عصر بازار

تزریق میلیارد دلاری پتروشیمی‌ها به بازار دلار

عصر اعتبار- به گفته رئیس انجمن کارفرمایان صنعت پتروشیمی، در مجموع ۹۸ درصد ارز حاصل از صادرات پتروشیمی‌ها به اقتصاد کشور برگشته است.

تزریق میلیارد دلاری پتروشیمی‌ها به بازار دلار
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۲۸ دی ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۲:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر اعتبار» به نقل از فارس، احمد مهدوی ابهری رئیس انجمن کارفرمایان صنعت پتروشیمی گفت: از سال 1397 که بحث الزام بازگشت ارز حاصل از صادرات مطرح شد، تا به حال در مجموع با توجه به دستور بانک مرکزی بالای 98 ارز حاصل از صادرات پتروشیمی‌ها به اقتصاد کشور برگشته است.

    وی گفت: ممکن است یک شرکت پتروشیمی کمبودهایی داشته باشد، اما در مجموع بالای 98 درصد ارز صادرات پتروشیمی‌ها برگشته است.

    رئیس انجمن صنفی کارفرمایان پتروشیمی گفت: در حال حاضر پتروشیمی‌هایی که صادرات دارند ارز خود را برگردانده‌اند،‌البته ممکن است در یک پتروشیمی ارز خود را به بانک عامل داده باشد که برای بازپرداخت فاینانس و بدهی خارجیش رفع تعهد کرده و بدهد، اما رفع تعهد نشده است، ولی بدهکار نیست و در مجموع اگر همه صنایع صادرات محور مانند پتروشیمی عمل کنند، وضع بازار بازار ارز بهتر می‌شود.

    مهدوی ابهری این را هم گفت: یکی از مشکلات صنعت پتروشیمی این است که متناسب قیمت نفت در دنیا تغییر پیدا می‌کند، ما متاسفانه با تحریم مواجه هستیم، ممکن است قراردادی منعقد شود و قیمت کالاها افزایش پیدا کند یا قیمت فروش نفت کاهش پیدا کنند و ارزش صادرات پتروشیمی نیز کم شود و این پتروشیمی‌ها مقصر نیستند.

    رئیس انجمن کارفرمان پتروشیمی این نکته را هم گفت: از زمانی که ارز پتروشیمی‌ها در تالار دوم مرکز مبادله ارز ارائه می‌شود، وضعیت بهتر شده و آنچه از ارز را که می‌توانند عرضه کنند، در آنجا ارائه می‌شود.

    مهدوی ابهری در پاسخ به این پرسشی از ابتدای سال تاکنون چقدر چه میزان ارز از صادرات پتروشیمی نصیب کشور شده است، گفت: هنوز آمار دی ماه نیامده، اما تا زمانی که آمار داریم، یعنی قبل از دی ماه 7 و نیم میلیارد دلار ارزآوری انجام شده است، البته پیش‌بینی شده بود که تا آخر سال 13 و نیم میلیارد دلار ارزآوری از پتروشیمی‌ها داشته باشیم، اما چون قیمت‌ نفت در بازار جهانی افت کرده، احتمالاً با توجه به افت قیمت‌ها و نیز میزان ارز خود مصرفی پتروشیمی‌ها، تا پایان در مجموع 12 میلیارد دلار سال ارزآوری از صنعت پتروشیمی داشته باشیم.

    مهدوی ابهری در پاسخ به این پرسش که آیا این که گفته می‌شود،‌ سازمان توسعه تجارت صادرکنندگان پتروشیمی را ملزم کرده تا ارز خود را به واردات قطعات و خودرو اختصاص دهند،‌ گفت: چنین چیزی صحت ندارد.

    برچسب ها
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • بازار امروز ۳۹۹
        • بازار امروز ۳۹۰
        • بازار امروز ۳۸۸
        • ۱۵
        • اعتبار امروز
        • شماره ۸ اعتبار امروز
        • شماره ۷ اعتبار امروز
        • شماره ۶ اعتبار امروز
        • شماره پنجم
        آخرین بروزرسانی ۳ سال پیش
        آرشیو