عصر اعتبار- مؤسسه بینالمللی دارایی (IIF) اعلام کرد که انبوه بدهیهای جهانی در سه ماهه اول سال جاری میلادی به میزان ۸.۳ تریلیون دلار افزایش یافته و به ۳۰۵ تریلیون دلار رسید که نزدیک به بیشترین رقم ثبت شده در تاریخ جهان است.
به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از تسنیم ، مؤسسه بینالمللی دارایی(IIF) اعلام کرد که انبوه بدهیهای جهانی در سه ماهه اول سال جاری میلادی به میزان 8.3 تریلیون دلار افزایش یافته و به 305 تریلیون دلار رسید که نزدیک به بیشترین رقم ثبت شده در تاریخ جهان است.
بر اساس گزارش "رصد بدهی جهانی" این مؤسسه که روز چهارشنبه منتشر شد، این رقم بالاترین میزان از سه ماه اول سال گذشته میلادی و دومین رکورد سه ماهه ثبت شده تا کنون است.
این مؤسسه هشدار داد که همزمان شدن چنین سطوح بالایی از بدهی و افزایش نرخهای بهره بانکی، هزینه خدمات دهی به آن بدهی را افزایش داده و نگرانیهایی را در مورد اهرم در سیستم مالی ایجاد کرده است.
در گزارش مؤسسه بین المللی دارایی همچنین آمده است: با شرایط مالی فعلی که به کمترین سطح خود از زمان بحران مالی 09-2008 رسیده است، تنگنای اعتباری باعث افزایش نرخهای نکول میشود و منجر به ایجاد "شرکتهای زامبی" بیشتر میشود که در حال حاضر حدود 14 درصد از شرکتهای فهرست شده در بورس ایالات متحده به این شرکتهای تبدیل شدهاند.
این نهاد مالی همچنین تاکید کرد که علیرغم نگرانیها در مورد بحران اعتباری احتمالی پس از آشفتگی اخیر در بخشهای بانکی ایالات متحده و سوئیس، استقراض دولتها احتمالاً بالا خواهد ماند.
بر اساس این گزارش، پیری جمعیت و افزایش هزینههای مراقبتهای بهداشتی همچنان بر ترازنامه دولتها فشار وارد میکند، در حالی که "انتظار میرود افزایش تنشهای ژئوپلیتیکی باعث افزایش بیشتر هزینههای دفاع ملی در میانمدت شود" که این امر نیز به طور بالقوه بر رتبه اعتباری هم دولتها و شرکتهای وام گیرنده هاتأثیر میگذارد.
این مؤسسه هشدار داد: اگر این روند ادامه یابد، پیامدهای مهمی برای بازارهای بدهی بینالمللی خواهد داشت، به ویژه اگر نرخ بهره برای مدت طولانیتری بالا بماند.
این گزارش نشان میدهد که کل بدهیها در بازارهای نوظهور به رکورد جدید بیش از 100 تریلیون دلار رسیده که حدود 250 درصد از تولید ناخالص داخلی است که نسبت به رقم 75 تریلیون دلار در سال 2019 افزایش نشان میدهد.