عصر بازار

دریافت مالیات تصاعدی از دانه‌درشت‌ها در بودجه ۱۴۰۴

عصر اعتبار- سیاست‌گذاری اقتصادی در راستای حمایت اثربخش از حوزه‌های مولد اقتصاد و بهبود وضعیت معیشتی مردم همواره از مسائل حائز اهمیت دولت‌ها بوده و یکی از بستر‌های اساسی برای اجرای اقدامات حمایتی در حوزه‌های مذکور ایجاد اصلاحات کارآمد و هدفمند در نظام مالیات‌ستانی کشور است. در همین راستا اعطای معافیت‌های مالیاتی به مشاغل خرد و همچنین افراد با سقف درآمد ۲۴ میلیون تومان در ماه از جمله تدابیری است که امسال برای حمایت کارآمدتر از معیشت خانوار موردتوجه ویژه دولت و مجلس قرار گرفته است.

دریافت مالیات تصاعدی از دانه‌درشت‌ها در بودجه ۱۴۰۴
نسخه قابل چاپ
شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۹:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ جعفر قادری نماینده مردم شیراز، رئیس کمیسیون حمایت از تولید و نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس  در گفت‌و‌گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران در رابطه با کاهش 5 درصدی معافیت‌های مالیاتی بخش‌های تولیدی گفت: این مسیری است که در طول سال‌های گذشته توسط دولت‌های وقت اعمال شده و در حال حاضر هم ادامه پیدا خواهد کرد به طوری که مالیات دریافتی از واحد‌های تولیدی از 25 درصد به 20 درصد کاهش یافته و در کنار آن معافیت‌ها و تخفیف‌های مالیاتی نیز در نظر گرفته شده است.

    وی ادامه داد: واحد‌های تولیدی فعال در مناطق محروم و شهرک‌های صنعتی نیز همانند گذشته معافیت‌های خاص خود را خواهند داشت و این 5 درصد معافیت مالیاتی مضاف بر معافیت‌های ویژه این گروه‌های خاص است.

    او با بیان اینکه حمایت‌های ارزشمند صورت گرفته در حوزه‌های مالیات‌ستانی بخش تولید قطعا انگیزه را برای سرمایه‌گذاری افزایش خواهد داد، البته ناگفته نماند که در قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها بیان شده که هر بخش از سود واحد‌های تولیدی که مجدد به افزایش سرمایه منتقل شود کاملا از پرداخت مالیات معاف است گفت: برای سایر بخش‌ها نیز این کاهش 5 درصدی مالیات پرداختی کمک‌کننده خواهد بود و واحد‌های مولد انگیزه بیشتری برای افزایش تولید خواهند داشت.

    نماینده مردم شیراز در رابطه با تمرکز بر دانه‌درشت‌ها در بودجه 1404 مطرح کرد: در شرایطی که ضریب جینی مناسب نباشد یکی از راه‌ها و ابزار‌هایی که در اختیار دولت قرار دارد که بتواند نابرابری‌ها را کاهش دهد استفاده از مالیات تصاعدی و در کنار آن افزایش سقف معافیت مالیاتی برای اقشار کم‌در آمد است.

    قادری بیان کرد: در همین راستا اقدامات اثربخش این حوزه فشار مالیاتی را از روی اقشار حقوق‌بگیر با درآمد پایین کم کرده و کمک می‌کند نظام مالیاتی کشور در جهت عدالت مالیاتی حرکت کند. در سال پیش رو معافیت مالیاتی حقوق‌بگیران و مشاغل خرد به میزان 100 درصد و سه برابر بیشتر از تورم در لایحه بودجه افزایش یافته که این اقدام با هدف کاهش فشار مالیاتی بر حقوق‌بگیران و مشاغل خرد و افزایش تکیه درآمد‌های مالیاتی دولت بر دانه‌درشت‌ها و مودیان بزرگ صورت گرفته است.

    نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه تصریح کرد: هدف سازمان امور مالیاتی کشور در طول سال‌های گذشته این بوده که با ابزار‌های در دسترس فشار را از روی اقشار کم درآمد کاهش داده، مالیات‌ستانی بیشتر متمرکز بر اقشار با درآمد بالا باشد و همچنین از فرار‌های مالیاتی جلوگیری کند. آمار و ارقام در دسترس در این حوزه امیدوارکننده بوده و اگر این مسیر ادامه پیدا کند با اصلاحات صورت گرفته به جایی خواهیم رسید که ضمن تحقق عدالت مالیاتی بخش قابل توجهی از درآمد‌های دولت از طریق مالیات‌ها تامین خواهد شد.

    وی  ادامه داد:در زمینه تحقق شفافیت مالیاتی نیز تاکنون اقداماتی نظیر مشارکت مستقیم مودیان در تعیین چگونگی مصرف مالیات پرداختی تحت عنوان طرح نشان‌دار کردن مالیات صورت گرفته و این طرح امسال نیز تداوم خواهد داشت.

    قادری در رابطه با لزوم تداوم این طرح بیان کرد: اقدامات انجام شده در حوزه نشان‌دار کردن مالیات نیز که در طول سال‌های گذشته آغاز شده منحصر‌به‌فرد و قابل دفاع بوده است و باید توسعه و تداوم داشته باشد.

    وی یادآور شد: مودیان اگر بداند مالیات در کجا هزینه می‌شود و قدرت انتخاب داشته باشند با میل و رغبت بیشتری مالیات را پرداخت کرده و به سمت فرار مالیاتی نخواهند رفت. عدم آگاهی مودیان از نحوه و محل هزینه‌کرد مالیات پرداختی سبب می‌شود آنها با بهانه‌های مختلف از پرداخت مالیات طفره رفته و این روند قطعا به نفع نظام مالیاتی نیست؛ بنابراین نشان‌دار کردن مالیات‌ها انگیزه مودیان برای پرداخت مالیات را افزایش خواهد داد.

    پورسعید خلیلی