عصر بازار

مدیرکل مبارزه با قاچاق کالاهای هدف خبر داد:

تعرفه واردات پوشاک با تصویب دولت ۴۵ درصد کاهش می‌یابد

عصر اعتبار- مدیرکل مبارزه با قاچاق کالاهای هدف گفت: در صورت تصویب دولت تعرفه واردات پوشاک سال آینده به ۵۵ درصد کاهش می‌یابد و پوشاک ترکیه به دلیل قرارداد تعرفه ترجیحی با ۴۰ درصد کمتر از این رقم می‌توانند وارد کشور شوند.

تعرفه واردات پوشاک با تصویب دولت ۴۵ درصد کاهش می‌یابد
نسخه قابل چاپ
جمعه ۳۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۱:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصر اعتبار» به نقل از فارس، عباس نخعی درمورد راهکارهای ستاد مبارزه با قاچاق کالا ارز برای پیشگیری از قاچاق پوشاک به عنوان یکی از چند کالای اصلی قاچاق‌پذیر گفت: می‌دانیم که در حوزه پوشاک 530 تا 550 هزار نفر فعالیت می‌کنند و اگر واردات پوشاک از مبادی قاچاق کنترل نشود نتیجه آن جز تعطیلی واحدها و بیکاری نخواهد بود.

    وی با اشاره به اینکه مرکز اصلی برخورد با پوشاک قاچاق در سطح عرضه مطابق قانون وزرات صنعت است تاکید کرد: مرکز امور اصناف و بازرگانان در زیرمجموعه این وزارتخانه شهریور ماه امسال بخشنامه‌ای را ابلاغ کرد که تمام نمایندگی‌های پوشاک در ایران باید در مرکز اصناف بازرگانان ثبت شود و ضمنا مجوزهای لازم را هم از شرکت‌های خارجی بگیرند.

    نخعی با بیان اینکه همچنین در طرح کد رهگیری جدید (GS1) قرار شده تا پوشاک، پتو و پارچه مجهز به کد رهگیری و شناسنامه کالا شوند تاکید کرد: چه تولیدات داخل و چه آنهایی که از مبادی رسمی وارد می‌شوند باید با برچسب‌های غیرقابل خدشه یا پارچه‌های نصب شده بر روی کالا مشخصات کارخانه تولید کننده و مبدا را درج نمایند.

    وی در پاسخ به اینکه متاسفانه فقط در مبادی ورودی شاید برای واردات پوشاک قاچاق سخت‌گیری می‌شود و به راحتی در عرضه این پوشاک ارائه می‌شود،گفت: آمار واردات پوشاک این را نشان می‌دهد که بخشی از این کالا در مغازه‌ها ارائه می‌شود اما بنا است تا افرادی که پوشاک خارجی وارد می‌کنند در ابتدا کالای خود را ثبت کرده و مستندات قانونی و فاکتور رسمی را در اختیار داشته باشند تا در مواقع نیاز ارائه کنند همچنین سامانه‌های فروشگاهی که قرار است در مجلس تصویب شود به این مسئله کمک چندانی می‌کند.

    نخعی با اذعان به اینکه در سطح عرضه پوشاک قاچاق وجود دارد خاطر نشان کرد: معتقدیم حتی در تولید داخل مزیت‌هایی برای صادرات پوشاک داریم که نمونه آن تولید کت و شلوار مردانه است که اکنون به اروپا هم می‌رود. و می‌توان در بخش‌هایی از پوشاک که مزیت نداریم مجوز رسمی بدهیم.

    مدیرکل مبارزه با قاچاق ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در پاسخ به اینکه تعرفه بالای واردات در حوزه پوشاک چقدر در قاچاق‌پذیر شدن آن موثر است گفت: در دولت دهم تعرفه واردات پوشاک 100 درصد بود که در ابتدای این دولت ابتدا آن را به 200 درصد و دوباره به صد درصد رساندند این تعرفه از ابتدای سال 94 به 75 رصد رسید و در صورت تصویب دولت تعرفه واردات پوشاک برای سال 95 ، 55 درصد خواهد شد.

    وی به قرارداد تعرفه ترجیحی با ترکیه اشاره کرد و گفت: از آنجایی که پوشاک نیز در لیست تعرفه ترجیحی بین ایران و ترکیه قرار دارد تعرفه واردات پوشاک از ترکیه از 40 درصد تخفیف برخوردار بوده و با این حساب به 30 درصد می‌رسد.

    نخعی گفت: برای حمایت از تولید داخل پیش‌بینی شده تا صندوقی تشکیل شود تا از منابع درآمد پوشاک از تولید داخل حمایت شود.

    وی به آمار واردات بی‌رویه محصولات نساجی از جمله پوشاک و چرم و کفش از چین به کشور اشاره کرد و گفت: در سال 2014 یک میلیارد دلار چرم و کفش از چین به ایران صادر شده است که تنها 8 میلیون دلار از این رقم در گمرکات کشور ثبت شده و مابقی ممکن است از طریق مناطق آزاد یا کالای همراه مسافر به مقصد ایران آمده باشد و اینکه چقدر از 992 میلیون دلار چرم و کفش کالای قاچاق محسوب می‌شود مشخص نیست.

    به گفته این مسئول در ستاد مبارزه قاچاق کالا و ارز همچنین طبق آمار یک میلیارد دلار محصولات نساجی از جمله پوشاک از چین در سال 2014 وارد ایران شده که 313 میلیون دلار آن از طریق گمرکات رسمی وارد شده و باز مابقی این رقم یعنی چیزی حدود 687 میلیون دلار ممکن است از مناطق آزاد کالای همراه مسافر و یا مبادی قاچاق وارد کشور شده باشد.

    وزیر صنعت،‌معدن و تجارت ابتدای سال 94 گفته بود که 2.5 میلیارد دلار پوشاک قاچاق وارد کشور می‌شود.

    جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصراعتبار (http://telegram.me/asretebar ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی