عصر بازار

سردار جهانسری اظهار کرد:

برداشت نامحسوس از حساب‌های بانکی مردم

عصر اعتبار- مدیر کل پدافند غیر عامل استانداری آذربایجان شرقی گفت: کارشناسان امنیت بانک ها و مهندسان متخصص و ماهر IT هر روز چندین تهدید به شبکه های بانکی را خنثی می کنند. در کنار خنثی سازی تهدیدات سایبری به شبکه بانکی، متاسفانه در بعضی موارد مشاهده می شود که هکرهای داخلی و خارجی موفق عمل کرده و می توانند روزانه از حساب قشر عظیمی از مردم، بدون آن که خودشان اطلاعی داشته باشند رقم بسیار اندکی را به صورت مستمر برداشت کنند.

برداشت نامحسوس از حساب‌های بانکی مردم
نسخه قابل چاپ
يکشنبه ۰۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر اعتبار» به نقل از ایسنا، سردار احمد جهانسری در نشستی خبری با بیان اینکه موضوع پدافند غیر عامل، موضوعی فرابخشی بوده و نیازمند مشارکت همگانی در راستای نهادینه شدن است افزود: بنا به اهمیت بحث پدافند غیرعامل، در سال 90 پیشنهادی از سوی نیروهای مسلح خطاب به رهبر معظم انقلاب مطرح شد و پس از موافقت ایشان، هشتم آبان ماه به عنوان اولین روز هفته پدافند غیر عامل انتخاب شد.

    وی با اشاره به استانداردهای دفاعی بلوک شرق و غرب در دهه های گذشته عنوان کرد: تحلیلگران غربی معتقد بودند که جمهوری اسلامی ایران برای اینکه بتواند از کیان خود به نحو احسن دفاع کند باید یکی از دو استاندارد دفاعی غرب و شرق را مورد توجه قرار دهد در حالی که امام خمینی(ره) توانست استاندارد جدید دفاعی را مطرح کرده و کشو را بر اساس آن پیش ببرد.

    وی ابراز کرد: دفاع غیر عامل، ادامه دفاع هشت ساله دفاع مقدس است که امروزه با تغییر مولفه و رویکردهای جدید دشمن، از آن استفاده می کنیم.

    به گفته جهانسری،" مصون سازی کشور با همدلی و همزبانی دولت و ملت " به عنوان  شعار امسال هفته پدافند غیر عامل انتخاب شده و برنامه هایی نیز در طول این هفته برنامه ریزی شده است.

    وی در بخشی از سخنان خود با تاکید بر لزوم افزایش ارائه آموزش های لازم به مردم در خصوص آگاهی از اصول پدفند غیر عامل عنوان کرد: باید از تمامی فرصت ها باید برای حفظ پایداری جامعه در برابر تهدیدات دشمنان استفاده کرد.

    مدیر کل پدافند غیر عامل استانداری آذربایجان شرقی ادامه داد: بخشی از وظایف در ارتباط با پدافند غیر عامل، وظایف حاکمیتی است که توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی به وزارتخانه ها و دستگاه های مربوطه ابلاغ می شود ولی بخشی دیگر از وظایف مربوط به تمامی اقشار جامعه است که باید در این زمینه نیز اقدامات عملی بیش از پیش انجام شود.

      جهانسری از آمادگی اداره کل پدافند غیر عامل استان برای همراهی و همکاری با بخش خصوصی خبر داد و ابراز کرد: آموزش، پیش شرط اصلی توسعه مباحث پدافند غیر عامل است.

    وی با تاکید بر لزوم همکاری تمامی دستگاه‌های اجرایی در اجرای کارگاه های آموزشی با محوریت دفاع در شرایط بحران، پدافند غیر عامل و .. ادامه داد: تا زمانی مفهوم صحیح دفاع به تمامی اقشار جامعه آموزش داده نشود نباید انتظار داشته باشیم که کمترین خسارت و تلفات را در موقع بروز خطر داشته باشیم.

    وی با اشاره به برخی تهدیدات دشمن همچون تهدیدات تروریستی، تهدیدات حوزه سایبری و تهدیدات زیستی ابراز کرد: به عقیده اکثر صاحبنظران حوزه پدافند غیر عامل، تعریف ثابتی از این مهم به دلیل پویایی جامعه و افزایش تنوع تهدیدات در جامعه امروزی وجود ندارد.

    وی  از آموزش، شناخت تهدیدات و نقاط ضعف کشورها به عنوان اصلی ترین مولفه های پدافند غیر عامل نام برد و افزود: تمامی سناریوهای دفاعی باید بر مبنای نوع تهدیدات دشمن تدوین شود که ممکن است، شیوه های متعدد دفاع در این برنامه ریزی منعکس شود.

    وی با اشاره به جنگ تمام عیار صدام با کمک کشورهای غربی همچون آمریکا در دوران دفاع مقدس اظهار کرد: برای صدام و سردمداران کشورهای غربی در این دوران ثابت شد که جمهوری اسلامی از توان نظامی بسیار بالایی برخوردار بوده و با بسیج نیروهای مردمی خود به راحتی توانست در مقابل تهاجم نا بحق به خاک خود بایستد.

    جهانسری، شناخت و اجرای اصول پدافند غیر عامل را یکی از مهم ترین عوامل کاهش آسیب پذیری کشور در زمینه های مختلف دانست و افزود: پدافند غیر عامل، هشت زیر حوزه همچون سازه امن دارد که شناخت هریک از این زیر حوزه ها امری بسیار ضروری و مهم است.

    وی در تبیین سازه امن که یکی از زیر حوزه های مهم پدافند غیرعامل است، گفت: ساده ترین تعریف در تبیین سازه امن، این است که ساختمان هایی که می خواهند از این پس چه با کاربری تجاری و چه با کاربری مسکونی احداث شوند یکسری اصول را با مشاوره کارشناسان پدافند غیر عامل رعایت می کنند که نتیجه آن ، ایمن شدن این سازه ساختمانی در برابر بمباران و سایر تهدیدات است.

    به گفته وی بر اساس قانون، هر سازه ای که در کشور ایجاد می شود باید پیوست پدافند غیر عامل داشته باشد.

    جهانسری از ابلاغ این قانون به تمامی دستگاه های اجرایی و شهرداری ها خبر داد و گفت: به عنوان مثال، مدیران اجرایی اتوبان تبریز- مرند-بازرگان از مجموعه اداره کل پدافند غیر عامل استان، تقاضای تهیه و تدوین پیوست پدافند غیر عامل برای این سازه کرده اند.

    وی فضای سایبری را یکی دیگر از حوزه های مهم پدافند غیر عامل دانست و افزود: فضای مجازی در عین حال که برای بعضی از اقشار مردم مفید بوده و می تواند بسیاری از نیازها را در کوتاه ترین زمان ممکن برطرف کند، تهدیدی جدی برای برخی از مردم همچون کودکان و نوجوانان است.

    وی ادامه داد: آموزش و فرهنگ سازی استفاده از فضای مجازی باید در تمامی دستگاه های اجرایی برای جامعه هدف خود برگزار شود تا خانواده ها متناسب با سن ، نیاز، اعتقادات و .. از این تیغ بران استفاده کنند.

    وی گفت: برخی برنامه هایی که توسط کاربران در گوشی های آندرویدی نصب می شود، به صورت اتوماتیک تمامی اطلاعات شخصی کاربران توسط شبکه های جاسوسی در فضای مجازی حک می شود و به راحتی در اختیار دشمن قرار می گیرد.

    وی به نحوه استفاده از شبکه مجازی و حتی اقلامی که برای این امر مورد استفاده قرار می گیرد اشاره و تصریح کرد: با توجه به اینکه در کشورهای اروپایی، خرید اکثر اقلام مورد نیاز خانواده ها به صورت اینترنتی انجام می شود خانواده ها مثلا در خرید یک تبلت به سایت کمپانی مورد نظر مراجعه می کنند، سپس در قالب یک فرم، سن شخصی را که قرار است از این وسیله استفاده کند را در سایت وارد می کنند که پس از این مرحله، کمپانی مورد نظر اگر وسیله را مناسب سن شخص نداند او را به صفحه دیگری راهنمایی کرده و پیشنهادات دیگری را به وی اراده می دهد.

    جهانسری ادامه داد: متاسفانه مردم کشور ما و برخی کشورهای منطقه به دلیل شناخت کم از تهدیدات فضای سایبر، به راحتی در کمین دشمن قرار گرفته و به اکثر درخواست های آنان در شبکه های مجازی و در قالب نرم افزارهای جاسوسی پاسخ مثبت می دهند در حالی که هیچ اطلاعی ندارند نرم افزاری که بر روی گوشی، تب لت و یا کامپیوتر شخصی نصب کرده اند یک ابزار جاسوسی برای دشمن محسوب می شود.

    وی با تاکید مکرر بر لزوم ارائه آموزش های لازم به مردم با محوریت اصول پدافند غیر عامل گفت: ما اعتقاد داریم که تنها عامل توسعه و پیشرفت پدافند غیر عامل، آموزش و فرهنگ سازی است که در زمینه آموزش، از سال های گذشته دو واحد درسی در دوره راهنمایی و دو واحد درسی در دوره متوسطه برای دانش آموزان تدریس کرده و این قشر در معرض خطر را با اصول پدافند غیر عامل آشنا می کنیم.

    به گفته وی، توانمندسازی واقعی همه اقشار مردم در رابطه با شناخت تهدیدات حوزه سایبر امری ضروری است تا خدایی ناکرده در صورت وقوع هر گونه خطر و یا قرار گرفتن در حوزه پرخطر، مردم آمادگی و سواد لازم برای مقابله با آن را داشته باشند.

    جهانسری در ادامه سخنان خود به ذکر مصادیق مهم تهدید سایبری در کشور اشاره کرد که از آن میان می توان تهدید شبکه های بانکی کشور توسط هکرهای خارجی اشاره کرد.

    وی افزود: کارشناسان امنیت بانک ها و مهندسان متخصص و ماهر IT  هر روز چندین تهدید به شبکه های بانکی را خنثی می کنند.

    وی ادامه داد: در کنار خنثی سازی تهدیدات سایبری به شبکه بانکی، متاسفانه در بعضی موارد مشاهده می شود که هکرهای داخلی و خارجی موفق عمل کرده و می توانند روزانه از  حساب قشر عظیمی از مردم، بدون آن که خودشان اطلاعی داشته باشند رقم بسیار اندکی را همه روزه ولی به صورت مستمر برداشت کنند.

    وی از آمادگی اداره کل پدافند غیر عامل استانداری آذربایجان شرقی برای برگزاری کلاس های آشنایی با پدافند غیر عامل در تمامی رده های سنی خبر داد و گفت: فرهنگ سازی و اطلاع رسانی یکی از مهمترین مولفه ها برای جلب توجه مردم به امر پدافند غیر عامل است. چرا پرداخت چند میلیون و یا چند صدهزار تومان توسط خانواده ها برای خرید یک تب لت برای کودکان سختشان نیست ولی حتی حاضر نیستند یک دهم این مبلغ را برای آموزش کودکان خود بپردازند.

    جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصر اعتبار (https://telegram.me/asretebar ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی