عصر اعتبار-یک پژوهشگر اقتصادی گفت: اجرای سیاست تثبیت اقتصادی و بهرهگیری از بازار ارز تجاری به کاهش فشارهای تورمی کمک میکند.
به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از ایبنا، حمیدرضا جیهانی؛ پژوهشگر اقتصادی با بیان اینکه کاهش سرعت رشد نقدینگی و پایه پولی، بهعنوان یکی از دستاوردهای سیاستهای پولی تأثیر مستقیمی بر کنترل تورم داشته ، گفت: اجرای سیاست کنترل ترازنامه بانکها توسط بانک مرکزی توانست از ایجاد پول بیرویه جلوگیری کند و روند نقدینگی را مدیریت کند.
وی با اشاره به این موضوع که اجرای سیاست تثبیت اقتصادی و بهرهگیری از بازار ارز تجاری به کاهش فشارهای تورمی کمک میکند، افزود: با وجود اجرای سیاستهای انقباضی برای مهار تورم و نقدینگی، اقتصاد در مسیر رشد قرار میگیرد.
این کارشناس مسائل اقتصادی تاکید کرد: افزایش 2.9 درصدی تولید ناخالص داخلی با نفت و 2.4 درصدی بدون نفت در شش ماهه نخست امسال، حاکی از پویایی اقتصاد و رونق گرفتن تولید دارد که در صورت ادامه این روند در بلندمدت میتوان اثرات آن را مشاهده کرد.
جیهانی با بیان اینکه رشد 4.6 درصدی در تشکیل سرمایه ثابت ناخالص نیز بیانگر چشمانداز مثبت سرمایهگذاری در کشور است، اظهار کرد: رشد 18 درصدی صادرات غیرنفتی در 9 ماهه امسال که ارزآوری 43 میلیارد دلاری را به همراه داشته علاوه بر تقویت منابع ارزی، به تثبیت بازار ارز نیز کمک کرده است که این عملکرد را میتوان نتیجه مستقیم سیاستهای حمایتی از صادرات و تسهیل فرآیندهای تجاری دانست.
او در پایان تأکید کرد: با ادامه سیاستهای فعلی و حفظ تعادل میان کنترل تورم و تقویت تولید، میتوان انتظار داشت که اقتصاد ایران به سمت پایداری بیشتر حرکت کند و زمینههای رونق اقتصادی نیز فراهم شود.