عصر بازار

مذاکرات ترکیه برای حذف دلار در واردات انرژی روسیه

عصر اعتبار- رئیس جمهور ترکیه در دیدار با ولادیمیر پوتین، همتای روسی خود، درباره پرداخت پول واردات انرژی روسیه به ارزهای دیگری به جز دلار آمریکا، گفت‌وگو کرد.

مذاکرات ترکیه برای حذف دلار در واردات انرژی روسیه
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۵:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر اعتبار» به نقل از ایسنا، بلومبرگ به نقل از منابع آگاه گزارش کرد دو کشور سرگرم کار روی پیشنهادی برای تسویه مبادلات تجاری شامل قراردادهای انرژی به ارزهای ملی هستند. چنین اقدامی به آنکارا کمک خواهد کرد جلوی کاهش ذخایر ارزی خارجی خود را بگیرد. انتظار می‌رود اردوغان و پوتین در حاشیه نشست تهران، درباره این پیشنهاد گفت و گو کنند.

    روسیه منبع مهمی برای تامین انرژی ترکیه مانده و سال میلادی گذشته، یک چهارم از نفت و حدود 45 درصد از گاز طبیعی مورد نیاز این کشور را تامین کرده است که  مسکو را صاحب مازاد تجاری عظیمی در تجارت دو جانبه کرده است.

    صادرات ترکیه به روسیه سال میلادی گذشته به 6.5 میلیارد دلار رسید در حالی که واردات این کشور از روسیه، 29 میلیارد دلار بود. همچنین میلیونها شهروند روسی تعطیلاتشان را در سواحل مدیترانه ترکیه می‌گذرانند و میلیاردها دلار در این سفرها خرج می کنند.

    به گفته یکی از مقامات آگاه، این مکانیزم تحت بررسی، می تواند به ترکیه اجازه دهد از لیر برای پرداخت پول واردات انرژی استفاده کند و در مصرف ذخایر ارزی خارجی خود صرفه جویی بیشتر کند. هر گونه پرداخت به ارز ترکیه می تواند از سوی مسکو برای تامین خرید کالاها و خدمات از ترکیه مورد استفاده قرار گیرد. روبل هم می تواند بخشی از توافق میان دو کشور باشد.

    الکساندر ایساکوف، اقتصاددان روسی در این باره گفت: روسیه در سال 2021 حدود 20 میلیارد دلار مازاد تجاری با ترکیه داشت و تحت شرایط فعلی، استفاده از ارزهای ملی برای پرداخت پول معاملات تجاری برای هر دو کشور منطقی است. از نقطه نظر روسیه، این اقدام به معنای آن است که صادرکنندگان روسی به جای یورو یا دلار، لیر بیشتری جمع می کنند که از جهت تحریمها، امن‌تر به نظر می رسد. برای ترکیه هم به معنای فشار کمتر روی لیر خواهد بود و این کشور قادر خواهد بود کسری تجاری خارجی خود را تا حدودی تامین کند.

    طی چند سال گذشته سیاستگذاران ترکیه با شرکای تجاری بزرگ خود درباره توافقهای سواپ ارزی مذاکره کرده اند تا روند کاهش مداوم ذخایر ارزی خارجی را معکوس کنند. مقامات پولی ترکیه و بانکهای بازرگانی دولتی از سال 2019 میلیاردها دلار برای حمایتی از لیر فروخته اند.

    اردوغان اعلام کرده است ترکیه از 165 میلیارد دلار ذخایر خود در دو سال گذشته استفاده کرده است.

    ذخایر ارزی خارجی ترکیه از 97 میلیارد دلار در پنج سال پیش، به پایین 59 میلیارد دلار تا اول ژوییه کاهش یافت. این آمار شامل میلیاردها دلاری است که ترکیه از کشورهای خارجی و بانکهای بازرگانی خود استقراض کرده که افت واقعی ذخایر ارزی این کشور را پنهان کرده است.

    بر اساس گزارش بلومبرگ، اردوغان سال گذشته اعلام کرد ترکیه بیش از 165 میلیارد دلار برای دفاع از لیر در دو سال گذشته فروخته است.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • بازار امروز ۳۹۹
        • بازار امروز ۳۹۰
        • بازار امروز ۳۸۸
        • ۱۵
        • اعتبار امروز
        • شماره ۸ اعتبار امروز
        • شماره ۷ اعتبار امروز
        • شماره ۶ اعتبار امروز
        • شماره پنجم
        آخرین بروزرسانی ۴ ماه پیش
        آرشیو