عصر اعتبار- راهاندازی بازار توافقی ارز خواسته فعالان اقتصادی بوده است که میتواند گامی مثبت در مدیریت بازار ارز بدون ایجاد رانت و فساد باشد.
به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایبنا ، احمد اشتیاقی؛ کارشناس مسائل اقتصادی درباره بررسی عملکرد بانک مرکزی در مدیریت بازار ارز گفت: با بررسی اقدامات بانک مرکزی در یک سال اخیر، متوجه خواهیم شد که باتوجه به اتفاقات منطقه، نرخ دلار در این مدت فقط حدود 9 درصد نوسان داشته؛ بنابراین اقدامات این بانک در مدیریت بازار ارز نتیجهبخش بوده است.
وی افزود: مدیریت هوشمندانه بانک مرکزی در بازار غیر رسمی دلار باعث شد تا در کنترل سایر متغیرهای کلان مانند تورم و نرخ رشد نقدینگی نیز به توفیقاتی دست پیدا کند.
این کارشناس مسائل اقتصادی تاکید کرد: بانک مرکزی باید به این موضوع توجه بیشتری کند که در دلار نیمایی نیز به اندازه بازار غیر رسمی شاهد افزایش نرخ باشیم، یعنی نرخ نیمایی نیز به اندازه 9 درصد رشد کند تا فاصله بین دلار آزاد با دلار نیمایی زیاد نشود.
اشتیاقی درباره قطعنامهای که به تازگی علیه ایران صادر شد، گفت: این قطعنامه نتوانست بر بازار ارز و دیگر بازارهای مالی اثر منفی بگذارد؛ چون با بیانیهای که از سمت ایران، چین و روسیه منتشر شد، کشور ما خود را متعهد به اجرای برجام دانست؛ بنابراین این موضوع میتواند در شرایط کنونی بر بازار ارز اثری کاهشی بگذارد؛ در نتیجه این قطعنامه و جوابیه ایران به آن نمیتواند اثری منفی بر روی بازار ارز بگذارد.
وی با اشاره به راهاندازی بازار توافقی ارز که به تازگی از سوی بانک مرکزی رخ داد نیز گفت: راهاندازی این بازار همیشه خواسته فعالان اقتصادی و صادرکنندگان بوده است که میتواند گامی رو به جلو برای مدیریت نرخ ارز بدون ایجاد رانت و فساد باشد و اگر به تدریج اقلام مشمول واردات را به بازار توافقی بیاوریم صادرکنندگان و تولیدکنندگان داخلی نیز از آن منتفع خواهند شد.
اشتیاقی اظهار داشت: این بازار میتواند خواسته اکثر فعالان اقتصادی را که حرکت به سمت تک نرخی شدن ارز است را هم برآورده کند که البته شرایط مخصوص به خود را می خواهد و نباید به هر قیمتی این اتفاق را اجرایی کرد.