عصر اعتبار- درآمد سرمایه گذاری های شرکت بیمه پارسیان درسال گذشته به ۷۲۵ میلیارد تومان رسید.
به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از چابک آنلاین، این رقم در مقایسه با درآمد سرمایه گذاری های 225 میلیارد تومانی این شرکت بیمه ای در سال 1400، حدود 700 میلیارد تومان رشد را نشان می دهد.
شرکت بیمه پارسیان به تازگی صورت های مالی حسابرسی شده مربوط به سال 1401 خود را منتشر کرده است.
این شرکت بیمه ای در سال مالی منتهی به اسفند 1401، حدود 495 میلیارد و 982 میلیون تومان از محل سود سهام و بالغ بر 60 میلیارد تومان هم از سپرده های بانکی، درآمد کسب کرده است.
همچنین شرکت بیمه پارسیان از محل سود تسهیلات اعطایی وام بیمه گذاران عمر بالغ بر 26 میلیارد و 768 میلیون تومان درآمد محقق کرد.
شرکت بیمه پارسیان از محل فعالیت های بیمه گری خودهم حدود 7.806 میلیارد تومان حق بیمه صادره محقق کرد و در مقابل 4.263 میلیارد تومان خسارت به بیمه گذاران خود پرداخت کرد.
بر اساس این گزارش، در سال گذشته رشته بیمه های اتومبیل و درمان، 74.46 درصد پرتفوی بیمه ای شرکت بیمه پارسیان را تشکیل داده اند.
به بیان دقیق تر 42.70 درصد سبد پرتفوی بیمه ای شرکت بیمه پارسیان در سال گذشته را بیمه نامه شخص ثالث اشغال کرد.
بیمه نامه های درمان و بدنه نیز به ترتیب 22.19 و 9.57 درصد پرتفوی بیمه ای این شرکت را به خود اختصاص داده اند.
به نظر می رسد روند فعالیت های شرکت بیمه پارسیان در سال گذشته باعث رشد قابل توجه این شرکت در سود سازی شده به طوری که در سال مالی منتهی به اسفند 1401، سود خالص این شرکت حدود 384 درصد و سود عملیاتی آن هم 566 درصد در مقایسه با سال 1400 رشد داشته است.
سود خالص شرکت بیمه پارسیان در سال گذشته بالغ بر 485 میلیارد و 546 میلیون تومان و سود عملیاتی آن هم به بیش از 385 میلیارد و 600 میلیون تومان رسید.
اما با همه این نقاط قوت در فعالیت های بیمه پارسیان، این شرکت کدام الزامات آیین نامه ای بیمه مرکزی را رعایت نکرد؟
عدم رعایت بعضی از الزامات آیین نامه های بیمه مرکزی موضوعی است که باعث شده تا حسابرس مستقل و بازرس قانونی درحسابرسی صورت های مالی سال گذشته این شرکت تاکید ویژه ای داشته باشد.
درواقع حسابرس مستقل و بازرس قانونی تاکید کرده که شرکت بیمه پارسیان الزامات مقرر در 14 آیین نامه و مصوبه شورایعالی بیمه مرکزی و همچنین الزامات قانون بودجه سال 1401 کل کشور را رعایت نکرده است و به همین دلیل در گزارشی جداگانه، این موارد را به بیمه مرکزی اعلام خواهد کرد.
برهمین اساس، حسابرس مستقل و بازرس قانونی اعلام کرده که آیین نامه های شماره 31 (بازیافت خسارت)، آیین نامه شماره 51 و 51/2 ( قرارداد گروهی بیمه اعتبار داخلی)، آیین نامه شماره 68 (بیمه های زندگی و مستمری)، آیین نامه شماره 71 ( حمایت از حقوق بیمه گذاران، بیمه شدگان و صاحبان حقوق آنها)، آیین نامه شماره 75 ( تنظیم امور نمایندگی) و آیین نامه شماره 76 (نحوه واگذاری بیمه های اتکایی اجباری و میزان کارمزد و مشارکت سود آن ) از جمله موارد رعایت نشده از سوی شرکت بیمه پارسیان به شمار میروند.
همچنین، آیین نامه شماره 84 ( شرایط عمومی بیمه نامه حوادث اشخاص)، آیین نامه شماره 88 ( گزارشگری و افشای اطلاعات موسسات بیمه )، آیین نامه شماره 90/3 ( مکمل آیین نامه نحوه احراز صلاحیت حرفه ای کارکنان کلیدی و عملیاتی)، آیین نامه شماره 94 ( مقر رات تعیین حق بیمه انواع رشته های بیمه ای) و آیین نامه شماره 97 ( سرمایه گذاری موسسات بیمه ) و آیین نامه شماره 101 ( شناسایی و طبقه بندی مطالبات موسسات بیمه و نحوه محاسبه ذخایر آنها) از جمله مواردی است که طبق اعلام حسابرس مستقل و بازرس قانونی، شرکت بیمه پارسیان رعایت نکرده است.!
گفته می شود که بیش از 30 درصد سپرده های شرکت بیمه پارسیان نزد بانک پارسیان بوده و سرمایه گذاری درسهام شرکت های سایپا و بیمه اتکایی آوای پارس از سوی بیمه پارسیان هم بیش از 10 درصد مجموع سرمایه گذاری های انجام شده این شرکت است.
از طرف دیگر شرکت بیمه پارسیان بیش از 30 درصد مبلغ سرمایه گذاری های خود را در سهام شرکت آتیه پارسیس پارس انجام داده است.
ناگفته نماند طبق گفته حسابرس مستقل و بازرس قانونی، شرکت بیمه پارسیان در سال مالی گذشته مفاد ماده 6 آیین نامه شماره 101 مبنی بر ثبت اطلاعات بیمه گذاران بدهکار خود در سامانه بدهکاران بزرگ صنعت بیمه و تبصره ماده 6 درخصوص صدور اخطار فسخ و در صورت لزوم فسخ قرارداد در صورت عدم پرداخت حق بیمه بیمه گذاران، رعایت نکرده است.