزایشی این تغییرات را نشان می‌دهد به نحوی که میزان تغییرات سال 98 نسبت به سال قبل از آن، 1.8 درصد بوده است. بر اساس این گزارش در حالی که تعداد مقرری بگیران جدید بیمه بیکاری در سال 1397،   259 هزار و 286 نفر بوده است، این میزان در سال 1398 به 263 هزار و 829 نفر رسیده است.

    همچنین در سال 1397 برای 18 هزار و 112 نفر مقرری بگیر بیمه بیکاری فرصت اشتغال جدید فراهم شده که این میزان در سال گذشته به 22 هزار و 445 اشتغال جدید افزایش یافته است. تعداد افرادی که مقرری بیمه بیکاری آنها در سال 98 قطع شده بیش از 241 هزار و 570 نفر بوده که از این تعداد قطع مقرری 22 هزار و 445 نفر به دلیل اشتغال جدید و 219 هزار و 126 نفر به دلایل دیگر صورت گرفته است.

    ملاک پرداخت مقرری بیمه بیکاری چیست؟

    بر اساس قانون، پرداخت مقرری بیمه بیکاری به کسانی صورت میگیرد که به طور غیر ارادی و به علت حوادث غیرمترقبه مانند سیل، زلزله، آتش سوزی و مواردی همچون کرونا بیکار شده باشند. مطابق ماده 6 قانون بیمه بیکاری، افراد بیکار شده موظفند حداکثر ظرف 30 روز مراتب بیکاری خود را به ادارات کار استان محل سکونت اعلام کنند. مجردین حداقل شش ماه و حداکثر 36 ماه و کارگران متاهل حداقل 12 ماه و حداکثر 50 ماه با داشتن سابقه پرداخت حق بیمه می‌توانند از حمایت اجتماعی بیمه بیکاری برخوردار شوند.

    دلایل قطع مقرری بیمه بیکاری

    کارگرانی که از مقرری بیمه بیکاری استفاده می‌کنند، درصورت اشتغال مجدد، ‌ مقرری بیمه بیکاری آنان قطع می‌شود. چنانچه مدت پرداخت بیمه بیکاری تمام شود یا اینکه فرد به کار جدیدی مشغول شود یا در صورت پیدا شدن کار تخصصی‌اش از قبول آن خودداری کند، همچنین اینکه مشمول دریافت مستمری بازنشستگی و از کارافتادگی کلی شود، دیگر نمی‌تواند از مقرری بیمه بیکاری استفاده کند.

    به گزارش ایسنا،  در حال حاضر بیمه شدگانی که به علت تغییرات ساختار اقتصادی بنگاه، از کار بیکار شوند با تایید شورای عالی کار تحت پوشش بیمه بیکاری قرار می‌گیرند؛ همچنین هر گونه تغییر یا بازسازی خطوط تولید، جابجایی کارگاه یا ماشین ‌آلات به منظور کاهش وابستگی و بهینه کردن تولید جزو تغییر ساختاری تلقی شده و با تایید شورای عالی کار، کارگران تحت پوشش بیمه بیکاری قرار می‌گیرند.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی