عصر بازار

با زدن رکورد سال قبل؛

پنجمین حراج تهران برگزار شد

جزئیات رقم‌های رد و بدل شده

عصر اعتبار- پنجمین حراج تهران شامگاه جمعه در حالی در هتل پارسیان آزادی تهران برگزار شد که در این حراج رقم فروش بالغ بر ۲۵ میلیارد و ۳۶۰ میلیون تومان بود.

پنجمین حراج تهران برگزار شد
نسخه قابل چاپ
جمعه ۰۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۵۰:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصراعتبار» به نقل از مهر، اینجا هتل پارسیان آزادی تهران است. هر کدام از خریداران یا نمایندگان خریداران که طی دو روز گذشته امکان دیدن آثار هنری که امروز چکش حراجشان توسط حسین پاکدل زده شد داشتند، در جایگاه خود نشسته اند و هر کدام عددی را در دست دارند. هر دستی که اینجا برای هر اثر هنری بالا برود رقمی در فروش آثار هنری را جا به جا خواهد کرد.

    آغاز حراج با تبریک موفقیت فیلم «فروشنده» در جشنواره کن فرانسه

    حسین پاکدل پنجمین حراج تهران را با اشاره به دریافت دو جایزه از هفت جایزه جشنواره کن توسط شهاب حسینی و اصغر فرهای برای فیلم «فروشنده» آغاز کرد و گفت: پنجمین حراج تهران در هفته ای آثار کلاسیک و مدرن را به حراج می گذارد که سینمای ایران با دریافت دو جایزه از جشنواره کن افتخاری برای ایران رقم زد. با اینچنین اتفاقاتی امیدواریم بتوانیم سهم خودمان را از گردش مالی عرصه فرهنگ و هنر بگیریم.

    وی ادامه داد: ما الان هم سهمی در این چرخه مالی داریم و با برگزاری چهار دوره حراج در عرصه هنرهای تجسمی تحولی ایجاد شده که ظرف 10 سال آینده این حرکت شتابنده کشور را در این عرصه با سرعت نور رو به جلو می برد.

    مجری پنجمین حراج تهران ادامه داد: در این دوره برگزارکنندگان مجبور شدند در کهکشانی از آثار شاخص تجسمی هشتاد اثر شاخص را انتخاب کنند.

    وی همچنین با اشاره به خداحافظی کیانیان از اجرای حراج تهران در سال گذشته، از این هنرمند که چهار دوره قبلی حراج تهران را چکش زد یاد کرد.

    اولین اثر 95 میلیون تومان فروخته شد

    پس از صحبت های وی حراج به طور رسمی آغاز شد و اولین اثر حراج از ناصر اویسی که بین 60 تا 80 میلیون تومان برآورد شده بود به قیمت 95 میلیون تومان چکش خورد.

    اثر حسین کاظمی اولین اثری بود که با صد میلیون بالاتر از قیمت بیشینه که 120 میلیون تومان بود به قیمت 240 میلیون تومان به فروش رفت.

    اثر «مرغ سعادت» بیژن رافتی اثری بود که بین 40 تا 60 میلیون تومان برآورد فروش داشت و پاکدل حراج آن را با قیمت 30 میلیون تومان آغاز کرد اما به فروش نرفت.

    اثر زنده یاد پرویز کلانتری 320 میلیون فروش رفت

    هشتمین اثر حراج تهران اثری از زنده یاد پرویز کلانتری بود. هنرمندی که یک هفته از درگذشتش را پشت سر گذاشتیم. اثری بدون عنوان اما از همان سری کارهای کویر این هنرمند یا به قول حسین پاکدل شعر تصویری از جنس خاک.

    پیش از آوردن اثر این هنرمند پاکدل با نقل جمله ای از داستایفسکی که گفته زیبایی جهان را نجات خواهد داد، گفت: هر کس بر زیبایی جهان بیفزاید نخواهد مرد و ما گرچه هفته گذشته یکی از بزرگترین هنرمندان عرصه تجسمی یعنی پرویز کلانتری را از دست دادیم اما او تا همیشه در زیبایی جهان این هنرمند سهم خواهد داشت پس زنده است.

    اثر پرویز کلانتری که بین 150 تا 200 میلیون تومان قیمت پایه اش برآورد شده بود در نهایت به قیمت 320 میلیون تومان به فروش رسید.

    اثری که رقم پایه 120 میلیون را با 700 میلیون جابجا کرد

    یکی از شگفتی های حراج تهران اما با شروع فروش نوزدهمین اثر حراج کلید خورد. اثری از منوچهر یکتایی که گرچه برآورد فروش آن 150 تا 200 میلیون تومان بود و حسین پاکدل از 120میلیون حراج آن را آغاز کرد در نهایت به قیمت 700 میلیون تومان به فروش رسید و هیجان خاصی در بین حاضران در سالن ایجاد کرد.

    چهار میلیارد و دویست و نوزده هزار تومان عایدی فروش حراج تهران در بیست اثر نخست حراجی بود.

    در ادامه یکی دیگر از شگفتی های حراج رقم خورد و اثری از منصور قندریز به بیش از دو برابر قیمت بیشینه که 400 میلیون تومان بود یعنی به قیمت 850 میلیون تومان چکش خورد.

    14 اثر کلاسیک این دوره حراج با فروش آثاری از محمد غفاری، علی اکبر مزین، حسین ارژنگی، جعفر پتگر، علی اصغر پتگر، علی محمد حیدریان، علی رخسار، محسن سهیلی، ابوالحسن صدیقی، میشا شهبازیان، عیسی بهادری، حسین طاهرزاده، محمود فرشچیان محمد مدبر و حسین قوللر آقاسی به همراه بود که اثر محمود فرشچیان در این بخش شگفتی ساز شد.اثر این هنرمند با عنوان «تعالی» به قیمت یک میلیارد و 250 میلیون تومان چکش خورد در حالیکه برآورد روی قیمت 500 تا 700 میلیون تومان بود.
    اثر دیگری که در این بخش درخشید اثر «پیرمرد چپقی» جعفر پتگر بود که با وجود شروع چکش خوردنش با قیمت سی میلیون تومان و قیمت گذاری 40 تا 60 میلیون تومان به قیمت 220 میلیون تومان توسط پاکدل چکش خورد.
    رقم فروش چهارده اثر کلاسیک در مجموع دو میلیارد و 634 میلیون تومان شد و با پایان چکش خوردن این 14 اثر، 44 اثر در پنجمین حراج تهران چکش خورد که رقم آن در مجموع 9 میلیارد و ششصد و هفتاد میلیون تومان شد.

    اثر چهل و نهمی که حسین پاکدل چکش حراجش را زد اثری نقاشی خط از حسین زنده رودی بود که بین 500 تا 700 میلیون تومان برآورد فروش داشت اما به قیمت یک میلیارد تومان به فروش رسید. 
    اقبال آثار نقاشی خط همچنان بلند بود و اثری از محمد احصایی با عنوان رقص آبی که بین 400 تا 600 میلیون تومان قیمت گذاری شده بود به قیمت یک میلیارد تومان به فروش رفت.

    اما در شماره 57 نوبت به مهمترین اثر رسید که چکش حراج بخورد. اثر هنرمندی که تا به حال رکورد گران ترین اثر چهار دوره قبل و حتی حراج کریستیز را دارد. اثری بدون عنوان از سهراب سپهری که برای چکش خوردن پایش به حراج باز شد هیجان بار دیگر به سالن برگشت. دوره قبل اثری از این هنرمند با قیمت دو میلیارد و هشتصد هزار تومان به فروش رفت و رکورددار شد. در این دوره اثر این هنرمند به قیمت 3 میلیارد تومان به فروش رسید تا احتمال رکورددار شدن دوباره این هنرمند نزدیک به یقین شود.

    اثر 66 حراجی اثری از منیر فرمانفرمایان بود که به قیمت نهصد میلیون تومان به فروش رسید در حالیکه قیمت بیشینه آن ششصد میلیون تومان بود.

    اثر زنده رودی نیز به قیمت 650 میلیون تومان و دویست و پنجاه میلیون تومان بالاتر از قیمت بیشینه چکش خورد تا بار دیگر نوبت به سهراب سپهری برسد که اثرش بین یک میلیارد تومان تا یک میلیارد و نیم قیمت گذاری شود و در نهایت به قیمت یک میلیارد و پانصد و پنجاه میلیون تومان چکش بخورد.

    اما از اثر شصتم به بعد آثار در حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و علی مرادخانی معاون فرهنگی او چکش خورد.

    آخرین اثر این مجموعه به اثری از منوچهر یکتایی اختصاص داشت که شاید باید او را شگفتی ساز واقعی این حراج نام نهاد که اثر قبلی او نیز به قیمت هفتصد میلیون تومان و پانصد میلیون تومان بالاتر از برآورد چکش خورد و اثر دوم این هنرمند نیز به قیمت یک میلیارد و چهار صد و پنجاه میلیون تومان چکش خورد در حالیکه قیمت بیشینه آن ششصد میلیون تومان بود.

    در نهایت پرونده حراج تهران در حالی بسته شد که بیست و پنج میلیارد و سیصد و شصت میلیون تومان آثار در حراج تهران چکش خورد و این حراج توانست رکورد سال قبل خود را در حالی بزند که تعداد آثار تقریبا نصف آثار سال گذشته بود.

     

    جهت دریافت آخرین اخبار از طریق تلگرام به کانال اختصاصی عصراعتبار (http://telegram.me/asretebar ) بپیوندید. برای دریافت آخرین نسخه از نرم افزار تلگرام اینجا را کلیک کنید.

    برچسب ها
    پورسعید خلیلی