عصر اعتبار- معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی، با تأکید بر این نکته که اصلاح نظام مالیاتی کشور با همکاری و همراهی بازار و اصناف امری شدنی است، گفت: نظام مالیاتی تمام تلاش خود را برای اجرای عدالت مالیاتی خواهد کرد و از بازاریان و اصناف نیز انتظار می رود در اصلاح نظام مالیاتی و تحقق نظام مالیاتی هوشمند و عادلانه در کنار سازمان امور مالیاتی بایستند.
به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایرنا ،محمد هادی سبحانیان در جلسه هم اندیشی سازمان امور مالیاتی کشور با اتاق اصناف تهران، اظهار داشت: اراده حاکمیت و مجلس نیز، مالیات ستانی مبتنی بر حاکمیت داده است.
معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه برخوردهای سلیقهای و ممیز محوری در مسیر وصول مالیات یکی از دلایل نارضایتی بین مودیان در سیستم مالیات ستانی سنتی کشور بوده است، افزود: اگر مالیات ستانی مبتنی بر داده و اطلاعات باشد هم عدالت مالیاتی را در پی دارد و هم رضایتمندی مودیان و مردم نسبت به نظام مالیاتی افزایش خواهد یافت.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی تکریم مودیان را یکی از ارکانِ گفتمان حاکم بر نظام مالیاتی در دوره تحولی جدید دانست و گفت: تسهیل تکالیف مودیان مالیاتی با آموزش و اطلاع رسانی به موقع قوانین مالیاتی یکی از راه های تکریم مودیان و مردم است.
وی با تأکید بر اینکه از هرگونه اقدامی که منجر به افزایش سطح آگاهی مودیان مالیاتی نسبت به تکالیفشان شود حمایت میکنیم، افزود: برپایی میز خدمت در میان کسبه و بازاریان در سال جدید در همه استان های کشور جهت پاسخگویی و حل و فصل سوالات و ابهامات مودیان و بازارایان در دستور کار است.
سبحانیان تصریح کرد: به منظور تکریم مودیان، اجرای عدالت مالیاتی، تسهیل وصول مالیات و ایجاد هماهنگی و وحدت رویه در تعیین مالیات عملکرد سال 1401 صاحبان مشاغل، دستورالعمل بهره گیری از ظرفیت تبصره ماده (100) قانون مالیاتهای مستقیم صادر و مالیات مقطوع این دسته از مودیان در درگاه خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی بارگذاری شده است.
وی با بیان اینکه سازمان امور مالیاتی کشور با توجه به اطلاعات موجود در پایگاههای اطلاعاتی سازمان و سوابق مودی، مالیات مقطوع مودیان مشمول این دستورالعمل را تعیین و مراتب را طی فرمی در درگاه خدمات الکترونیکی سازمان به نشانی https://my.tax.gov.ir بارگذاری کرده است، اظهار داشت: مالیات بیش از نیمی از اصناف صفر شده است.
همچنین سبحانیان با استقبال از برگزاری جلسات تخصصی با اصناف، تصریح کرد: ضمن اینکه در حوزه مالیات ستانی باید مبتنی بر قانون عمل کنیم، در این مسیر می توان با گفتگو، تفاهم و تعامل به همگرایی بیشتر رسید.
پیشی گرفتن درآمدهی مالیاتی از درآمدهای نفتی نتیجه عملکرد، نیروهای مومن، خدوم و فداکار مالیاتی
در ادامه این نشست شهباز حسن پور بیگلری، نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با تأکید بر لزوم اداره کشور با درآمدهای مالیاتی، گفت: درامدهای حاصل از فروش نفت و منابع طبیعی متعلق به نسل های آینده است و باید در توسعه زیرساخت های کشور هزینه شود.
حسن پور بیگلری رقم مالیات پرداختی مشاغل و اصناف در مقابل کل مالیات کشور را رقمی پایین دانست و بیان داشت: باید با گسترش چتر مالیاتی از اصناف و مودیانی که به صورت شفاف نسبت به پرداخت مالیات خود اقدام میکنند حمایت کرد.
نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تبصره ماده 100 قانون مالیات های مستقیم را فرصتی مناسب برای همکاری مشترک سازمان امور مالیاتی و اصناف دانست و بر لزوم برگزاری جلسات و کلاس های آموزش جهت وصول تفاهم و همکاری نزدیکتر بین دو مجموعه تأکید کرد.
وی با تقدیر از عملکرد سازمان امور مالیاتی کشور در سال گذشته: پیشی گرفتن درآمدهای مالیاتی از درآمدهای نفتی برای اولین بار در این سال را در نتیجه عملکرد نیروهای مومن، خدوم و فداکار مالیاتی، که سربازان گمنام جبهه اقتصادی کشور هستند، دانست.
آموزش و اطلاع رسانی به اصناف در دستور کار قرار گیرد
علی توسطی رئیس اتاق اصناف تهران نیز در این جلسه با بیان اینکه موضع ما در مبحث مالیات منفعت گرایانه نیست گفت: باید با حفظ منافع ملی و مصالح صنفی بتوانیم به همگرایی و هم افزایی برسیم.
وی با یادآوری اینکه تمام کشورهای توسعه یافته دنیا با مالیات اداره می شوند، بیان داشت: اگر می خواهیم به بهشت توسعه برسیم باید هزینه هایش را نیز بپردازیم.توسطی، اتاق اصناف تهران را دماسنج اقتصاد کشور دانست و خواهان حمایت و توجه سازمان امور مالیاتی کشور نسبت به رفع مشکلات و دغدغه های مالیاتی اصناف شد.