عصر اعتبار- هرچند بیمه تکمیلی فرهنگیان طی سالهای گذشته به طور ناقص اجرا میشد اما از سال ۸۹ به طور جدی تحت عنوان «بیمه طلایی» به اجرا درآمد و توانست بخشی از دغدغه درمانی فرهنگیان را پوشش دهد.
به گزارش پایگاه خبری«عصر اعتبار»، اما در این مسیر همواره با مشکلاتی مواجه شد که صدای اعتراض معلمان را بلند و ارتقای بیمه تکمیلی را به یکی از مطالبات رفاهی این قشر بدل کرده بود.
در سال جاری برای نخستین بار اجرای بیمه تکمیلی فرهنگیان به شیوه صندوقی دنبال شد و به نظر میرسد مشکلات ناشی از رسیدگی به اسناد پزشکی در این روش کمتر شده باشد. با مدیرکل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش ضمن مروری بر عملکرد آموزش و پرورش در بیمه تکمیلی پیرامون آینده بیمه تکمیلی فرهنگیان به گفتوگو نشستیم.
فرشید سیاری در گفتوگو با ایسنا، مروری بر وضعیت بیمه طلایی فرهنگیان در سال جاری داشت و اظهار کرد: ارزیابیهای ما نشان میدهد با توجه به شرایط نابسامان درمان کشور بهتر است دیگر عنوان "بیمه تکمیلی" به جای "بیمه طلایی" بکار برود.
وی افزود: بیمه تکمیلی دارای سابقه چندساله است و قرارداد آن معمولا اوایل اردیبهشت یا خردادماه هرسال منعقد میشد. در این میان مشکلاتی وجود داشت، به عنوان مثال به علت تعطیل شدن مدارس یک گپ چندماهه داشتیم، نقل و انتقالات معلمان در تابستان انجام میشد و قرارداد بیمه تکمیلی با زمان بازنشسته شدن همکاران مطابقت نداشت و بعضا برای چندماه ارائه خدمات به آنها قطع میشد.
مدیرکل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش تمدید قرارداد چهارماه با شرکت بیمه به صورت آزمایشی را راهکار حل این مشکلات دانست و گفت: از ابتدای خردادماه قرارداد را به مدت چهارماه تمدید کردیم و از ابتدای مهر ماه نیز قرارداد به صورت یکساله با شرکت بیمه منعقد شد، بنابراین از این پس مشکلات مربوط به زمان عقد قرارداد بیمه تکمیلی حل میشود.
صنعت بیمهای کشور با ما همراهی نکرد
سیاری ادامه داد: با توجه به افزایش تعرفههای درمانی، قیمتهایی که شرکتهای مختلف به ما داده بودند 2.5 برابر سال قبل از آن بود. از آنجا که آستانه تحمل و کشش جیب معلم و همچنین آموزش و پرورش که 50 درصد حق بیمه را تقبل میکند در این اندازه نبود و صنعت بیمه در ارائه نرخ مناسب با ما همراهی نکرد، دو راه بیشتر نداشتیم؛ یا توقف بیمه تکمیلی و اختیاری کردن آن و یا ارائه خدمات بیمه تکمیلی به شکل متمرکز. در نهایت به این نتیجه رسیدیم که راهکار دوم را انتخاب و بیمه تکمیلی را به شکل «صندوقی» ادامه دهیم.
وی با اشاره به اینکه عقد قرارداد با کارگزاری بیمه آتیه سازان حافظ که از پیش سابقه همکاری با آنها داشتیم، انجام شد ادامه داد: در این روش ما حق بیمه را دریافت میکنیم و مدیریت مالی برعهده ماست و در واقع ریسک قرارداد را پذیرفتهایم. بنابراین خسارت از محل صندوقی که تشکیل دادهایم با نظارت و ممیزی شرکت کارگزار پرداخت میشود و بیمه آتیه رسیدگی به اسناد را انجام میدهد.
مدیرکل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش افزود: بیش از یک میلیون و ششصد هزار نفر بیمه شده داریم که شامل کارمندان رسمی و قراردادی و افراد تحت تکفل آنها میشود.
وی با بیان اینکه نرخ حق بیمه نسبت به سال گذشته 2.5 برابر رشد داشت ولی با اعمال شیوه صندوقی کمترین افزایش را نسبت به سال قبل داشتیم اظهار کرد: 26 هزار تومان حق بیمه تکمیلی ماهانه در سال 93 به 30 هزار تومان در سال 94 افزایش یافت که نیمی از آن از سوی بیمه شده پرداخت میشود.
سیاری افزود: از چهار بسته پیشنهادی بر اساس نظرسنجی ها، بسته شماره 2 از سوی اغلب فرهنگیان برگزیده شد و همان بستهای بود که در سالهای قبل ارائه می شد. اعمال جراحی در این بسته بدون سقف هستند.
مدیرکل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: به لحاظ محدودیتهای اعتباری، سهم دولت بابت حق بیمه تکمیلی به موقع پرداخت نمیشود و از این بابت نگرانی داریم.
میانگین پرداخت خسارت بیمه تکمیلی به 15 روز رسیده است
وی با بیان اینکه میانگین پرداخت خسارت بیمه تکمیلی به 15 روز رسیده است گفت: چرخه رسیدگی و پرداخت خسارت به مراتب کوتاهتر شده در حالی که پیش از این تا یکماه هم به طول میانجامید.
مدیرکل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش درباره مراکز طرف قرارداد بیمه تکمیلی نیز گفت: ارائه خدمت در بیش از 9 هزار مرکز درمانی، سرپایی و بیمارستانی به بیمه شدگان انجام میشود و فعال شدن بیش از 740 شعبه و نمایندگی در مناطق و ادارات آموزش و پرورش سراسر کشور از جمله دیگر اقدامات انجام شده در این زمینه است. اکنون در هر اداره آموزش و پرورش یا نماینده بیمه آتیه حضور دارد و یا همکاران ما امور مربوط را رسیدگی میکنند.
سیاری پرداخت تمامی هزینههای دارویی و درمانی بیماران سرطانی و صعبالعلاج را از دیگر خدمات این قرارداد دانست و گفت: در مجموع نسبت به ماههای گذشته یک آرامش نسبی در خصوص بیمههای تکمیلی حاکم شده و اعتراضات مربوطه بسیار کاهش یافته است.
پاسخ به نارضایتی فرهنگیان از کیفیت پایین خدمات دندانپزشکی
وی افزود: در این قرارداد خدمات دندانپزشکی به علت بارمالی بالایی که تحمیل میکرد، در فهرست تعهدات دیده نشد، اما به موازات آن درمانگاههای ما 20 تا 30 درصد تخفیف برای خدمات دندانپزشکی قائل شدند. با کمک خیران، منابع خود درمانگاهها و وزارتخانه، یونیتهای دندانپزشکی و تعداد پزشکان را افزایش دادهایم. مجموع درمانگاههای فرهنگیان به 120 میرسد که بخشهای دندانپزشکی را در آنها توسعه داده و تجهیز کردهایم.
مدیرکل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به پرسشی درباره نارضایتی فرهنگیان از کیفیت پایین ارائه خدمات درمانی در درمانگاهها بویژه خدمات دندانپزشکی تصریح کرد: پزشکان درمانگاهها از تخصص لازم برخوردار هستند، باید توجه کرد این امکان وجود دارد که حتی در بخش خصوصی هم نارضایتی وجود داشته باشد، اما نظارت لازم را داریم و استقبال از مراکز دندانپزشکی بیشتر شده است.
راه اندازی مراکز اسکان فرهنگیان در 6 استان دیگر
سیاری همچنین به راهاندازی مراکز اسکان فرهنگیان اشاره و عنوان کرد: در 10 قطب درمانی کشور مراکز اسکان تقریبا رایگان بیماران صعب العلاج را راهاندازی کردهایم. مراکز اسکان در تهران، مشهد، اصفهان، شیراز و یزد بهرهبرداری شدهاند و شش مرکز دیگر در حال آماده سازی و تجهیزند که در آذربایجان شرقی، غربی، خوزستان، زنجان، کرمان و کرمانشاه قرار دارند.
عقد قرارداد ویژه با چندبیمارستان عمومی
مدیرکل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش همچنین از عقد قرارداد ویژه با چند بیمارستان عمومی خبر داد و گفت: مرکز چشم پزشکی بصیر، مرکز ناباروری رویان، مرکز قلب تهران، بیمارستان مصطفی خمینی و کلینیک دهش پور از این جمله هستند و فرهنگیان برای درمان در این مراکز فرانشیز پرداخت نمیکنند و با استقرار میز مخصوص مراجعه فرهنگیان تشریفات اداری را کاهش دادیم.
مدیریت صحیح خدمات فعلی در سال آینده
سیای درباره وضعیت بیمه تکمیلی در سال آینده نیز گفت: در این بازار نابسامان درمانی و رشد تعرفهها، بنای ما بر مدیریت صحیح خدمات فعلی و نه توسعه آن است.
جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصر اعتبار ( https://telegram.me/asretebar ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.