عصر بازار

مدیر اداره نظارت بر نظام‌های پرداخت بانک مرکزی؛

۹ میلیون پایانه فعال، ۵۰ میلیون مشتری و ۴۰۰ میلیون کارت بانکی در صنعت پرداخت ایران حضور دارند

عصر اعتبار- در حال حاضر ۹ میلیون پایانه فعال تراکنش داریم که در آن‌ها۵۰ میلیون نفر با ۴۰۰ میلیون کارت بانکی تراکنش انجام می‌دهند.

۹ میلیون پایانه فعال، ۵۰ میلیون مشتری و ۴۰۰ میلیون کارت بانکی در صنعت پرداخت ایران حضور دارند
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۱۹ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۵:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایبنا، محمد رضا مانی یکتا، مدیریت اداره نظارت بر نظام‌های پرداخت بانک مرکزی در نشست تخصصی دغدغه بازیگران زنجیره صنعت پرداخت گفت: کشور ما در دنیا جزو 5 کشور اول در گستردگی صنعت پرداخت هستیم و پرداخت الکترونیک انجام می‌دهیم و حجم معاملات اسکناس در 100 همت باقی مانده است.

    وی با اشاره به این که نسبت اسکناس به مسکوکات به 2.6 رسیده که در بعضی مواقع به 1.8 کاهش یافته است، گفت: این موضوع یک رکورد است و این موضوع نشان می‌دهد وابستگی به صنعت پرداخت بیشتر شده است. روزانه 130 تا 145 میلیون تراکنش پرداختی داریم که در پایان سال به 200 میلیون هم می‌رسد.

    مانی یکتا با بیان اینکه 25 تا 30 درصد تراکنش‌ها در جهان برخط است، گفت: اما در کشور ما 100 درصد به صورت آنلاین است. در حال حاضر 9 میلیون پایانه فعال تراکنش داریم که در آن‌ها 50 میلیون نفر با 400 میلیون کارت بانکی تراکنش انجام می‌دهند.

    مانی یکتا بیان داشت: صنعت پرداخت کشور فضای بسیار پیچیده‌ای دارد و ما فر صت بروزرسانی نداشتیم. در تمام دنیا 100 درصد هزینه تراکنش را پزیرنده قبول می‌کند، اما در ایران با اصلاحاتی که در تیر ماه صورت گرفت 50 درصد توسط پزیرنده صورت می‌گیرد و 50 درصد دیگر متعلق به بانک است. این موضوع نشان می‌دهد که ما فاصله زیادی با نرم‌های جهانی داریم.

    وی اضافه کرد: هر تصمیم و هر اصلاحی در این صنعت باید با دقت بالا صورت گیرد، چرا که ممکن است اثرات شدیدی در کشور داشته باشد. همه بر این باور هستند که اقتصاد این صنعت ناتراز است و بسیاری از مشکلات این صنعت ناشی از همین ناترازی اقتصادی است، مشکلاتی مانند قاچاق پز، تخلفات پی اس پی‌ها و ... ناشی از این ناترازی است. این ناترازی می‌توانست ارائه خدمات را با چالش‌های جدی مواجه کند، در این شرایط برخی‌ها پیشنهاد ارایه کارت هوشمند mv را داده‌اند، در این زمینه 70 درصد کارت‌های صادره قابلیت دارد تا فضای پذیرندگی را اجرایی کنند تا پروژه کهربا عملیاتی شود.

    مانی یکتا اظهار کرد: در این زمینه رگولاتور فشار می‌آورد تا توسعه پرداخت با قدرت ادامه یابد، اما متاسفانه در طول 5 سال گذشته ابزار جدید به صنعت پرداخت اضافه نشده است.

    مدیر اداره نظارت بر نظام‌های پرداخت بانک مرکزی در ادامه گفت: در این حوزه بازاریابی نامتعارف صورت گرفته تا پذیرندگان را به طرف خود جذب کنند.

    وی در پایان گفت: ره‌نگاشت بانک مرکزی نکات اصلاح کلان صنعت پرداخت را مشخص کرده است و در این زمینه ریل گذاری کرده است، در این ره‌نگاشت به دنبال ورود شرکت‌های جدید به صنعت پرداخت هستیم.

     

    9 میلیون پایانه فعال، 50 میلیون مشتری و 400 میلیون کارت بانکی در صنعت پرداخت ایران حضور دارند

     

    فرهاد فائز؛ مدیرعامل شاپرک نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: در شاپرک هر ماه بولتن منتشر می‌کنیم و این بولتن را رایگان به مردم می‌دهیم، صنعت پرداخت صنعتی است که هر ایرانی هر روزه با آن درگیر می‌شود و در دو ثانیه سرویس دریافت می‌کنند.

    وی با اشاره به این که ماهانه 4 میلیارد تراکنش صورت می‌گیرد، گفت: صنعت پرداخت بیم‌هایی دارد و بنده به کسب و کار توجه ویژه‌ای دارم. این صنعت هزار میلیارد تومان در ماه تراکنش دارد و از این تراکنش کم‌تر از یک صدم درصد سهم صنعت پرداخت است.

    فائز با بیان اینکه از بیم‌های صنعت پرداخت می‌توان به پوز‌های قاچاق، کار‌های نامتعارف برای جذب مشتری، افزایش مهاجرت و سختی جذب نیروی انسانی ماهر و در آخر نوآوری پائین این صنعت اشاره کرد، گفت: باید از نظر زیر ساختی آماده باشیم تا بعد از تحریم‌ها پاسخگو باشیم، زیرا از صنعت روز دنیا به دلیل تحریم‌ها مقداری عقب هستیم.

    مدیر عامل شاپرک گفت: نظام کارمزد عوض شده و امکان سو استفاده از آن از بین رفته است و اجرایی شدن فاز سه اصلاح نظام کارمزد این شرایط را بهبود بخشیده است.

    وی افزود: الزامی است هر شرکت psp که بخواهد تاسیس شود باید یک همت پول بیاورد این در حالی است که هر تراکنش پوز می‌تواند 100 تومان سود برای وی به همراه داشته باشد.

    وی گفت: در حوزه قاچاق شاپرک مسئول قاچاق نیست و قاچاق سازمان مربوط به خودش را دارد، دیده شده است که برخی افراد رسما تبلیغ فروش پز قاچاق را می‌کنند. در این مورد باید اشاره کنم که 90 درصد پوز‌ها sml هستند و توسط سازمان ملی مقررات تایید می‌شوند. با توجه به اهمیت مسئله پز‌های قاچاق، شرکت شاپرک یک کارگروه تشکیل داد و نماینده پی اس پی هم حضور دارند تا مانع این قاچاق شویم.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی