عصر اعتبار- آمارهای سوئیفت نشان میدهد که استفاده از یورو در مبادلات بینالمللی در ماه جولای به کمترین میزان در تاریخ ثبت این معاملات رسیده است.
به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از فارس، آمارهای سوئیفت نشان میدهد که استفاده از یورو در مبادلات بینالمللی در ماه جولای به کمترین میزان در تاریخ ثبت سوابق این ارز رسیده است.
طی ماه گذشته میزان استفاده از یورو در مبادلات بین مرزی به 24.4 درصد کاهش یافته که نسبت به ماه قبل از آن 6.8 درصد کمتر بوده است. سهم دلار از این مبادلات هم 46.4 درصد بوده و میزان استفاده از یوآن چین هم به 3 درصد افزایش یافته است.
در راستای تلاشهای پکن برای توسعه استفاده از یوآن در مبادلات تجاری بینالمللی بهطور مستمر سهم این ارز در تجارت بینالملل در حال افزایش است. اگرچه سوئیفت همچنان اصلیترین مرجع برای نقل و انتقالات پیامهای بین بانکی است، اما طی سالهای گذشته جایگزینهایی برای این سامانه پیامرسان ایجاد شده است.
به عنوان مثال؛ روسیه در واکنش به تحریمهای آمریکا در سال 2014 سامانه پیامرسان بین بانکی SPFS را راهاندازی کرد و در دسامبر سال 2015 هم سامانه کارتهای اعتباری میر را به بهرهبرداری رساند که هماکنون در چندین کشور در حال استفاده است. در چین و هند هم شاهد شکلگیری سامانههای پیامرسان بینبانکی جایگزین سوئیفت هستیم.
بهطور کلی روسیه و شرکای تجاری این کشور به سمت توسعه استفاده از ارزهای ملی در مبادلات تجاری بینالمللی خود رفته و موضوع تحریمها، این کشورها را به سمت ایجاد یک ارز بینالمللی جدید سوق داده است.